SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali, Vekil Müdürlerle Yıkımları Denetledi

Vali, Vekil Müdürlerle Yıkımları Denetledi
A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz Yeşilyurt ilçesinde; Karakavak Mahallesi ve Şeyh Bayram Mahallesi, Battalgazi ilçesinde ise; Çöşnük Mahallesi yıkım alanlarını yerinde inceledi.

Bu incelemeleri sırasında Vali Yavuz'a Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Vekili Cengiz Başer, AFAD Müdür Vekili Erdinç Ürkmez ve YİKOB Müdür Vekili Cevdet Sel eşlik etti.

Yıkım çalışmalarıyla ilgili yaptığı incelemelerde, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve şehirdeki yaşam kalitesini artırmak adına gerekli önlemlerin alındığını belirten Vali Yavuz, özellikle hasar görmüş binaların yıkım süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü ve sürecin hızlı bir şekilde tamamlanacağını dile getirip, yetkililerden bilgi almasının ardından incelemelerini sona erdirdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Anı (14 saat önce)
    Selam sitesi temelli geçmişimiz çocukluğumuz....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (17 saat önce)
    Sayın valim Lütfen hafta sonu yada hafta içi DERSHANELERİ de denetleyin denetleyin de görün MEB öğretmenlerinin buralarda YASAK olmasına rağmen nasıl derslere girdiğini.MEB öğretmenleri yüzünden sektör çalışanlarının asgari ücrete mecburen talim ettiğini görün.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (22 saat önce)
    Niyazi misride yerinde ayrıştırma yapılıyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (1 gün önce)
    Yıkımları değil yeni yapımları denetleyiniz. Neredeyse 2 yıl oldu memleket harap ve bitap
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 gün önce)
    Bu Valide iş var vali dediğin böyle olur vali bey'den tek isteğimiz valilik binasının önündeki kapalı çarşının kaldırılıp zeminle düz bir şekilde olması hangi ilde 1 metre havada meydan var
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (1 gün önce)
    Sayın Valim, Zafer Mahallesindeki yıkımların çoğu özel firmalara veriliyor. Harfiyatı kaldrılmıyor yerinde ayrışım yapılıyor. Bunun denetleyen kurum yok mu Belediye ne iş yapıyor harfiyat yıkıntıları küme küme çevre kirliliğine neden oluyor. Lütfen bu konuya bir el atın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 gün önce)
    Sayın Valim Afat İl Müdürlüğünü saatlerce arıyoruz telefonlarımıza bakan bir yetkili yok, telefonları açık bırakıp gidiyorlar bu kadar başıboş bir kurum olamaz Afat telefonlarımıza bakmıyorsa bıraksın gitsinler
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mlt (1 gün önce)
    Keşke bu Vali sürecin başından beri olsaydı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 gün önce)
    Yıkımla hızlı ilerliyor teşekkürler sayın valim
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Erkan (1 gün önce)
    Asilin taşıdığı şartlara haiz kişiler makamlara vekalet ettirilir. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kullandığı kuralları olan yasal bir sistemdir. Eğer vekil kişinin güçlü bir iradesi yoksa sorun olur. Asalet beklerken bireysel atanma endişesi ile idarenin iradesini sağlıklı kullanamaz ise sorun olur. Aksi halde bu uygulamada sorun yok. İllerde il müdürü atamaları siyasetin elinde bir kontrol aparatına dönüşürse İl'de merkezi idarenin gücü yetkin şekilde kullanılamaz ise sorun olur. Son olarak Yatırım izleme ve koordinasyon başkalığının yapısı içinde Başkan Vali adına Vali yardımcısıdır ve diğer yöneticiler şube müdürüdür. İl müdürü değildir. Söz konusu şube müdürlerinin atama yetkisi Vali'dedir. Ancak İçişleri bakanlığının şube müdürü sınavını kazanmış adaylar arasından atama yapar. Bu haberde bir çok haberde adı geçen Yikob yetkilisi şube müdür vekilidir. Çevre şehircilik ve iklim değişikliği il müdürü ise Cumhurbaşkanı kararnamesi ile atanır. Diğer il müdürleri gibi. Ancak il müdürü atamalarındaki referans sistemi liyakat öncelikli gibi görünmemekte. O nedenle arayışımız vekil-asil tartılmasından ziyade liyakatli işi bilen- liyakatsiz işi bilmeyen şeklinde olmalıdır. Saygılarımla
    %67
    %33
    Yanıtla