SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Usulsüz Kararların Hakimi' Suçlaması Hakimi Görevden Aldırdı

'Usulsüz Kararların Hakimi' Suçlaması Hakimi Görevden Aldırdı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın HSK'ya ilettiği, adliyedeki “rüşvet ve usulsüzlük” iddialarını içeren dilekçesinde adı geçen hakim Sidar Demiroğlu görevden uzaklaştırıldı.

Yargıda rüşvet iddialarına ilişkin HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu görevden uzaklaştırıldı.

Halk TV'de yer alan habere göre, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu’nun görevden alınmasının gerisinde anılan adliyenin Başsavcısı İsmail Uçar’ın HSK’ya gönderdiği ihbar dilekçesi yer almıştı.

Başsavcı Uçar, daha önce sulh ceza hakimi olarak görev yapan Demiroğlu’nun bir dizi usulsüz işleme imza attığını öne sürmüştü.

Başsavcı Uçar’ın dilekçesinde Hakim Demiroğlu’nun, usulsüz erişim engeli kararları yanı sıra uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan kişilerin tahliyesini sağladığı öne sürülmüştü.

Başsavcı Uçar’ın HSK’ya sunduğu dilekçenin Gazeteci Timur Soykan’ın haberi ile gündeme gelmesi sonrası Demiroğlu da HSK’ya Uçar ile ilgili ihbarda bulunmuştu. Demiroğlu, Başsavcı Uçar’ın bir dizi şaibeli ilişkisinin olduğunu öne sürmüştü.

Karşılıklı dilekçeler sonrası Adalet Bakanlığı inceleme başlatmıştı. Görevlendirilen müfettişler, bir süredir olaya ilişkin soruşturma yürütüyordu.

odatv4.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mahmut (5 ay önce)
    sıra hırsızın yolsuzun uğursuzun hakkındaki kamu oyunu bilgilendirici haberlere yasak getiren, engelleyerek devletin verdiği görevi yetkiyi kötüye kullanan ve yolsuzluk yapanları kurtaran varsa onlara gelmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla