Arguvan'a bağlı Bozburun köyünde 4 ay önce kurulan çiftlikte ayda 30 bin tavuk üretiliyor.
Çiftliğin sahibi Sadık Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 ay önce kurdukları çiftlikte 10 kişinin çalıştığını belirterek, iyi sonuçlar aldıkları için ikinci bir çiftlik kurmayı planladıklarını söyledi.
Çiftliklerinde çalıştırmak için Arguvan'da işçi bulamadıklarını belirten Aydın, işçilerinin Malatya'dan gelerek çalıştığını dile getirdi.
Yetiştirdikleri tavukları özel bir şirket aracılığıyla Malatya ve çevre illerine pazarladıklarını vurgulayan Aydın, ''Tavuklarımızı, civciv halinde alıp yetiştiriyoruz. İki günde ara ile veteriner hekimlerimiz kontrollerini yapıyor. 40 günde kesilecek hale getiriyoruz. Çiftliğimizde 10 kişi çalışıyor. İlçeden çalışacak kişi bulamıyoruz. İşçilerimiz Malatya'dan geliyor. İkinci bir çiftliğin planını yapıyoruz'' dedi.
Aydın, en büyük sakıntılarının, sık yaşanan elektrik kesintileri olduğuna dikkat çekerek, bazen 4-5 saat elektrik kesintisinin olduğundan yakındı.
Yem, su, havalandırma gibi işlemleri elektrikli cihazlarla yaptıklarını belirten Aydın, bu sorunun giderilmesi halinde ikinci çiftliği daha kısa sürede kurmayı hedeflediklerini kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.