SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Yavuz, Deprem Sonrası Çalışmalarıyla İlgili Bilgi Aldı

Vali Yavuz, Deprem Sonrası Çalışmalarıyla İlgili Bilgi Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz, 6 Şubat sonrası İlimizde yürütülen çalışmalar hakkında ilgili kurum müdürleri ile birlikte toplantı gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Osman Kural, Abdulselam Bıçak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, Afad İl Müdürü Ali Altındal ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer'in verdiği brifingte; İlimizde toplam 48 Rezerv Alanda; 10 alanın ihale edildiği ve inşaatın başladığı, 9 projenin hazır olduğu ve 29 projenin ise üzerinde çalışıldığı belirtildi. Ayrıca deprem sonrası inşasına başlanılan kalıcı deprem konutlarına dair güncel bilgiler ise; Kırsal Konutlarda, 7.550 betonarme, 3.276 Çelik evin ihalesinin yapıldığı, 9.544 konutun ise inşaatına devam edildiği, 1.883 konutun ise kurasının çekilerek vatandaşa teslim edilmeye başlandığı belirtildi. Çarşı projede ise; 2  Etaptan 1'incisinin %45 , 2'ncisinin %25 seviyesi civarında olup inşaatına devam edildiği, TOKİ konutlarında ise; Malatya'da toplamda 23.532 konutun ihale edildiği, 5.998 konutun kurasının çekildiği, 17.534 konutun ise inşasına devam edildiği belirtildi.

Vali Seddar Yavuz, projelerin hızla tamamlanması için herkesin daha fazla gayret göstermesi gerektiğini ve gece gündüz halkın sorunlarını çözmek için çalışmak gerektiğini ifade etmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • kadir (2 ay önce)
    vallahi pes foto çevre şehircilikle değil milli eğitimle toplantıdan muhtemelen şube müdürü yargı kararıyla alınmış ama sadece o biliyor biz anlatamayız diyip gel sen anlat demişler yada bir valilik görevlendirmesinin ön hazırlığı bakalım
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Maarif (2 ay önce)
    Fotoğrafta mahkeme kararıyla şube müdürlüğüne son verilen şahsın o karede olması çok manidar aynı şahıs için inşaat emlakta konuşulanlar hiç hoş değil. Buna rağmen sayın bakır neden mahkeme kararını uygulamıyor ve inşaat emlakta olanlara karşı bir denetim ve yaptırım içinde değil acaba?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Çevre şehircilik il müdürünü ilk defa gördüm resme bakınca belli oluyor bundan olmaz
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Fotoğrafta Çevre Şehircilik İl Müdürü yok. Tabii yorumunu beğenen de.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Facebook ta baktım hocam
    %100
    %0
    Yanıtla