SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Halil ibrahim Daşöz Kimdir?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği görevine 21 Ocak Cumartesi günü başlayan Halil İbrahim Daşöz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakülteleri mezunu.

HALİL İBRAHİM DAŞÖZ KİMDİR?
1959 Osmaniye doğumlu olan Vali Halil İbrahim Daşöz; ilk, orta ve lise öğrenimini Osmaniye’de tamamladı. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden, 1994 yılında ise Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Memuriyet hayatına 1981 yılında Kastamonu Kaymakam adayı olarak başlayan Daşöz, Sarıcakaya ve Halfeti Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Daşöz, daha sonra İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında; Eğitim Daire Başkanlığında Şube Müdürü, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı ve 17 Ekim 1997 - 18 Ekim 1999 tarihleri arasında Mahalli İdareler Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Merkez teşkilatındaki görevleri süresince İçişleri Bakanlığınca yürütülen Kamu Yönetim Reformu ve Mahalli İdareler Reformu çalışmalarında yer alan Daşöz, Avrupa konseyi ve çeşitli uluslararası kuruluşların ilgili komite ve toplantılarına Bakanlık temsilcisi olarak katıldı.

İngilizce bilen Vali Daşöz, 1990-1991 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde bulundu.

18 Ekim 1999 - 7 Şubat 2003 tarihleri arasında Isparta Valiliği görevinde bulunan Daşöz daha sonra 15 Şubat 2003 - 31 Ocak 2004 tarihleri arasında Adıyaman Valiliği yaptı.

Adıyaman Valisi iken, önceki Valinin yargı kararı ile göreve iade edilmesi sonucunda Merkez Valiliğine atandı.

İçişleri Bakanlığındaki Merkez Valiliği görevine ek olarak 1 Şubat 2005 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini üstlenen Halil İbrahim Daşöz; evli ve 3 çocuk babası.

Son kararname ile Malatya Valiliğine atandı ve bu göreve 21 Ocak 2006 Cumartesi günü başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız