SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Vah Memleketin Haline!. Bu MASKİ'nin Kafası Çok Karışık..

0
Güncellendi - 2016-12-31 03:56:33
Vah Memleketin Haline!. Bu MASKİ'nin Kafası Çok Karışık..
A- A+ PAYLAŞ

İçmesuyu ile ilgili sorunların ciddi boyutlara ulaştığı Malatya'da, bu sorunların muhatabı olan Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, sosyal paylaşım sitelerinde 5 gün arayla yaptığı  duyurularındaki bilgi farklılığı, bu kuruluşun yönetim anlayışındaki ciddiyeti ve elindeki bilgilerin doğruluğunu tartışmaya açtı. MASKİ, yaşanan su sorunu için önce “Son 15 yılın en kurak sezonu”, ardından ise 5 gün sonra “Son 10 yılın en kurak sezonu” şeklinde iki ayrı paylaşımda bulundu.

MASKİ’nin Facebook ve Twitter ‘daki resmi hesaplarında son dönemin en çok tartışma konusu olan içme suyu nedeniyle yapmış olduğu paylaşımlar dikkat çekti.

Buna göre; MASKİ 23 Aralık tarihinde sosyal paylaşım sayfalarında, “Sayın abonelerimiz; ‘2016 yılının ilk 11 aylık verilerine göre son 15 yılın en kurak sezonunu yaşıyoruz.’ Suyumuzu tasarruflu kullanarak geleceğimizi güvence altına almalıyız.” İfadelerini kaydetti.

MASKİ, 28 Aralık tarihindeki sosyal sayfa paylaşımlarında ise, “2016 Yılının İlk 11 Aylık Verilerine Göre Son 10 Yılın En Kurak Sezonunu Yaşıyoruz.” İfadelerini kaydetti.

15 YIL MI, 10 YIL MI?

MASKİ’nin 6 gün ara ile Malatya kamuoyunun en çok konuşmuş olduğu ve tartıştığı içmesuyu nedeniyle yapmış olduğu paylaşımlarda farklı istatistik rakamlar kullanılması, kurumun en önemli işiyle ilgili istatistik verilerini ve açıklamalarındaki ciddiyeti tartışmaya açtı.

Malatya kamuoyu; MASKİ’nin hangi istatistik açıklamasının doğru olup olmadığını merak ediyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

23 Aralık'taki paylaşımda 'son 15 yılın en kurak sezonu' yazmışlar

28 Aralık'daki paylaşımda ise 'son 10 yılın en kurak sezonu' dediler

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • öneri (7 yıl önce)
    Şehir içindeki açık adresini adını abone numarasını verip Maski'ye kaçak şikayeti yazdım. Kaçakçı aboneye de seni şikayet edeceğim dedim. abone hiç bir tedbir almadı. Niye?? kaçak kontrol ekibi gidip on taksitte ödeyin demiş. yine kaçak kullanıma devam. niye? kaçakçının ahbabı da kaçakçı. yani gerisi kiraz bahçesi. bunlara söyledikçe arsız ve yüzsüz oldular. bence yorum okuyan ekipleri de yok ki; cevap bile vermiyorlar. haberdeki gibi kendi içinde bile tutarsızlar. Çok yorum yazdım. bir daha Özal köyünde içme suyu ile ağaç suluyorlar. kaçak çıkışa hortum takmışlar. kapatma gayreti yok, musluk yok. eski şebeke nereden gelip nereye gittiği belli değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    BECERİKSİZLİĞİN adı olmuş “Son 10 yılın en kurak sezonu” Bilmemek ayıp del ki! Araştırıp Öğrenmemek ve Biliyorum ayaklarına yatmak ve bundan ısrar etmek AYIP. Değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Umut (7 yıl önce)
    Aranız da hic maskiye gidip nasıl çalıştıklarını gören var mi . Veya aranız da sabah 7 den gece 11 e kadar çalışan var mi . Maskı çalışanları kendilerine verilen imkan ile ellerinden geleni yapıyorlar . Sabah 7 den gece 11 e kadar çalışanlar var orada. Korkarım çalışmıyor diyerek attığınız iftiralardan mahşerde mesul olacaksınız .
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    sayın başkanlarım belediye birimlerine alanında uzman ehil insanları getirseniz inanın bu sorunlar çıkmaz. Önceden olduğu gibi devlet ve belediyeleri tek gruptan insanlarla doldurursak o birimden başarı çıkmaz.hekes birbirinin eksiğini görmez ve sonuçta başarı çıkmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • er (7 yıl önce)
    maski malatyalıların aklıyla dalga geçiyor saniyede 90 litre dedikleri patlayan borulari tamir fotoları
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Merak ettim bu yorumları eleştirilen sahipleri okuyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • er (7 yıl önce)
    ayrıca kaçak kullanım olduğundanda su azlığı meydana gelebilir çünki kaçak kullanan bol su kullanır
    0
    0
    Yanıtla
  • er (7 yıl önce)
    maski elemanları işlerini düzgün yapmayıp gelecek seçimde ak partinin oy kaybetmesini amaçlıyor olabilirler tabiki bir tahmindir maski çalışanları iyi araştırmalı ve işin ehli olup olmadığına bakılmalı benim görüşüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Bu işin kuraklıkla ilişkisi yok yıllarca Malatyalyayi tek su kayna gindan beslediler üstelik o bölgede taş ocaklarına izin verdik şu anda suyun en az kullanıldığı donemdeyiz yaz aylarında durumumuz ne olacak bilmiyorum.halkimizdan ricamız suyu tasarruflu kullanalım maskı ve belediyelerde gerekli çalışmaları yapsınlar gerekirse sayın bakanımız Veysel eroglundan yardım talep edelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    Maski vargucuyle gece gunduz calisan bir kurumdur...sikayet edip yorum yazanlar birgun maskiye gidip canla basla calisan arkadaslarimizin bi cayini icsinler...
    0
    0
    Yanıtla
  • betul (7 yıl önce)
    ey malatya boyle dinle siyaset yapanlara oyunu basarsan.iste boyle allah in sana verdigi suyu bile elinden alırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (7 yıl önce)
    MASKİ bile verdiği bilgilendirme ilanlarında tutarlı değil 10-15 yıl bir karar verin de sonra en kurak yıl deyin önce siz inanın yalanlarınıza da sonra millete inandırın. Sayın meşhur Malatya Milletvekilleri ne cevap verecekler belediyenin bu acizliğine ve milletin bu su çilesine ALLAH rızası için özür dileyin bu milletten yapamadık diye
    0
    0
    Yanıtla
  • MURO (7 yıl önce)
    ARKADAŞLAR MALATYANIN SUYU KAYNAK SUYUDUR.İÇME SUYU TEMİNİMİZ BİR BARAJ,NEHİR,YA DA GÖLDEN OLSA KURAKLIKTAN ETKİLENİRDİK.KURAKLIK İLE İLGİLİ OLMAMALI BU KESİNTİLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Arkadaşlar bu su kesintisi çok abartılıyor. Bu su kesintileri dünyanın her yerinde yaşanıyor. Eskiden evde bile su yoktu tulumbadan kaplarla bidonlarla dolduruluyordu. Maskiye güvenelim maski dünyada önde gelen parmakla gösterilen su idarelerinden biri bu güzide kurumu yıpratmayalım. Bence maskinin bir bildiği vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • adı üstünde "eskiden" yaşanıyordu o susuzluklar. yıl 2017, bilim ve teknoloji çağı. su yoksa bulmanın yollarını ararsın çünkü senin görevin insanlara su hizmetini sağlamak. bunun karşılığında ücret alıyorsun. Sanırım maskide çalışıyorsunuz ki insanlara su bile veremeyen bir kurumu övüyorsunuz. koskoca istanbulda bile su kesintileri nadir, siz dünyada kesinti var diyip yalana başvuruyorsunuz. Burası Afrika değil, Türkiye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hep beraber eskiye gidelim sitille su taşıyalım gaz lambası kullanalım at veya eşekle seyehat edelim. Bu kurumlar daha iyi hizmet için var ve maaş alıyorlar, eskiyi hatırlatmak için degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı, sen şu yorumları yazmak için ne kadar para alıyorsun?? Yeter ya ne kadar maskiyi susuzluğu eleştiren haber yazısı varsa sen aynı minvalde konuşuyorsun. Maskini de al git be. Yıpranacaksa yıpransın sizin güzide! Kurumunuz. Dünyada parmakla gösteriliyormuş peh az üsturuplu sallayın ne bileyim Türkiye'de sayılıyız falan diyin. Halkın inanmadığı yalanlara sizin inanmanız da kolay olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • H. Hakan Doğan (7 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    böyle koyun gibi olursanız hak ettiğiniz kaliteli hizmeti hiç alamaz görevini yapmayanları uyaramazsınız. Eskiden internette yoktu sevgili malatyalı arkadaşım sana göre o zaman internetten yorum da mı yapmasan acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Belediyeye bir soru soruyorum aldığım duyumlara dayanarak dört deş. Yıl evvel gündüzbeyde taş ocaklarına ruhsatını kim verdi yeraltı sularının akışını kim değiştirdi ruhsatlar nasıl neden bir anda iptal edildi konu neden ört bas ettirildi araştırılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Grosso (7 yıl önce)
    Güzelim memleket pislikten geçilmiyor. Yollar bataklık. Sonunda içme suyumuzunda içine ettiler. Olayı örtbas etmek için de eyyamcılık yapıp milleti kuraklık safsatalarıyla kandırıyorlar. Bir gün kaçak çok diğer gün kuraklık var diyorlar. Demokrasinin sandıktan ibaret olmadığı çok açık ortaya çıkmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Aslanargan (7 yıl önce)
    Malatya Ankara, Istanbul gibi suyunu baraj ve gollerderrrn karsilamiyor.Kuraklik bu yerleri etkiler.Bosa akan yeralti sularina care bulsunla
    0
    0
    Yanıtla
  • memet (7 yıl önce)
    Geriye doğru kaptaj su debisini araştırırsanız bu 10 yıldan daha beter kurak yıllara rağmen memleketin mübarek suyunun (SU HIRSIZLARINI engelleme ile) 5 milyon insana yetecek su olduğunu göreceksiniz . ikincisi ise bu adamların derdi başka sanki: hatırlayın lütfen; bir dönemde suyumuzu satma aşamasında ifşa edildiklerinden dolayı geri caydılar, yine Maski tamamen yalan dolan talan mantığı ile kurgu yaptığını düşünmekteyim. Önce ölümü gösterip Malatyalıları sıtmaya razı etme politikası var gibi yeni alt yapı yatırım hazırlığı olabilir ve Malatya'nın cebinden milyonlarca lira .....gidecek yer bile ayarlanmış mıdır acaba.?
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    3 dönemdir aynı parti yönetiyor Malatya belediyesini geçen dönem başka parti yönetse idi yüklenirlerdi o partiye işi ehline vermez isen böyle eline yüzüne bulastırırlar birmilyon nüfüslu şehri susuzluğa mahkum eder hiç mahcup olmadan da bahaneler üretir.Allah daha büyük sorunlardan korusun Malatya yı Çünkü sığınacak başka kimseniz kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (7 yıl önce)
    Kuraklık Türkiye de yok,Elazığ da yok,Adıyaman da yok sadece Malatya da varmış.Çünkü oralarda su kesintisi olmuyor sadece Malatya da su kesintisi var.Bilginize........
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Ç. (7 yıl önce)
    MOTAŞ, SAMPAŞ, SODES, HANÇE, TRAMBÜS (ELEKTRİKLİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS), DEĞERLİ FİDANLAR, YAPBOZ MEYDANLAR, DENEME YANILMA YÖNTEMLER, SAHTE TAPULARA ALINAN EXSTRA FAZLA, SÜPER İMARLAR, ELDE TUTULAN, HİBE EDİLMEYEN HİBELER, SAHTE TEMİNAT MEKTUPLARI İLE PEŞKEŞ ÇEKİLEN İHALELER, SÜPER İLETİŞİM SAĞLANAN HATLAR, EMİR UYGULAYAN EMİR ERİ KRİPTO ATAMALARDAN, FIRSAT BULUP SUYLA İLGİLENEMEMİŞLERDİR. YOKSA SUDAN SORUN OLUR MU? SUDAN SORUN KALIRMI?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan Sever (7 yıl önce)
    4/NİSÂ-58: Şüphesiz ki Allah; size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Gerçekten Allah; bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah; Semi', Basir olandır.) Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    NE OLURSA OLSUN YANİ MALATYA BU YAZ SUSUZ MU KALACAK DEMEK İSTİYORSUNUZ. NEDEN TEDBİRLER ZAMANINDA ALINMADI. BECERİKSİZ YÖNETİM OLMAZ. O ZAMAN DÜRÜST OLUN İSTİFA EDİN. EMİNİM SİZDEN DAHA İYİ YÖNETECEK BİRİLERİ VARDIR MALATYA DA.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Trollük bunların işi
    0
    0
    Yanıtla
  • sadık (7 yıl önce)
    sizin elbise dolaplarınızda kaç tane elbise ve ayakkabı var..hemen sana ne diyeceksiniz..paramı verip alıyorum sana ne diyeceksiniz..biz size koyunları sığırları az deri imalatı son yılların en az üretimi bu yüzden de iki ayakkabıdan fazla almayın yün ve pamuk üretimi azaldı pantolon ve gömlek sayınızı ikiye indirin diyor muyuz..yook..öyleyse suyu da bulacaksınız sayın idarecilerimiz..lütfen..mazareti bağkur emeklisi amcalar da üretir sayın idareci .. saygı duyarım allah yardımcınız olsun..kolay gelsin..bizler malatyalıyız dayanışma içinde olmalıyız..lütfen gayret sarfedin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki Çakıroğlu (7 yıl önce)
    acaba yapılan açıklamadan MASKİ müdürünün haberi var mı? Ülkemizde halkın değeri mi var. Millet kendi yöneticilerini kendi seçemiyor ki. Genel merkez isim yolluyor bizim millet evet basıp geri yolluyor. Talha Özhan veya Nurettin Yaşar'ı basın bile tanımıyordu. Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı desen esnaf. İşin ehli değil ki. Müslümanız diye geçiniyoruz ama gel gör ki belki de doğruluğu en gerçek olan hadise uymuyoruz "işi ehline verin" Malatyalı ancak yorum yapıp, evet basıyor seçimde.......ondan sonra da suyumuz niye akmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pisik (7 yıl önce)
    Allah sizi bildiği gibi yapsın ?
    0
    0
    Yanıtla