SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Utanıyorum Artık!..'

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, Tarım İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan ‘Kuraklık Eylem Planı’ tanıtım toplantısında İlçe ve Belediye ile Sulama Birliği yöneticilerine kırgın olduğunu belirterek “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız kuraklık hala hafızalarda. Bu sıkıntıları önümüzdeki dönemlerde yaşamamak için kurul oluşturduk. Oluşturduğumuz bu kurul Nisan ayına gelmemize rağmen henüz toplanamadı. Vallahi söylemeye utanıyorum” dedi.

Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen Kuraklık Eylem Planı tanıtım toplantısının bir bölümünde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz özetle; “ Malatya'da en önemli sorun özellikle yaz aylarında yağışın yetersizliğidir. Meteorolojik verilere göre, son yıllarda yıllık yağış miktarı Malatya'da uzun yıllar ortalamasının 100 kilogram altındadır. Yer üstü ve yeraltı su kaynaklarımız giderek azalmaktadır. Mevcut su rezervleri çok bilinçli ve planlı kullanılmak zorundadır. Aldığımız su yeteri derecede değil. Şubat ve Mart aylarında uzun yıllar ortalamasının yağışı alındı. Ancak Ocak ve Aralık ayı bir facia. Özellikle barajlardaki su seviyesi çok önemli. Battalgazi, Malatya merkez,Şahnahan, Yazıhan ve Akçadağ bölgelerinde bu yıl ciddi olarak kuraklık riski görüyoruz. Geçen yıl yaşanan sıkıntılar biliniyor. Sulama suyuna hücum edilince başka sıkıntılar yaşandı. Dünyanın en iyi planını da hazırlansa, bu plan uygulanmadıktan sonra hiç bir önemi yoktur. Herkes üzerine düşen görevi yapacaktır. Herkes görevini yaparsa, kuraklığı belki engelleyemeyebiliriz ama kuraklığın vereceği zararları en aza indirebiliriz. Kuraklık, Malatya için hayati önem taşıyan bir konu. Küresel kuraklık yaşanıyor, İlimizde bu kuraklık ülke ortalamasının çok çok üstünde, Meteorolojinin tahminlerinde yağışlı olarak açıklanmasına rağmen bir türlü yağış alamıyoruz. Bütün bu gerçekler orta da iken arandığında bulunmayan Sulama Birlikleri, belediyeler nerede? Dünyanın en iyi programını yapsanız, planını yapsanız uygulanmadıktan sonra neye yarar? Geçtiğimiz yıl yaşanan kriz nedeniyle binlerce vatandaşımız hastanelik oldu. Birçok tatsızlıklar yaşandı. Valilik olarak önümüzde ki dönemlerde bu tür sıkıntıları yaşamamak için kaptajdan yararlanan bölgelerin belediyeleri, sulama birlikleri ve vatandaşlarının da katıldığı bir Su Kurulu oluşturduk. Nisan ayının ortasına gelmişiz bu Su Kurulu henüz toplanmamış. Vallahi söylerken utanıyorum artık. Doğanşehir’de, Pütürge’de su sorunu olsa Kaymakam mı sorumlu, belediyeler mi?” diye konuştu.

Vali Daşöz, DSİ yöneticilerini de uyararak, “Su sorununa kalıcı çözüm üretecek projeleri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sunduk ve bakandan gereken katkının verileceğini sözünü aldık. DSİ yöneticileri bu projelerin ödeneklerinin bir an önce çıkarılması için gayret etmeliler ” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız