SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Konağı Yanında, Kamu Malı ve Satılık

0
Güncellendi - 2021-12-18 02:59:19
Vali Konağı Yanında, Kamu Malı ve Satılık
A- A+ PAYLAŞ

TÜİK'İN 3 KATLI VİLLA TİPİ ESKİ HİZMET BİNASI SATIŞA ÇIKARILDI.. İHALE 21 ARALIK SALI GÜNÜ.. Malatya'da uzun yıllar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan, Vali Konağı'nın yan sokağındaki 3 katlı bina, Milli Emlak tarafından  satışa çıkarıldı. Satışla ilgili ihalenin 21 Aralık Salı günü yapılacağı bildirildi.

TÜİK'in 2014 yılında taşınana kadar kullandığı, Hüseyinbey Mahallesi Dr. Hikmet Fırat Sokağı'nda bulunan 'villa' tipindeki, toplam 548 metrekare alana sahip 3 katlı kagir bina ve arsası, 2 milyon 385 bin 750 TL tahmini bedelle ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Geçici teminatı 358 bin TL olarak belirlenen bina ve arsasının satışına ilişkin ihalenin, 21 Aralık Salı günü saat 10.30'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü)'nün Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi Battalgazi/ Malatya adresindeki hizmet binasında açık teklif usülü ile yapılacağı duyuruldu.

Malatya Vali Konağı'nın hemen yanındaki sokakta bulunan konumu itibarıyla takdir edilen bedel 'ucuz' bulunurken, ihalede bu bedelin artması bekleniyor. Satılacak binanın imar durumunun ayrık nizam 4 kat yapılaşma hakkına sahip ve konut alanı olduğu da belirtildi.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü ise, halen Malatya- Adana karayolu TEDAŞ karşısındaki kendi binasında hizmet veriyor.

malatyahaber.com

ÜSTTEKİ FOTOĞRAF: TÜİK'in Dr. Hikmet Fırat Sokağında satışa çıkarılan 3 katlı eski hizmet binası (Nevzat Kanar-  ARŞİV)

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAF: Satışa çıkarılan binanın, Vali Konağı ve çevresine göre konumu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız