SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Vali Yazıcı'dan 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

Vali Yazıcı'dan 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yazıcı'nın mesajı şöyle:

"10 Ocak 1971 Yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantının başlangıç olarak kabul edilmesiyle, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 Yılı Genel Kurulu’nda ‘’10 Ocak İdareciler Günü’’ kabul edilmiştir.

“İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” ifadesini düstur edinerek, büyük bir özveriyle kendilerini aziz milletimizin hizmetine vakfeden idarecilerimiz, devletimizin en köklü, en temel, en önemli unsurları ve insan gücüdür. Mülki İdare Amirleri; ülkemizin her köşesinde, toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için üstün bir vazife bilinciyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun temel değerleri olan demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, laik ve sosyal hukuk devletinin bekası adına, kendilerine düşen vazifenin farkında olarak, önemli hizmetlerde bulunmaktadırlar.       

Bizler, “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düsturu ile, ülkesine ve insanlarına hizmet etme bilinciyle çalışan Mülki İdare Amirleri olarak, devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımız arasındaki sevgi ve güven bağlarını da güçlendirmekteyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Malatya’mızda devletimizi temsil eden, vatandaşlarımıza hizmet sunmada büyük bir fedakarlıkla görev yapan idarecilerimiz başta olmak üzere tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, mensubu olmaktan gurur duyduğum bu şerefli mesleği icra ederken şehit düşen ve ebediyete irtihal eden idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatan daş (4 ay önce)
    Sayın Valim, öncelikle idareciler gününüz kutlu olsun. Gelen gideni aratır derler ya, bu söz sizin için söylenmeyecek bir söz değil bunu başta belirteyim, giden Vali iyi ki gitti dedirtti arkasından. Depremden sonra kriz yönetimi süreci yetersizdi vatandaş ekmek, su, aracına yakıt bulamadı, otobüs, dolmuş, taksi, trambüs hiçbir ulaşım vasıtası çalışmadı, Özellikle Bostanbaşı bölgesinde binalar 20-23 yaş arası mühendis mi inşaat teknikeri mi ne bilmediğimiz okuldan mezun genç ve tecrübesiz personele site yöneticilerine bilgi verilmeden alel acele 2-3 dakika uzaktan foto çekilerek ve sadece görsel olarak incelendi, bizim kanaatimiz binalar ehil kişilerce incelenmedi, tünel kalıp perde beton sistemini ve bağlantılarını bilmeyenler birçok siteye kendini riske atmamak için Ağır hasar yaftasını yapıştırdı gitti. Ben 1 daş attım, 40 akıllı hadi çıkarın, ağır hasar olmadığını vatandaş ispat etsin dedi çekti gitti. Özelden ücreti mukabil profösör getirip tarafsızca inceletti, kesinlikle ağır hasar değil binalarınızı, derhal itiraz edin yazık bu binalara bu binalar çok kolay yıkılmaz dedi. Hırsızlıklara engel olunamadı, Fahiş nakliye fiyatına engel olunamadı, depremin 50 veya 55. Günü idi mimarlar odası başkanı artık yeter dercesine vatandaşa kapı, pencere, kombi, petek, parke vs... söküp satmayın duyurusu yaptı, ardından o güne kadar susan Gürkan bey yaptı aynı açıklamayı, binalar milli servet sahip çıkın demeye başladı. İşin özeti Malatya gerçekten sahipsiz bir şehirdir, depremden sonra binlerce insan göç etti, geri de dönmeyen çok oldu. Selahattin bey başta olmak üzere ardına bile bakmadan, gitmesi gereken, İş yapıyor gibi gözüken ancak yapmayan, adı yolsuzluk ve rant lara bulaşmış birkaç yönetici daha var bu şehirde.. Biz Malatya dışından buralı olmayan, hatıra gönüle, 1 tepsi baklavaya, bir tepsi kebaba kanayan imza atmayan, geçmişi temiz ve geleceği gören vizyon sahibi, yürekli insanlar istiyoruz artık belediye başkanı olarak. Parti ismi artık önemi değil, isterse Tunceli belediye başkanı gibi kominist olsun ama dürüst ve adil olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla