SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Vaka Sayısı Artıyor, Sağlık Görevlilerimiz Zorlanıyor"

0
Güncellendi - 2020-08-20 22:31:33
“Vaka Sayısı Artıyor, Sağlık Görevlilerimiz Zorlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığının 81 ile korona virüs genelgesi göndermesinin ardından Vali Aydın Baruş, koordinesinde Malatya il merkezinde korona virüs denetimi gerçekleştirildi.

Denetleme sırasında esnaflara ve vatandaşlara korona virüs salgınına karşı alınan tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunan Vali Baruş, “Malatya da görevli arkadaşlarımız ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle birlikte denetim yapıyoruz. Buradaki işyeri sahiplerini, vatandaşlarımızı uyarıyoruz, uyarılarda bulunuyoruz. Özellikle temel kurallara riayet etmeleri, sokakta kesinlikle maske kullanılması ve sosyal mesafe kurallarına kesinlikle riayet edilmesi, çünkü sosyal ilişkilerde bu mesafeyi korumadığımız zaman çok ciddi problemlerle karşı karşıya geliyoruz” dedi.

Sokağa çıkma konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Baruş, “Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlarda bulunmaması için polis ekipleri devamlı uyarılarda bulunup anonslar yapıyor. İşi olmayan kişiler lütfen sokağa çıkmasın. Tabii işi vardır, görevi vardır ona gidecek gelecek vatandaşlarımız. Veya temel ihtiyaçları vardır, bunları karşılayacaklar, ancak bunun dışında sokakta amaçsızca gezmek, kalabalık oluşturmak başka insanların sağlığını tehdit etmek demektir, buna dikkat edelim” şeklinde konuştu.

Malatya olarak kritik bir aşamadan geçildiğini ifade eden Vali Baruş, “Malatya’da vaka sayısı artıyor. Bu koşullarda hastanelerimizde sağlık görevlilerimiz zorlanıyorlar. Yani her gün hastanelerimizde yüzlerce vatandaşımız test yaptırıyor, test yaptırmak amacıyla gelmesini görmek bizi üzüyor. Bunun sebebi işte bu üç temel kurala (maske, sosyal mesafe ve temizlik, hijyen kuralları) riayet etmemek. Bunlara lütfen çok dikkat edelim. Sağlık görevlilerimiz çok ciddi emek gösteriyorlar, alın teri döküyorlar, sağlıklarını tehlikeye atıyorlar onları da düşünelim yine büyüklerimizi ve hastalarımızı düşünelim kurallara riayet edelim” ifadelerini kullandı.

Malatya’da kent merkezinde maske kullanılması oranının yüksek olduğunu da belirten Vali Baruş, “İstisnai durumlar da var ama denetimdeki arkadaşlarımız onlara gerekli uyarıları gerekirse de yaptırımları uyguluyorlar. Ama sosyal mesafe konusunda halen sıkıntılarımız var” dedi.

Denetime Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nedim Özata, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, esnaf ve meslek odaları temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • murat (4 yıl önce)
    Sayın valimiz Halep caddesini neden kapattınız ,sırf Aksanın önündeki kalabalık içinse bunun çözümünü onlar bulsun koca cadde esnafının suçu nedir.Gitsin daha geniş bir bina bulsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yigit (4 yıl önce)
    O hangi otobüsmüş kurallara uygun ve bir kaç kişi var sadece. Söyleyin de bizde o otobüse binelim ? bizim bindiklerimiz ağzına kadar dolu nefes alacak yer bile yokturda. Hey Allah'ım ne günlere kaldık
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek (4 yıl önce)
    O hangi otobüsmüş kurallara uygun ve bir kaç kişi var sadece. Söyleyin de bizde o otobüse binelim ? bizim bindiklerimiz ağzına kadar dolu nefes alacak yer bile yokturda. Hey Allah'ım ne günlere kaldık
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    düğünleri iptal edin...çok mu zor...tabi zor ..para işin içinde..iptal olur mu? yeter ki para gelsin.göstermelik biraz esnafı dolaşırız olur biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Bitek düğünmü hastaneler ana baba günü kapalı ortam avm acık okullar acılıyor esnafın her dükkanı acık bankalar teker teker alıyor enerji sirketleri teker teker alıyor bicok kurum her yer aynı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (4 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yani tek sorun dügun mu bu virus sadece dugunde mi yayiliyo her seyi bilirsiniz zaten. Dugunden ekmek yiyen kac kisi var umrunda mi. Mecbur bi sekilde cark donmesi lazm onlemlerle bu is olacak git bak carsi pazarda herkes maskesiz polisi goren takiyo az ilerde geri cikariyo. Sanki tek suc dugunun biraz mantikli konusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıkamacı (4 yıl önce)
    Bu dönem illaki geçer ama bu saglıkçıların vatandaşı insan yerine koymadığı günler çok zor geçer
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah başka dert vermesin sana, şu dönemde bile dert ettiğin şeye bak !
    0
    0
    Yanıtla
  • Her sektörde böyle insanlar var bence en az saglık sektöründe var saglık bakanlığını tebrik ediyorum muhteşem bi sistem kurdular darısı diğer kurumların esnafın işcinin basına
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Özel okullar ders yapıyor, kurslar dolu. Gençler geziyor. Bu gidişle zor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Sayın editör esnafın temsilcilerinin isimleri neden yazilmiyor yadırgadım bu durumu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Allah'ınizi severseniz şu siteyi sürekli guncelleyin. Sanırım ben sizden çok siteye giriyorum günlük. Hep aynı haber. Yok eğer zor geliyorsa bana kullanıcı adı ve şifre yollayın. Ben güncelleme yaparım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Başta marketler olmak üzere tüm kapalı alanlarda (1 kişiye 4m2 ve 10 kişi ve üzeri tüm resmi yada resmi olmayan) kamera sistemi zorunluluğu ile periyodik kayıtların toplanması uygulamasının getirilmesi düşünülebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Düğün salonlarını kapatmazsanız daha da artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (4 yıl önce)
    Evet buraya da kaç kez yazdim . Maske takiliyor,fakat maske takinca bunun tam koruyuculugu varsayımı ile zannedilerek mesafe kuralina uyulmuyor. Örneğin : yanasanlari ,uyardigimda " maskem var ya " diyorlar. Zaten bu mesafe ayarı umursamazligi yüzünden pandemi Malatya da zirve yapti ya .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın valim bizler kurallara uymaz isek maalesef uymuyoruz yazık saglikcilarin emeklerine diyorum topyekun mücadele olmaz kurallara uyulmaz ve denetim yapılmaz ise bu hastalıkla mücadele edemeyiz bütün insanlara sesleniyorum lütfen biraz daha duyarlı olalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltya (4 yıl önce)
    konya valisi gibi cesur olsaydin suan malatya bu durumda olmazdi hastanelerde yer kalmamis test yapmiyorlar her yer kirmizi olmus hala edebiyat yapiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (4 yıl önce)
    Vali bey elinden geleni yapıyor. Vatandaşın umurunda değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (4 yıl önce)
    Korona teşhisi konulup ağır geçirmediği için evde karantinaya alınanlar var. Anladığım kadarıyla 14 gün sonunda virüs vücudu terk ediyor ve test negatif çıkıyor. Lakin çoğu insan yalnız yaşamıyor. Banyo, tuvalet gibi ortamlar evde ortak kullanılıyor. Aynı evde diğer kişilere bulaşmaması çok zor gibi. Karantinada olan kişi kronik hastayla, yaşlıyla ya da aşırı evhamlı biriyle yaşıyor olabilir. Sağlıklı olanlar o kişiyle aynı evde yaşamak istemeyebilir. Bu durumda olan hastalar için koronalılara özel yurt, otel gibi gibi yerler var mı acaba?
    0
    0
    Yanıtla