Vali Ulvi Saran, Malatya Kitap Fuarı'na olan ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Tarihi ve kültürel potansiyeli açığa çıkarabilme kabiliyeti de burada söz konusu. Malatya'da bunu kitap fuarıyla başarmış bulunuyoruz" dedi.
Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi'nin ortak işbirliği ile bölgenin açılan en büyük Kitap Fuarı hakkında değerlendirmede bulunan Vali Ulvi Saran, "İnanılmaz bir kalabalık var. Bu coşku bizleri çok mutlu etti. Malatyalılar, gençler, öğrenciler, gençler gerçekten buraya akın ettiler. Sadece Malatya'yı değil, çevremizdeki illere de hitap eden bir kültür etkinliği oldu. Kahramanmaraş, Adıyaman, Sivas, Erzincan ve Elazığ'dan da insanlar olarak demek ki, bir kültür ve kitap açlığı vardı. Bu ilgi bizleri çok memnun etti. Esasında bu olay kültürel etkinliklerin, kitap fuarlarının sadece büyükşehirlerde, metropollerde değil, Türkiye'nin böylesine derin kültürel birikimi olan Anadolu'daki belli başlı noktalarda da olabileceğini gösterdi. Esasen bir yerin kalkınmışlığı için ortada duran bazı faktörler dışında görünmeyen bazı unsurlar var. Bunlarda bir yerin tarihi potansiyeli, kültürel birikimini açığa çıkarma gücüdür. Malatya bunu başardı. Sadece büyük nüfusa sahip olmak, maddi kalkınmışlık göstergeleri, bir yerin kültürel düzeyini ortaya koymuyor. Oradaki tarihi ve kültürel potansiyeli açığa çıkarabilme kabiliyeti de burada söz konusu. Malatya'da bunu kitap fuarıyla başarmış bulunuyoruz" diye konuştu.
Bölgenin bir kültür merkezi olması açısından kitap fuarının çok ciddi bir katkısı bulunduğunu belirten Vali Saran, "Esasen kitap fuarı, tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bunu bir süreden beri devam ettirmiş olduğumuz Malatya Okuyor Kampanyası ile birlikte düşünmemiz lazım. Diğer kültürel hamlelerimizle birlikte değerlendirmek lazım. Bundan önce başlatmış olduğumuz Malatya Okuyor Kampanyası da üçüncü yılına girdi. Bu süre zarfında yüz binlerce öğrencimiz, milyonlarca kitap okuyarak, kitap okumayı ömür boyu süren bir alışkanlık haline getirme yönünde ciddi adımlar attı. İşte Kitap Fuarı Malatya'da başlatılmış bulunan ve gerçekten toplumun her kesiminde büyük bir yankı bulan okuma kampanyasının tamamlanması noktasında bir girişim. Artık her fırsatta kitap okuyan, öğrencilerimiz, gençlerimiz ve toplumun her kesiminden insanlar, Kitap Fuarı ile yayınevi, kitapevi ve yazar üçlüsünün buluşma mekanı oldu. Burada 100'ün üzerinde yazarı, akademisyeni ağırladık. 250'inin üzerinde yayınevi fuarımıza katıldı. Hepsi çok memnun. İnsanlarımız kitapevi raflarında rastladığı, televizyonlarda gördüğü yazarlarla burada tanışma fırsatı buldular, sohbet edebildiler, kitaplarını imzalattılar. Gerçekten çok büyük bir kazanım. Bu bölgenin bir kültür ve cazibe merkezi olması yönünde kitap fuarının çok ciddi bir katkısı var. Gelecekte bunun yansımalarını bütün yönleriyle göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Fuara katılımın çok ciddi olduğunu belirten Vali Saran, sayının ilk 5 günün sonunda yaklaşık 250 bin kişiyi bulduğunu kaydetti. Vali Saran, hedefin en az 300 bin ziyaretçi olduğunu belirtti.
Emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ulvi Saran, "Bu etkinliği Malatya Valiliğimiz ve belediyemiz ile birlikte düzenliyoruz. Özellikle bu tür kültürel etkinliklerin sivil bir tabana oturması önemli. Kalıcı olabilmesi için toplumun her kesiminden gereken desteği görmesi lazım. Biz Valilik olarak burada öncülük yaptık, bir yerel yönetim kuruluşu olarak belediyemiz ciddi bir duyarlılık gösterdi ve gereken desteği aldık. Sivil toplum kuruluşlarından gereken desteği aldık" dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.