SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Şahin, Gevrek Dönemi İçin Müfettiş İstemiş

Vali Şahin, Gevrek Dönemi İçin Müfettiş İstemiş
A- A+ PAYLAŞ

Vali Hulusi Şahin, ER TV'de katıldığı programda, hakkında çeşitli iddialar bulunan Yeni Malatyaspor eski başkanı Adil Gevrek dönemi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istediklerini, inceleme sonucu herhangi bir tespit yapılması halinde Savcılığa suç duyurusu yapılacağını söyledi.

ertv.com.tr'de konuya ilişkin yayınlanan haber şöyle:

"Malatya Valisi Hulusi Şahin,  Yeni Malatyaspor eski Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunarak, müfettiş talep etti. Vali Hulusi Şahin, “Ben il valisi olarak kamuoyunda çıkan haberleri bir ihbar kabul ederek, bir müfettiş talebinde bulundum. Şimdi gelecekler bu bölümü inceleyecekler, eğer bir suç unsuru varsa gerekli çalışmalar, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu da dahil yapılacaktır. Defterler dökülecek, incelenecek, gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, ERTV’de Gündem Özel programında Yeni Malatyaspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bunu ilk kez burada açıklıyorum diyen Vali Şahin, Yeni Malatyaspor eski Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

“ADİL GEVREK DÖNEMİNİN İNCELENMESİ İÇİN MÜFETTİŞ TALEBİNDE BULUNDUM”
Vali Şahin konu ile alakalı ERTV ekranlarında şu ifadeleri kullandı; “İlk defa bunu burada açıklıyorum. Bir önceki yönetim ile alakalı bir takım dedikodular dönüp dolaşıyor. Ahmet Yaman yönetiminin bu konuda gerekli çalışmaları yapmadığı söyleniyor. Ahmet Yaman yönetiminin konusu değil bu. Bu kurulun ibrası ile alakalı bir şey. Eğer ortada bir yolsuzluk, bir usulsüzlük varsa ibra etmekte çok bir anlam ifade etmez. Dolayısıyla ben il valisi olarak kamuoyunda çıkan haberleri bir ihbar kabul ederek, bir müfettiş talebinde bulundum. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na önceki yönetimin iş ve işlemlerinin incelenmesi yönünde bir talepte bulundum. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bize cevap yazısında dedi ki bu bizim yetki alanımızda değil. İçişleri bakanlığının yetki alanındaki bir dönem dedi. Öyle olunca biz o yazıyı aldık, 15 gün kadar önce İçişleri Bakanlığı’na Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü üzerinden Dernekler Masasına bir müfettiş talebinde bulunduk. Şimdi gelecekler bu bölümü inceleyecekler, eğer bir suç unsuru varsa gerekli çalışmalar, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu da dahil yapılacaktır. Masumiyet karinesini unutmayalım. İnsanlarla ilgili konuşurken o insanların haklarını, anayasal haklarını da ihlal etmeyelim. Dolayısıyla Adil Gevrek yönetimini ve Adil Gevrek döneminde görev yapmış tüm insanların da üzerlerindeki bu töhmeti atabilmeleri açısından bu bir fırsat olacaktır. Defterler dökülecek, incelenecek, gerçekler ortaya çıkacak. Temiz ise bu kamuoyu ile paylaşılacak. Bir sorun var ise bu da adli mercilerle paylaşılacak. Dolayısıyla kamuoyu bu hususta rahat olsun” 

“MALATYALILARA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM!..”
Malatyalılara da çağrıda bulunan Vali Şahin, Malatya’yı seviyorsanız lütfen Malatyaspor’a sahip çıkın” vurgusu yaptı. 

Vali Şahin; “Ben Malatya sokaklarında dolaşırken, beni gören hemen diyor ki “Malatyaspor’a sahip çık.” Gerçekten Malatya’da böyle bir talep var. Malatyaspor’u Malatyalılar çok seviyor. Hatta benim hayalimde Malatyaspor’u yani asıl Malatyaspor’u borçlarını ödeyerek temizleyip Yeni Malatyaspor’un artık o yenisini kaldırıp tekrar Malatyaspor ile birleştirip tekrar o eski güzel günlerine ulaştırmak var. Malatya bunu yapacak güçtedir. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Malatya’yı Malatyalılar çok seviyor. Malatya dışındaki Malatyalılar da çok seviyor. Hepinize sesleniyorum; Malatya’yı seviyorsanız lütfen Malatyaspor’a sahip çıkın. Malatya’nın çok önemli bir değeridir Malatyaspor. Eğer siz sahip çıkarsanız emin olun Malatyaspor hızla toparlanacak ve eski güzel günlerine gelecektir. Bunun için Malatyalıların ilgisine ve sevgisine ihtiyacımız var” diye konuştu."

ertv.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Sadece satılan futbolcu gelirleri ile naklen yayın parası ile harcamalara bakılsın. Ne kadar açık var belli olur. Sivasspor bizimle beraber çıktı sıfır borç var satılan bir tane futbolcusu yok. Giden bedava gitti ama adamlar borçsuz. Biri bunun nasıl olduğunu açıkladı iyi olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Allah razı olsun sayın Valimiz den ,sessiz aciz , çoğunluğun feryadı oldunuz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Sayın Valim sizlere e kadar teşekkür etsek azdır, inşallah sonunda takımı bu kadar borca sokanlar gereken cezayı alırlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Sayın valimmm, bir de taraftar derneklerini ve bağlantılarını inceletin. Bunların yüzünden stada artık gerçek taraftar gelmiyor. Malatyaspor'un gerçek taraftarı olsaydı takım bu hale düşer, yada yönetim hesap vermeden gidebilirmiydi? Taraftar derneklerini kapatın, Malatya'da futbol kurtulur.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Helal olsun sayın Vali. Malatya'yı düşünen birisi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • polat (1 yıl önce)
    sayın valimizi tebrik ederiz , malatya sevdalısı malatyaspor taraftarı olarak kim bu takımda haksız kazanç elde etmişse rabbime havale ediyorum her şeyin en iyisi bilen o dur. elbet çıkar . biz o soğuklarda hasta olmak uğruna takıma destek olmak için o maçlara gittik
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Sayın Valim sizden en önemli talebimizdir. Malatyaspor da Adil Gevrek dönemlerinin ayrıntılı olarak incelenmesi gerekmektedir. Bu klüpte bu kadar zarar olağan değildir. Gerçekler açığa çıkarılmalı, varsa suçlular cezalandırılmalıdır. İbreti alem olmalıdır ki, yeni gelenler akmunun parasını daha dikkatli kullansınlar. Şehrimizin en büyük mülki idari amiri olarak sizin görevinizdir. Merakla bekliyoruz sayın Valim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Sayın valimiz ilginiz için teşekkürler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Harcamalarda yerindelik tespiti inşallah yapılır , bütün gelirleri harca 430 trilyon borç yap kulübe akraban arkadaşın dışında kimseyi delege yapma uçakla İstanbul'dan 60,70 delege getir arkadaşlar gelir bu kadar gider bu kadar de sonra el kaldır indir sonucunda ibra edilmiştir inşallah iddialar araştırılır ve spor kuluplerinin yönetiminde bu bir ilk olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Malatya'nın en büyük şansı bence sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Büyük şehir Belediye başkanımız. Bu muhteşem üçlü, birbirinden değerli, dürüst, çalışkan ve işlerini layık-ı veçhile ifa ediyorlar. Adil Gevrek'ten Malatyalılar adına hesap sorulması için sayın valimize her anlamda destek olalım. Malatyasporumuzu rezil edenler gerekli cezaya çarptırılmalıdır.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sayın Valim, Malatya'ya ve Malatyaspor'a gösterdiğiniz duyarlılık için tşk ederim. En az 1-2 yıl önce yapılması, alınması gereken çok şey vardı. Maalesef hiçbir şey yapılmadı. Malatyaspor talan edilirken meydanlarda Malatyayı sevdiğini söyleyen onlarca kişi bu olaya seyirci kaldı. Yenimalatyaspor umutsuz, zor vaka ama siz üzerinize düşeni yapıyorsunuz. Vebali-günahı göz göre göre takım talan edilirken seyirci kalanlara..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kernekli 44 (1 yıl önce)
    Sayın Valimizi tebrik ederiz, Malatya’mızın tüm sorunlarına özellikle Yeni Malatyaspor’a ciddi şekilde özen hassasiyet gösteriyor, bunun samimiyetini hissedebiliyoruz. Batman’da Batman Petrospor kriz ortamındayken müdahale edip sıkıntılı durumdan kurtulup ardından kulübün bulunduğu ligde şampiyonluk yaşamasında baş rolü üstlenmiştir. Sayın Valimizden ricamız Yeni Malatyaspor ile alakalı son bi kaç gündür ortaya çıkan sıkıntılardan dolayı yönetimde değişiklik yapması, çünkü mevcut yönetimde güven kaybı oluşmuştur zaten bilgi ve tecrübe sahibi değillerdi, Sayın Valimizden alanında ihtisas sahibi kimselerden müteşekkil bi Kayyum atamasını isteriz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Teşekkürler sayın valim.
    %88
    %12
    Yanıtla