SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Yavuz'dan 'Rezerv Alan' Turu..

Vali Yavuz'dan 'Rezerv Alan' Turu..
A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz, il merkezinde rezerv alan olarak belirlenen bölgelerdeki yıkım ve inşa çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Valinin incelemeleriyle ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde şu bilgiler yer aldı:

"Vali Seddar Yavuz, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yapımı devam eden rezerv alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Rezerv alanlarında incelemelerde bulunan Vali Yavuz’a, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, İl AFAD Müdürü Ali Altındal, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel ve TOKİ temsilcileri eşlik etti.

Battalgazi İlçesindeki Saray Mahallesi, Akpınar Mahallesi (Çarşı Projesi), Yeşilyurt İlçesindeki Kaynarca Mahallesi, İlyas Mahallesi, Zaviye Mahallesi, Koyunoğlu Mahallesi , Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, Akkent Sitesi ve Yakınca Mahallesindeki rezerv alanlarında incelemelerde bulunan Vali Yavuz, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Seddar Yavuz’a Yapılan Bilgilendirmede;

Battalgazi İlçesinde : 

  • Merkez 2-3 Rezerv Alanı içerisindeki Saray Mahallesinde 594 konut, 493 dükkan, 256 ofisin,
  • Merkez-1 Rezerv Alanı içerisindeki Çarşı Projesinde ise  5.539 bağımsız birimin,

Yeşilyurt İlçesinde :

  • Kaynarca Mahallesinde 423 konut, 26 dükkanın,
  • Merkez-19 Rezerv Alanı içerisindeki  İlyas Mahallesinde 404 konut, 114 dükkan ve 12 ofisin,
  • Merkez-31 Rezerv Alanı içerisindeki Yeşilevler Mahallesinde 750 konutun,
  • Merkez 9-10-11-12-13-14-33 Rezerv Alanı içerisindeki Zaviye ve Koyunoğlu Mahallesinde 677 konut, 98 dükkan ve 1 fırının,
  • Merkez 15-16-17 Rezerv Alanı içerisindeki  Zaviye ve Koyunoğlu Mahallesinde 1.048 konut, 83 dükkan ve 4 fırının,
  • Merkez 24 Rezerv Alanı içerisindeki  Akkent Sitesinde 403 konut, 7 dükkan ve 2 ofisin,
  • Merkez 5-6-7-8 Rezerv Alanı içerisindeki Yakınca Mahallesinde 1.080 konut ve 58 dükkanın yapım çalışmalarının devam ettiği bilgisi verilmiştir.

Devam eden projelerin hızla ilerlediğini ve bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermek adına titizlikle çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Vali Seddar Yavuz, rezerv alanlarındaki projelerin tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki konut ve ticari alan sıkıntısının büyük ölçüde giderileceği belirtti.

Ayrıca, incelemeler sonrası açıklama yapan Vali Yavuz, depremlerden etkilenen bölgelerde yürütülen inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımızın ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının fedakârca çalışmaları ile inşa faaliyetlerinin en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • VATANDAŞ (1 hafta önce)
    Belediye yönetimine benim tavsiyem, her durağa bir geri ödeme noktası koyulması ve ücretlendirmelerin buna göre yapılması. Kimse kimsenin hakkını yememiş olur. 2 Durak giden 14 lira değil de 5 lira öder, 20 durak giden ona göre fiyat öder. Bence Malatya BB, İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yapılan uygulamaları değerlendirmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (1 hafta önce)
    Hala yikimlarda yerinde ayrışma devam ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakim (1 hafta önce)
    Rezerv alan ihaleleriyle amacın konut yapmak olmadığı devletin kaynaklarının nasıl talan edildiği er geç anlaşılacak.devlet adına bizzat iktidarın kendisi piyasaya bozucu.şu an Malatya da sıfır 150-160 m2 2.8 milyona daire satışı varken, yapılan kırsal toki,rezerv alan konut ihaleleri vasat bir 85m2 daire için 3 milyona ihale edilmekte.Deprem bölgesinde Malatya da inşaatla ilgili denekler odalar inşaat birim m2 fiyatı olarak 20 bin TL rakamını ilan ederken talan edilen devlet kaynaklarıyla ihaleler yoluyla yapılacak adi bir evin m2 birim fiyatı 35-40 bin lirayla dayanmış.talan edilen ülke kaynakları yetmezmiş gibi bir de zorbalıkla vatandaşın mülkünü gasp edecek kadar gözü dönenler Yüce Allah size ve yaptıklarınıza nalet etsin.Yuce olan Allah talan sebep olan zorla mülkü gasp edenlerin cezasını versin.iktidar,maalesef vasat bir ev için ülke kaynakları talan edileceğine doğrudan vatandaşa destek verilmesi için yerinde dönüşüm uygulamasıyla en büyük hizmeti sağlayacağına ihaleler yoluyla en büyük rantın dönmesi için rezerv alan yaygarasıyla işi mülk gaspına kadar yardırmak için kentsel dönüşüm yasasını dahi katlederek zalimce yönetildiğimiz ortaya çıktı.her şeyi bildiğini zanneden liyakatsizler ordusunun başı olan sayın Reisi Cumhur Yüce Allah yaptıklarınızı yanınıza komaz İnşallah.kendisi ülke kaynaklarının talan edilmesi,zorla rezerv alan dayatmasının ülke ekonomisinin katledilmesinin baş aktörü olarak sorumluluktan kaçamayacak.Allah a hesap var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan bey (1 hafta önce)
    ulusal basından; cemal Akın ,Öznur Çalık ve eski yöneticinin yeri rezerv alan dışında tutulmuş.... yorum sizleri
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Battalgazi (1 hafta önce)
    Battalgazi belediyesi arkasi için neden rezerv ile ilgili hiç birşey yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Zafer Mh de rezerv alanı ilan edildi ne ses var ne göruntu var insanların sabırlarını zorluyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla