SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Yazıcı'yı Merkeze Aldıran Bakan Gezisi!.

Vali Yazıcı'yı Merkeze Aldıran Bakan Gezisi!.
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete'de 10 Temmuz'da yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 11 ay önce Antalya'dan atandığı Malatya Valiliği görevinden Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alınan Vali Ersin Yazıcı'yla ilgili bu tasarrufun, bir önceki hafta Malatya'ya ziyarette bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la yaşadığı gerginlikten kaynaklandığı belirtiliyor. Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini 4 Temmuz'da Malatya'ya yapan bakan Kurum'un, bir gün sonraki çarşı ziyaretlerinde karşılaştığı vatandaş tepkisi, şikayetlerinin yanı sıra deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili sıkıntılar nedeniyle Vali Yazıcı'ya sert çıkışlar yaptığı, bölge gezisini tamamlayan bakanın Ankara'ya dönüşünden kısa süre sonra Valiyle ilgili 'sürpriz' merkeze alma kararının geldiği bildiriliyor.

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım ve can kaybı yaşayan Malatya'nın o dönemki Valisi Hulusi Şahin 10 Ağustos 2023'teki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya Valiliği'ne atanırken, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise Malatya Valiliği görevine getirilmişti.

Malatya Valiliği görevine başladıktan sonraki birçok davranışı ve uygulamalarıyla tartışılan bir isim haline gelen Yazıcı'nın, toplumun önemli bir kesiminde, Malatya'da yaşananları algılayamadığı ve başarılı olamayacağına ilişkin kanaat oluşturan olay, MÜSİAD Malatya Şubesi ziyaretinde yaşanmıştı. Yazıcı, Ocak ayında bu derneğe yaptığı ziyarette, yaptığı bina yıkıldığı ve can kaybı olduğu için bir süre tutuklu yargılanan MÜSİAD'ın müteahhit eski şube başkanı Muharrem Boyraz'ı bir yanına aldığı fotoğraf eşliğinde basına iletilen Valilik Bülteninde, "Sizlerle birlikte bu görevi yapmaya ve şehri ayağa kaldırmaya gayret edeceğim. Malatya'mızı da bu düşünceler ve çalışmalar doğrultusunda eskisinden daha güzel hale getireceğiz" şeklindeki açıklamasına yer verilmişti. Valinin, yaptığı bina yıkılan MÜSİAD eski başkanıyla birlikte fotoğrafı ve açıklaması, malatyahaber.com'da "Vali, 'Sizlerle Birlikte Şehri Ayağa Kaldıracağım' Demiş de, Bunlarla mı?!" başlığıyla yayınlanmış ve eleştirilmişti. Bu haberin yayınlanmasından 24 saat sonra, söz konusu haberi, MÜSİAD'ın eski başkanıyla birlikte olduğu bir başka fotoğrafla sosyal medyasından paylaşan Vali Yazıcı, böylece çok tartışılan fotoğrafa (aşağıda) sahip çıkmıştı.

Yine Malatya'da haksız ve adaletsiz bir şekilde belirlendiği, AKP'li eski milletvekilleri ile güçlü kişilerin gayrimenkullerinin titizlikle kapsam dışı bırakıldığı rezerv alanlarla ilgili malatyahaber.com'un yayınladığı krokinin asılsız olduğunu öne sürdükten 3 gün sonra aynı krokinin Valilikçe basına gönderilmesi, sıradan bir dernek kuruluşu kutlaması düzeyine düşürülen ulusal bayramlar, dini bayramlarda resmi bayramlaşma için cami avlusu tercihi, özellikle hasarlı bina yıkımları ile ilgili ihaleler, bununla bağlantılı oldukları öne sürülen bazı çalışma arkadaşlarına sahip çıkar tavrı, eşinin 'eş Valilik' diye yorumlanan faaliyetlerinin Valilik tarafından sıkça bülten haline getirilmesi, deprem sonrasına ilişkin birçok faaliyetteki koordinasyon bozukluğu ve bazı kurum yöneticilerinin başına buyruk çalışmaları ile ilgili eleştirilen Yazıcı'yı merkeze aldıran olaylar ise geçtiğimiz hafta yaşandı.

Çevre Bakanı Murat Kurum'un, Cuma günü yaptığı çarşı gezisi sırasında, rezerv alan uygulaması başta olmak üzere depremle ile ilgili birçok hizmetin yetersizliği konusunda çok ciddi eleştiri ve tepkilere muhatap olduğu, özellikle bir vatandaşın, depremde herşeyini kaybettiğini, terkettiği Malatya'ya yeniden döndüğünü, ancak herhangi bir destek görmediği gibi, barınma için konteyner talebinin bile karşılanmadığı konusundaki şikayetlerinin ardından Vali Yazıcı'ya verdiği talimatlara Vali'nin duyarsız kalması  ve ‘olumsuz’ yanıtları nedeniyle çok sinirlendiği öğrenildi.

Cuma günü Malatya'dan Kahramanmaraş'a geçen, hafta sonunda bölge gezisini tamamlayan bakan Kurum'un, Valiye ve duyarsızlığına ilişkin şikayetlerini üst düzeyde dile getirmesinin ardından, Yazıcı'nın 5 ili kapsayan Valiler Kararnamesi'ne dahil edilerek, İl Valiliği'nden 'tenzili rütbe' diye yorumlanan Mülkiye Başmüfettişliği göreviyle merkeze alındığı haber alındı.

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Bakan Kurum'un geçtiğimiz hafta yaptığı Malatya ziyaretinden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Malatya44 (2 ay önce)
    Vekilleri kim alacak? Sahipsiz Malatyam.Her şeyi bir kaç kişinin menfaati uğruna planlanan şehir.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 ay önce)
    Badem bıyıklılara dikkat!.. Artık kendi kendilerinden olanlarla bile anlaşamıyorlar demek ki :)
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Cemc (2 ay önce)
    Vekillerin sucu yokmu hiç suclu valimi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kayyum (2 ay önce)
    Deprem bölgesine komple kayyum atanmalı merkezden böylece süreç daha hızlı ilerler
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatya 44 (2 ay önce)
    Vali yazıcı kurumlar ve yardımcılarına otorite kuramama ve bölgede oluşan problemleri görmezmeden gelme kaale almama nasıl olsa söyler söyler gider mantığında güle güle sayın yazıcı güle güle keşke hiç gelmeseydin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cezmi (2 ay önce)
    Bayram taşkın seçimden önce söz verdin Cezmi kartay yıkılıp yeniden yapılacak ti hani nerede rezerv alanına bile girmedi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Babacan (2 ay önce)
    Bir günah keçisi bulunması lazımdı bu kadar beceriksizliklerinden dolayı gunah kecisi vali bey oldu.siyasiler sürekli olarak işleyişi onune rant için takoz koyunca ,bir bürokratı yediler ...hayırlı olsun malatya
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Sacit (2 ay önce)
    Valinin müsiad fotoğrafında hemen arkasında görünende işyerleri yıkılmasın diye söğütlü caminin bulunduğu yerden uçurulmasına sebep olan kuyumcuların başını çeken bir siyasetçi kuyumcuyu görüyorum. Başarılı oldu ne yazıkki bu vali sayesinde camiyi yerinden edip emekliler parkına yaptırıyorlar sonunda.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • O kuyumcu arkadaş Beydağı turizm binasının sahibi bildiğim kadar. AKP gençlik kolu başkanınında babası. Söğütcü cami gittide bu arkadaşlar yerlerini kurtardılar sonunda. Sorumluları Vali Ersin Yazıcı, o bölgenin imarının katline imzası olan eski başkan Selahattin Gürkan ve projeyi yapanlar, yaptıranlardır.Malatya böyle ilişkilerle mahfoldu.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (2 ay önce)
    Bu şehir nezaman üç beş kişinin tekelinden çıkacak bikaç kişinin menfaati için şehrin kaderiyle onyanınıyor lanet olsun böyle sisteme cezayı da valiye kestiler hangi vekil yada hangi siyasetçinin çıkarına ters düştü beş kişi bir milyon malatyanın hakkına tecavüz ediyor zehir zıkkım olsun yemek nasip olmasın
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Bu memlekete daha çok vali gider gelir...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Caddebostan Sakini (2 ay önce)
    Sitemizin müteahhiti M.Poyraz yaptığın hangi bina ayakta!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet bey (2 ay önce)
    Sayın vali madem liyakatsızdı yıllarca Antalya valiliği nasıl yaptı, burada esas sorun bence akp il eş başkanı gibi çalışan önceki valinin yaptığını yapmaması, öyle yapmış olsa bugün merkeze değil Ankara İstanbul a giderdi, yorumlara bakıyorum hemen şöyle böyle yazıyorlar, vali nin sıradan bir müsiad üyesine bile sözü geçmiyorken Malatya rant uğruna her zamanki gibi harita üzerinde parçalanıp dağıtırken bunlar yapılırken arada bir ortaya çıkıp kaybolan siyasiler vatandaşla dalga geçerken bakan her geldiğinde birbirinden tutarsız sözler verirken diz kalkmış hala suçu valiye atıyorsunuz. Gerçekten biraz ağır olacak ama olayları algılamada çok ciddi bir zeka problemimiz var vatandaş olarak, vali bence çok onurlu çıktı yoksa bugün kuşağa alınmaz ödüllendirilir di.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Alp (2 ay önce)
    Bu vali sehrin 1 yilini yedi gitti. Malatyayi yikanlarla poz verip sehri ayaga kaldiracakti güya. Bu foto sehre hakaretti. Yeni gelen valimizjn hizmet etmesi dilegiyle.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • ufuk (2 ay önce)
    Malatyamızın meşhur Niyazi Mısrı Caddesi yani meşhur S.S caddemiz vardı. Özal döneminin rahmetli belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu tarafından açılmıştı. Tam bir sanat eseriydi. Yılan gibi kıvrılırdı. Yıl 2024 sanırım pek birşey değişmeyecek. Bizler yine akıllanmadık. Onun iş hanı, bunun binası, bilmem hangi kuyumcu, hangi dernek üyesi derken yeni S.S. caddeleri bizi bekliyor. Deprem fırsatını da ranta çevirmeye devam. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Malatya bırakalım derken bu kafa ile köy Malatya yolunda tam gaz ilerliyoruz. Ey siyasetçiler bizim hakkımız sizlere haram olsun haram. Beğenmediğimiz Adıyaman bile akıllı projeler ile bizleri imrendiriyor. Bakında örnek alın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Elinize, ağzınıza ve çabanıza sağlık Malatya Haber ve değerli çalışanları. Ne yapıyorsanız Malatya için yapıyorsunuz. Umarım yeni Vali bu olaylardan ders çıkartıp eski Valinin düştüğü hata ve gaflete düşmez. Rabbim şehrimizin yardımcısı olsun.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Noktasına virgülüne kadar doğru yazılmış. İyi ki varsınız malatyahaber.com ekibi. Toplumun asıl düşüncelerini sitenizde yansıttığınız ve gerçek haberciliğiniz için...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Arnavut (2 ay önce)
    pekiiii siyaset eskilerini de sıraya dizip istiklal marşı söyletmişmi sayın bakan
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Rant düşmanı Yazıcı (2 ay önce)
    Malatya için en büyük şanstı Valimiz ranta izin vermedi diye gönderildi. Saçma sapan müsiad ziyareti eleştirilerini bırakın. Önceki vali siyasilerle birlikte ili zora soktu. Çözüm için geldi yazıcı. Ama bu siyasilerin hoşuna gitmedi.kimseye hak etmediği birşeyi vermedi biz ondan razıyız.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • he ya rant düşmanı vali öylemi. Öznur çalıkın, cemal akının, mustafa şahinin, akp gençlik kolu başkanının yerleriyle ilgili özel karar veren eski vekillerin yerlerini rezerv alanı dışında bırakıp sonra böyle birşey yok diyen sonrada bunun aynen öyle olduğunu gösteren haritayı yayınlayan, müsiadcılara akpye şirin gözükmek için her yolu deneyen vali mi rant düşmanı. Hadi ordan be müsiadcı. Bundan önceki vali Türkiye Cumhuriyetinin valisiydi ve iyi valiydi. Ama sizin gibi siyaset ve din tüccarları tabiki sevemedi adamı.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Aziz'e cevap (2 ay önce)aziz isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki arkadaş kulaktan doğma bilgiler hareket ediyor. Birincisi bilginin olmadğı birşey hakkında konuşup milleti de yönlendirme. Bu rezerv alanlar çevre bakanlığınca hazırlanır gönderilir vali de işlemleri hızlandırır. Vali onaylamaz rezerv alanları. İkincisi önce ki vali vatandaştan kaçıyordu. Onun zamanında yapılan ihaleler göz önünde. Hergün haber yapılıyor. Kiralar yükseldi Vali yazıcıdan konteyner istedim vermedi. Senin iş yerin az hasarlı dedi. Şimdi sana verirsem ağır hasarlı orta hasarlının hakkına girerim dedi. Senin durumunda olan herkesin hakkına girerim dedi. Benüm işim görülmedi ancak Bu tutumu aslında devlet adamı olduğunu hak yemeyeceğini gösterdi. Kimi arkadaşlar siyasilerden torpil yaptı ama sonuç sıfır yine vermedi. Bakan validen konteyner istedi vali yine vermedi. Üçüncüsü Vali malatya yı kaldırmak için herkesle konuşur görüşür akpli muhalif fark etmez bütün müteahhitlerle. Ben müsiadcıysam yarını görmeyem. Sen nesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 ay önce)
    Darısı yerinde dönüşümü vatandaşa eziyet haline getirip, vatandaşı süründürüp arsalarını kuşa çevirenlerin başına İnşallah.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Bu yıkımcılar kimin hemşerisiymiş açıklayın, ihalesiz nasıl bina yıkmışlar açıklayın, benim evimin temelindeki demirine varana kadar çaldılar molozu yerinde bıraktı gittiler, kimler tutuklandı açıklayın, açıklayın ki insanlar öğrensin. Ben vatandaş olduğum halde bir muhatap aradığım halde bulamadım. Yazıklar olsun!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Vali beyin bir onceki validen daha iyi çalıştığını düşünüyorum. Umarım gelen gideni aratmaz. Asıl problem siyasilerde. İhsan beymi, inanç hanım mi, Abdullah veya Bülent bey mi sahada. Kim ulaşabiliyor. Dün bu isimleri kim biliyordu. Cemaat veya vahabi bağlantılariyla vekil olmuş insanlar topu hep geri pasla valiye atıyorlar. Vurun abalıya. Sıkıysa belediye başkanıni alsınlar görevden.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kadir (2 ay önce)
    Vali kaymakam devleti temsil eder halka esnafa sanayiciye eşit davranır adaletli olur AKP İL BAŞKANI gibi çalışırsa şirinlik yaparsa sonu böyle olur
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Cero (2 ay önce)
    O validen Malatya'ya tek bir fayda gelmezdi zaten.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Veli (2 ay önce)
    Vasip şahin istanbula atandıktan sonra istanbulda sadece 1 vali değişti 12-13 yılda. Malatyada ise vasip şahinden sonra Süleyman kamçı, mustafa toprak, ali kaban, aydın baruş, hulusi şahin, ersin yazıcı derken seddar yavuz....tam 7 vali... Bunların 7'si de niteliksiz, beceriksiz adamlardı ise devletimiz bu adamları neden vali yaptı. Yoksa bizim malatya siyasileri beceriksizliklerini, her şeye burnunu sokmaları ve rant peşinde olmalarını bu bürokratlara mı fatura ediyor. Malatya vali değirmeni gibi, öğüt babam öğüt... seddar yavuz'a da şimdiden mülkiye müfettişliği görevinde başarılar dilerim.
    %88
    %12
    Yanıtla