SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunu da Gördük!. Uyuşturucu Satıcısının 'Zula'sı Yeni Cami'ymiş..

Bunu da Gördük!. Uyuşturucu Satıcısının 'Zula'sı Yeni Cami'ymiş..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, tüm Türkiye'de olduğu gibi organize bir şekilde özellikle gençlerin kriminal bir kimliğe dönüştürülüp suç dünyasına itilmesi için adeta bir proje olarak son yıllarda çok ciddi boyuta ulaşan, uyuşturucu imalatı, pazarlanması ve kullanımına karşı Narkotik birimler tarafından operasyonlar sürerken, polisin son operasyonunda uyuşturucunun ele geçirildiği mekan şaşkınlık yarattı. 6 Şubat 2023'teki depremlerde tamamen yıkılan Yeni Cami'nin (Teze Cami) yeniden inşası için temel kazılan alanda ve enkazda uyuşturucu ele geçirildi.

TORBACI YAKALANDI, ZULASI YENİ CAMİ'DE ÇIKTI!..

Edinilen bilgilere göre, polis ekipleri tarafından uyuşturucunun temini ve pazarlanmasında en önemli ayağı oluşturan 'torbacı' denilen sokak satıcılarına yönelik operasyon sırasında yakalanan şahıslardan birinin, depremde büyük yıkımın yaşandığı ve yeniden imar kapsamında yoğun bir inşaat çalışmasının yapıldığı çarşı bölgesindeki inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.

Bu şahsın, sattığı uyuşturucuyu 'zulaladığı' yerin depremde büyük yıkıma uğradığı için, kalan bölümü de yenisini inşa etmek üzere yıkılan Yeni Cami'nin enkaz ve hafriyat alanında olduğu bildirildi. Polis ekiplerinin bölgede yaptığı aramalar sonucu toplam yaklaşık 1000 adet uyuşturucu hap bulundu.

Şahıs gözaltına alınırken, İl Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

MALATYA VE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI..

Malatya Valisi Seddar Yavuz, polis ve jandarmanın operasyonlarıyla ilgili olarak yaptığı son açıklamada, uyuşturucu ile ilgili operasyonlar hakkında şu bilgiyi vermişti:

"Narkotik olaylarında Temmuz, Ağustos ve Eylül 2023 ile Temmuz, Ağustos ve Eylül 2024 dönemindeki kıyaslama da; Malatya’da Emniyet ve Jandarma bölgelerinde narkotik suçlarla mücadelede operasyon sayısı %15 artarak 787’ye ulaştı. 2023 yılında 705 olan olay ve operasyon sayısı, 2024 yılında 787’ye çıktı. 2023 yılında 834 olan gözaltı sayısı, 2024 yılında 968'e yükseldi. Tutuklu sayısı ise 115’ten 132’ye çıktı. Tutuklu 132 şüphelinin 109’unun Emniyet, 23’nun Jandarma operasyonları sonucunda tutuklandığı kaydedildi. Adli kontrol altında tutulanların sayısı da 31'den 47'ye yükseldi. 2023 yılında 1.354 kök kenevir ele geçirilirken, bu sayı 2024 yılında 5.906 köke ulaştı. Metamfetamin yakalamalarında da artış yaşandı; 2023’te 3.404 gram olan miktar, 2024 yılında 2.188 gram olarak kaydedildi. Sentetik ecza yakalamalarında ise büyük bir artış yaşanarak 32.894 adet olan sayı, 2024 yılında 68.848 adede çıktı."

Bu arada, 2 hafta önce Vali Yavuz başkanlığında yapılan bağımlılık ile mücadele toplantısında, Malatya'daki cezaevlerinde uyuşturucudan tutuklu ve hükümlü olan 704 kişinin barındırıldığı konusunda şu bilgi verilmişti:

"İl genelinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlar neticesinde hakkında uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan dolayı Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma yapılmış ve halen Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Ceza İnfaz Kurumlarında 337’si tutuklu, 367’si hükümlü olmak üzere toplam 704 kişi bulunmaktadır."

malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: Depremde ağır hasar aldıktan sonra yenisi yapılmak üzere yıkılan Yeni Cami'nin son durumu (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız