SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üyelerimizin Sorununu Merkez Bankası Başkanına İlettik'

'Üyelerimizin Sorununu Merkez Bankası Başkanına İlettik'
A- A+ PAYLAŞ

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Üyelerimizin bizlere taşıdığı krediye erişimde yaşadığı sorunları TCMB Başkanı’na ilettik” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektör Meclisleri İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile TOBB bünyesinde faaliyet gösteren 65 Sektör Meclisi’nin Başkanları ve Üyelerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

MTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da toplantıya katılım sağladı.

“Krediye erişimin kolaylaştırılması gerektiğini ifade ettik”
Toplantıyı değerlendiren MTSO Başkanı Sadıkoğlu, “TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdiğimiz toplantımız oldukça verimli geçti. 65 Sektör Meclisi’nin ve 365 oda-borsanın aktardığı bankacılıkla ilgili yaşanan sorunları Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na ilettik. Özellikle KOBİ’lerin kur artışları, yüksek enflasyon ve hammadde fiyatlarındaki aşırı dalgalanma nedeniyle üretim maliyetlerinin yükseldiğini, bunun da sermaye kaybına neden olduğuna vurgu yaptığımız toplantıda, ticari kredilerin faizlerinin aşırı yüksek olduğunu ve limitlerin de yetersiz kaldığını ilettik. KOBİ’lerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için reel finansmana ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, artan işletme sermayesi ihtiyacının da dikkate alınarak, can suyu mahiyetinde tedbirlerin şart olduğunu ve bankacılık sisteminde krediye erişimin kolaylaştırılması gerektiğini ifade ettik. Toplantıda alınan kararların ülkemiz ekonomisi ve iş dünyamız adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız