SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzun Süredir Müslümanmışım"

A- A+ PAYLAŞ
 
 
Malatya Park AVM' de organize edilen hat konulu sohbete katılan Prof. Dr. Irvin Cemil Schick," Bence önümüzdeki 30-40 yıl sonra daha fazla şeyler olacak. Hat sanatının bittiğine inanmıyorum." ifadelerini kullandı.
 
Minder sohbetlerine konuk olan ve "Benim için dine giden yol sanat oldu, edebiyat oldu." diyen Prof. Dr. Schick, "Sanat sürekli değişen bir şey" diyerek, sanatın belli dönemlerde yükseldiğinin belirtilmesini yanlış olduğunu ve sanatın her zaman gideceği bir yerin var olduğunu belirtti. Schick, "1928 yılında harf devriminde harf devriminin ihtişamı durdu. Ama 1980'lı yıllar da tekrar dirildi, tekrar başladı. Bence önümüzdeki 30-40 yıl sonra daha fazla şeyler olacak. Hat sanatının bittiğine inanmıyorum. Ailem İstanbullu laik bir aileydi. Babam yabancı, annem doğma büyüme İstanbullu, ama annemin annesi de Makedonya göçmeni, babası Irak'lı, Bağdatlı, karma karışık bir aile. Ama bizim ailede öyle dinin özel bir yeri yoktu. Ben açıkçası dinle küçükken fazla ilgilenmedim. Ancak sonradan tasavvuf yönüyle, şiir yönüyle dini keşfettim. Yani benim için dine giden yol sanat oldu, edebiyat oldu. Sonradan ben uzun bir süredir Müslüman'mışım da bilmiyormuşum. Ama resmi olarak Müslüman olmam 1998 yılında" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
İşlem süresi: 0.188 saniye