SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Vali Adına Sahte Tweet

0
Güncellendi - 2016-12-16 18:51:34
Vali Adına Sahte Tweet
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Mustafa Toprak adına ‘okullar tatil’ tweeti atıldı. Tweetin vali tarafından atılmadığı ortaya çıktı.

Malatya'da olumsuz hava koşulları devam ederken, Vali Mustafa Toprak adına sahte hesap oluşturan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından atılan bir tweet ortalığı karıştırdı.

Ülke genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte birçok ilde eğitime ara verilirken, Malatya’da da 15 Aralık Perşembe günü taşımalı eğitim 1 gün süreyle tatil edildi.

Ancak kentteki yoğun kar ve oluşan buzlanmadan dolayı 16 Aralık Cuma gününün de tatil edileceği yönünde haberler yayılmaya başladı. Bu durumu fırsat bilen kişi ya da kişiler Vali Mustafa Toprak adına hesap açarak, “Okullar tatil” tweeti paylaştı. Gece saatlerinde atılan tweet kısa süreliğine de olsa kafa karışıklığına neden oldu.

iha

VALİ'NİN GERÇEK TWİTTER HESABI

[caption id="attachment_183201" align="alignnone" width="350"]MALATYA VALİSİ MUSTAFA TOPRAK'IN KULLANDIĞI SOSYAL MEDYA HESABINDAN TWEET ATILMADIĞI ORTAYA ÇIKTI. (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA) MALATYA VALİSİ MUSTAFA TOPRAK'IN KULLANDIĞI SOSYAL MEDYA HESABINDAN TWEET ATILMADIĞI ORTAYA ÇIKTI. (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)[/caption]

SAHTE TWEETLER

VALİ MUSTAFA TOPRAK'IN ADINA AÇILAN SAHTE HESAPDAN ‘OKULLAR TATİL’ TWEETİ ATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI. (MEHMET TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • EROL (7 yıl önce)
    Niçin tatil etmediniz.Okullara öğrenci gelmedi.Yazık oldu yanan doğalgaza.Yerli Malı haftası da yapamadık.
    0
    0
    Yanıtla