SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Kurumsal Müze

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:38
Üniversitede Kurumsal Müze
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce “İnönü Müzesi” ile “Turgut Özal Müzesi”ni kuran İnönü Üniversitesi, şimdi de “Kurumsal Müze” adıyla yeni bir müze daha kuruyor.

Halen Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlık Binası olarak kullanılan Eski Rektörlük Binasının giriş katında hizmet verecek olan Kurumsal Müze’de, 1975 yılında kurulan İnönü Üniversitesinin başlangıçtan bugüne kadarki 40 yıllık kurumsal tarihini ve kimliğini yansıtan belge, fotoğraf ve objelerin sergileneceği; sergilenecek bu materyalin sonraki yıllarda yeni materyallerle daha da zenginleştirileceği kaydedildi. Bu bağlamda; İnönü Üniversitesinin kuruluş sürecinde, gerek Malatya’da gerekse Ankara’da Bakanlar Kurulu ve TBMM nezdinde yapılan çalışmalar, yazışmalar ve görüşmelere ait tutanaklar, kararlar ve haberler ile ilgili kapsamlı bir arşiv araştırmasının yapıldığı, toplanan belgelerin söz konusu müzede sergileneceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, İnönü Üniversitesi ile ilgili çok sayıda belgesel, tanıtım filmi ve sinevizyon da müzeye gelen ziyaretçiler tarafından seyredilebilecek.

2014-2015 akademik yılını “40. Yıl” olarak kutlamayı planlayan İnönü Üniversitesi, Kurumsal Müze’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda projeyi bir an önce tamamlayarak önümüzdeki aylarda hizmete açmaya hazırlanıyor. Kurumsal Müze’nin tamamlanma aşamasına geldiği ve müze olarak tescil edildikten sonra İnönü Üniversitesinin “40. Yıl”ında hizmete açılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız