SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Üreticilere Eğitim Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:36
Üreticilere Eğitim Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Elma üreticilerine eğitim verildi. Doğanşehir ilçesi Günedoğru köyünde elma üretimi yapan 21 üreticinin katılımıyla Tarla Okulları Eğitimi'nin 1. günü arazide uygulamalı olarak yapıldı. Konu sorumluları Zir.Müh. Hayat Çiçek, Ziraat Mühendisi Badin Kılıç, Tekniker Naci Ertan yetiştiricilik, kara leke ve monilya hastalıkları konusunu anlattılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Doğanşehir’de 20 kişilik çiftçi grubuna, bitkinin fenolojik ve zararlının biyolojik dönemleri dikkate alınarak arazi eğitimleri uygulamalı ve teorik olarak verilmeye başlandı. Yumuşak çekirdekli meyve türlerinden elma, ilimiz Doğanşehir ilçesinin bitkisel üretiminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Elma üretimi yapan üreticilerimizin yetiştiricilik, hastalık ve zararlı kontrolü yönetimi konularında bilgi birikimlerini artırmak ve tecrübe kazandırmak için İl Müdürlüğümüz teknik elamanlarınca uygulamalı ve teorik eğitimlere devam ediliyor. 2014 yılından itibaren İl Müdürlükleri tarafından bitki sağlığı çiftçi eğitim çalışmaları “Tarla Okulları” şeklinde gerçekleştirileceğinden, hazırlıklı olmak için 2013 yılında “Tarla Okulları” eğitim modelinin pilot çalışmaları yapılacak. Bu bağlamda, aynı yöreden aynı ürünü yetiştiren 20 kişilik çiftçi grubuna bitkinin fenolojik ve zararlının biyolojik dönemleri dikkate alınarak arazi eğitimleri uygulamalı olarak yapılacak” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız