Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Adası’nı Malatya Valisi Mustafa Toprak ziyaret etti.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Genel Sekreter Ercan Turan, İl Müftüsü Ümit Çimen, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve bazı daire başkanlarının da eşlik ettiği ziyaret sırasında, Sanat Adası üzerinde bulunan Sanat Galerisi, Sanat Sokağı, Gençlik Merkezi ile Kent Konseyi gezildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Galerisi içerisinde 32 farklı branşta kurslar düzenlendiğini söyleyerek “Burada yıllık 5 bine yakın kişi sertifika alıyor. Kurslarımızın bir kısmı hobi, bir kısmı sanatsal amaçlı. Ayrıca liseye ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz var. Birçok alanda sanatsal faaliyet yapılıyor. Yapılan bu faaliyetlerle ilgili öğrencilerimizin zaman zaman sergileri oluyor. Gençlik merkezimizdeki öğrencilerimizin bir yandan salon sporlarıyla uğraşırken, bir yandan kitap okuma, tanışma ve istişarelerde bulunma fırsatları oluyor. Kent konseyi meclisinde kadınlarımızın, gençlerimizin kendi içerisinde yaptığı çalışmalar var. Sanat merkezi gerçekten önemsediğimiz bir mekân. Şu anda ilimizin 23-24 farklı noktasında bu kurslarımız devem ediyor. Merkezde de sanat galerisi etrafında kültür evinden, gençlik merkezine kadar, kitap kafelere kadar, burası adeta bir sanat adasına dönüştü” dedi.
Vali Mustafa Toprak ise sanat adasını ‘mükemmel bir alan’ olarak nitelendirerek; “Çünkü burada 7 den 77’ye her yaş grubunun, gençlerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin, toplumda birbirimize dokunmamız gereken yaş gruplarının istifadesine yönelik olarak hazırlanmış mükemmel bir alan” dedi.
Bugüne kadar değişik yerlerde görev yaptığını ve oralarda da güzel çalışmalar olduğunu kaydeden Toprak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir arada yapılan Sanat Merkezi, Sanat Sokağı, Kent Konseyi ve Gençlik Merkezi sayesinde insanlarla güzelliklerin buluşturulduğunu söyledi. Vali Toprak özetle şunları söyledi: “Sosyal belediyeciliğin öne çıkan yönü budur: Kültürel, sanatsal noktalarda kurslarla vatandaşlarımızı sadece bu merkezde değil, şehrin her ücrasına ulaşılabilir noktalarında bu ortamları oluşturabilmek. Gençlerimiz, emeklilerimiz, engellilerimiz, tüm yaş gruplarında sanat merkezindeki kurslardaki aktivitelere katılıyorlar. Adeta emekliler için baktığımızda oradaki arkadaşlarımızın hissiyatını aldık. Diyorlar ki ‘biz evde bunalıyorduk, sıkılıyorduk. Sosyalite noktasında insanlarımızla işbirliği, temas noktasında kursa geldik, ben adeta yeniden doğdum. Burada kendimi geliştiriyorum, çocuklarımı ve evime daha iyi bir noktada gayret etmenin de etkinliğini burada aldım’ diyor.
Hakikaten tüm bu kurslar, etkinlikler insanı ruhen, fiziken yeniliyor. Her yerde kitap okuma alanları. Şehrin her bir noktasında ama özelinde Sanat Sokağında bunları görmekten memnunuz. Teşekkür ediyorum sayın başkanıma. Gerçekten çok müteessir oldum.
Kent Konseyi ve Müftülüğümüzün engelli çocuklar için Kent Konseyi’nde düzenledikleri Kur’an Kursu’nu da ziyaret ettik. Ora da çok güzel. Önemli olan içimizdeki sevgi ve kardeşlik bilincini ortaya çıkarmamız lazım. İşte bu ortamlar kültür sokakları, sanat sokakları, bunun gelişmesine, artmasına, ziyadeleşmesine sebebiyet veriyor. Beni mutlu kılan işlerden biri de gençlerimizin, çocuklarımızın, engellilerimizin, bayanlarımızın, emeklilerimizin bu işlere ulaşılabilir olmalarıdır. Ama daha önemlisi şurada Çeyiz dükkanı sistemi oluşturmuşlar. İhtiyaç sahibi, geliri olmayan bayanlarımız, evlerinde güzel işlemeler yapıyorlar, getiriyorlar, bedeli kaç paraysa üstüne yazıyorlar, o yazılı fiyat üzerinden satıldıktan sonra ne kadara satıldıysa, kar payı olmadan bedelini alıp gidiyor. Ne kadar güzel bir sistem. Bunları yaygınlaştırmak lazım. Başkanım teşekkür ediyorum size.”
Vali Toprak ayrıca, Sanat Adası bölgesinde Valilik Kültür Merkezi, Kültür Bakanlığı’nın Tiyatro Merkezi, Abdullah Gül Parkı ve İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun olduğunu belirterek, bütünlük sağlanması ve Üniversiteyle şehrin bütünleşmesi açısından mümkün olması halinde Meslek Yüksek Okulu alanı içerisine bir kütüphane ve kültür merkezi oluşturulabileceğini ifade etti.
Bülten