Malatya'da Sakatlar Haftası sebebiyle, işitme engelli öğrenciler tarafından elişi kermesi açıldı.
Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından, öğretmenevinde açılan kermeste konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, işitme engelli öğrencilerin diğer öğrencilerden farklı olmadığının bir kez daha görüldüğünü belirtti.
Her şeyin başının eğitim olduğunu söyleyen Daşöz, "Eğitim olunca herşey oluyor. Buradaki çocuklar, eğitimle nelerin yapabileceğini gösteriyor. Eğitim herkes için şarttır" dedi. Vali Daşöz kermesten 5 küpe ile bir biblo satın aldı.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda 107 öğrenciye 1 yılı hazırlık olmak üzere 9 yıl ilköğretim eğitimi verildiğini kaydetti. İşitme engelli öğrencilerin yaptıkları eserlerden oluşan kermes 1 gün açık kaldı.