Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu (KAK) tarafından kayısı üreticilerine kayısı üretim kriterlerine uygunluk belgesi verilmeye başlandı. İlk 3 üreticiye de belge verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.
Merkez Mahmudu köyünde düzenlenen kayısı üretim kriterlerine uygunluk belgesi verilmesi töreninde konuşan Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, "Malatya Valiliği olarak kayısıdaki kriterleri belirledik. Türk Akreditasyon Kurumu’na (TÜRKAK) başvurup akredite olduk. Kayısıyı akredite etmek istediğimizi bildirdik ve sonuçta Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu kuruldu. Amaç, kaliteli ürün yetiştirip daha yüksek fiyata satılmasıdır" ifadelerini kullandı.
Tarım Bakanlığı'nın iyi tarım uygulamaları konusunda da çalışmalar yapıldığını bildiren Uzunoğlu, "Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu olarak, ayrıca personelimizi yetiştirdik. Kurum olarak iyi tarım sertifikalarını aldık. Dönüme 25 TL hibe verilecek. Amacımız sistemin Malatya’da oturmasıdır" şeklinde konuştu.
Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu Genel Müdürü Aydın Tay da, "Sayın Valimizin projesi olan KAK, kayısı üreticilerine kayısı üretim kriterlerine uygunluk belgesi vermeye başladı" diyerek, şunları söyledi:
"Özellikle ürünün ve işçiliğin yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. Kayısı üretim kriterlerine uygunluk belgesi vermeye başladık. Puanlamaya göre, altın, gümüş ve bronz sertifika vereceğiz. Orta ve uzun vadede bakılınca çiftçi ve üreticilerin sahip çıkmasıyla daha iyi sonuçlar alınacağını ümit ediyoruz."
Konuşmalardan sonra, kayısı üretim kriterlerine uygunluk belgesi altın sertifika; Mahmudu köyünden Hasan Hüseyin Gedik, Dilek beldesinden Yusuf Doğan ve Kale ilçesinden Muzaffer Baykal isimli kayısı üreticilerine, Kaymakam Uzunoğlu tarafından verildi.
KAK tarafından kayısı üreticilerine yapılacak puanlamalara göre, altın, gümüş ve bronz sertifika ile turuncu bayrak verileceği kaydedildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.