SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Yazıcı Merkeze Alındı, Yerine Yavuz Atandı

Vali Yazıcı Merkeze Alındı, Yerine Yavuz Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete'nin 10 Temmuz 2024 tarihli sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya Valisi Ersin Yazıcı Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, yerine Seddar Yavuz'un atandığı bildirildi.

5 İLİ KAPSAYAN KARARNAME

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları ile Diyarbakır Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu, Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine ise Malatya Valisi Ersin Yazıcı atandı. Karar ile birlikte Malatya Valiliğine Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman, Elazığ Valiliğine ise Numan Hatipoğlu atandı.

Atamalar 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

MALATYA'DA 11 AY KALAN ERSİN YAZICI'NIN ÖZGEÇMİŞİ..

Ersin Yazıcı, (d. 1969 Düzce), 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1991 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu Kaymakam adaylığı görevini tamamlayan Yazıcı sonra İngiltere’de staj yaptı. 1995 - 1997 yılları arasında Burdur Karamanlı Kaymakamlığı, 1997 - 1999 Artvin Ardanuç Kaymakamlığı, 1999 - 2001 Muş Vali Yardımcılığı, 2001 - 2003 Nevşehir Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Daha sonrasında; 2003 - 2009 yılları arasında sırasıyla, İçişleri Bakanlığı Mali İşler Daire Başkan Yardımcılığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini ve İçişleri Bakanlığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atandı.

23 Mayıs 2014 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Rize Valisi olmuştur. Ardından 1 Haziran 2016 Tarihli ve 29729 Sayılı Valiler kararnamesi ile Balıkesir Valisi olmuştur. 10 Haziran 2020 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya Valisi, 10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de Malatya Valisi olarak atanmıştı. Evli ve 4 çocuk babasıdır ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ali (2 ay önce)
    Sn. yazıcının daha hoş geldin ziyaret leri bitmemişti hizmete başlamadan gittin.Bu şehrin nebalinda kurtulamasin ben şahsıma helal etmiyorum mahkeme süreci bitmeden sitenin yıkımına sebep oldun nasıl bir vicdan nasıl Bir rant dönüyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kiremit (2 ay önce)
    İyi bari Ak Parti Malatya da tek il başkanı ile işlerini yürütür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Vatandaşa ya da memura fırça atar tavırlardan vaz geçilmeli. Herkes birer mahlukken kendini malik sananlar hem kendine hem diğer insanlara zarar verir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hafıza (2 ay önce)
    Sayın Ersin Yazıcı’nın artık oturacak bir makam koltuğu da olmadığına göre sevgili annesi ve kıymetli babası ziyaretine geldiklerinde karşılıklı oturabilir. İkinci olarak bankamatik memurluğu yapacağı için aylar içersinde kendisini ilgilendiren tek gün ayın 15’i olacaktır. 29 Ekimmiş 23 Nisanmış 10 Kasımmış zaten önemsemiyordu bundan sonrada aklına getirip kafasını karıştırmasın. Üçüncüsü emekli olup inşaat işine felan girmeyi düşünmesin Allah muhafaza yıkım işi felan alır ben bu binayı 6 saatte yıkarım der Malatya’da valiyken 3 ayda tüm ağır hasarlı binaları tam yıkacaktım … felan diyede referans vermeye kalkar batar özel sektör acımaz emekli ikramiyesinden olmasın. Dördüncüsü kız çocuğu ile mağdure arasındaki farkları öğrenmek için mutlaka bir Türkçe sözlük alıp bol bol okuma yapsın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sayın Valimizin Eşi Hanife Hanımda aktifti Allah var. Akparti, Reiz, Kurum paylaşımları efsaneydi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Fatih (2 ay önce)
    İsbatli olmuş diğer bürokratlarında görevden alınıp bundan sonraki çalışma hayatında masa başı da devam etmesi gerekir bunlar kamunun kamburları
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Gece (2 ay önce)
    İyi oldu Alınması en uygunu böyle oldu çünkü şehire bir faydası olmadı herşeyi yasaklamaktan başka
    %57
    %43
    Yanıtla
  • emekcıı (2 ay önce)
    typlileri en cok istiyemeyen budur herkes evine ekmek götürürken kımse kadro beklemden sure uzamasını ısterken bı acıklamayla 10 binden fazla insanın hayatı değişti emkegı elınden alındı.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Emel (2 ay önce)
    Malatya'ya gelmiş en gergin en kötü vali diyebilirim bir vatandaş olarak. Sadece karsidan gozlemlediklerimiz bize bu izlenimi verdi. Malatya'dan gitmesine cok sevindik ..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    malatya için iyi oldu 11 ay boş beleş geçti.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Seyyah (2 ay önce)
    Sayın Valim, yeni görev yerinizde başarılar diliyorum. Allaha emanet olunuz.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Omrumde bu kadar pasif beceriksiz bir vali gormedim yazik geldigi zaman yil sonuna kadar tum enkaz yikim isleri bitecek dedi bu yilin sonu geldi o gidiyor degisen bisey yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ülküdaş (2 ay önce)
    gereksiz vali iş yapamayan 17 ay olmuş fırıncılar köyünde enkaz ayrıştıramayan vali güle güle sana malatya'nın hakkı sana haram zehir olsun
    %50
    %50
    Yanıtla
  • İsimsiz (2 ay önce)
    Yazıcı bey acaba hangi zenginin, siyasinin tekerine çomak soktu bilemedik. Geldikten sonra yıkımlar yapılmaya başladı. Bu şehirde 22 yıldır vekil yok, bürokrat yok çok şükür hepsi menfaat peşine düşmüş vasıfsızlar ordusu. Asıl onların gitmesi lazım. Şehirde vekil olmasa bile ancak bu kadar beter olur. Ama oy verenler sayesinde bu halde bu şehir, bir türlü halk olarak beceremedik seçme işini.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Sayın vali Malatya ya ne kazandırdı, ne verdi diye sorarsanız ben cevap bulamadım. Sizin cevabınız varsa söyleyin. Ancak vekilleri bu şehre bir şey vermemiş, kazandırmamışsa vali ne yapsın?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Sayın vali Malatya ya ne kazandırdı, ne verdi diye sorarsanız ben cevap bulamadım. Sizin cevabınız varsa söyleyin. Ancak vekilleri bu şehre bir şey vermemiş, kazandırmamışsa vali ne yapsın?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mert (2 ay önce)
    Deprem görmüş tecrübeli vali olarak atandı. Ama o kadar başarısız oldu ki Malatya tarihinin en başarısız valisi olarak tarihe geçti. Hakkımızı helal etmeyeceğiz sana vali bey.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 ay önce)
    Akp destekçisiydi. Kimse memnun değildi. Düşük profildi. İyiki gitti. Başka denecek birşey yok.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Hakkı (2 ay önce)
    Böylesine ne denir bilmiyorum ama dişlerini sıkarak gergin gergin konuşup şehre hiç bir şey vermeden ve şehrin 11 ayını çalarak giden biri olarak aklımda . Ama böylesini akılda tutmanın da anlamı yok . Unuttum gitti . Kimden bahsediyorduk ? :))
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Şehri ayağa kaldıracağı ekip vardı, depremde binası yıkılan mütahitler, işe yaramaz siyasetçilerle verdiği poz, resim o gün bitirdi zaten kendisini. Malatya ya hiç bir katkısı olmadığı için hatırlanmayacak....
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Sanki belediye başknından bahsediyor muhterem, vali nin görevleri belli nasıl bir hizmet bekliyorsun anlat bizde ögrenelim bilmiyosan oku ögren valinin görevlerini
    %44
    %56
    Yanıtla