SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özel Muamele ve Torpil' Kokan Çarşı İmar Krokisini Valilik de Paylaştı!

'Özel Muamele ve Torpil' Kokan Çarşı İmar Krokisini Valilik de Paylaştı!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya'da, öncelikle çarşı merkezi olarak da adlandırılan kent merkezinin imarı için hazırlanan projede, bazı kişi ve kesimlere ait gayrimenkullerdeki mülkiyetlerinin korunmasına ilişkin 'torpilli' işlem yapıldığı iddialarının bu konuda hazırlanan krokilerden hareketle malatyahaber.com tarafından kamuoyuna yansıtılmasının ardından, Vali Ersin Yazıcı'nın bölgede yaptığı incelemelerle ilgili yayınlanan basın bülteninin ekinde de bu kroki ve görsellere yer verilmesi dikkat çekti.

malatyahaber.com'un "Malatya Kent Merkezi 'Güçlü- Torpilli'lere Göre mi Planlanıyor?!" başlığıyla, 2 Şubat'ta yayınlanan, kroki ve görseller kaynak alınan haberinde, Mücelli Caddesi girişindeki sarı noktalı alanlarla belirlenmiş rezerv alan kapsamı dışında yerin AKP eski milletvekili Öznur Çalık ile AKP'li eski meclis üyesi Murat Gümüş'ün işyerlerinin bulunduğu binalar olmasına dikkat çekilmiş, ayrıca Söğütlü Cami'nin mevcut yeri önünde Kuyumcular bölgesi olarak bilinen adanın yeniden yapılaşmaya açılması için, caminin yerinin değiştirildiği, ayrıca Hükümet Meydanı ile eski belediyenin bulunduğu alanın birleştirilmesiyle yeni bir meydan oluşturulurken Fuzuli Caddesi'nin alt girişinin kapatılıp meydana dahil edildiği bilgisine yer verilmişti. Ancak, habere kaynak olan proje görsellerinin 'gerçek durumu' yansıtmadığı, bilinen bir çalışma olmadığı iddia edilirken, eski milletvekili de çok belirgin olan özel muamele işlemini reddetmişti.

Valilik tarafından, 10 Şubat Cumartesi saat 21.31'de basın kuruluşlarına maille iletilen bültenin ekindeki görsellerde, malatyahaber.com'un 2 Şubat'taki haberine kaynak olan kroki ve maket görüntüler paylaşılırken, şöyle denildi:

"Vali Ersin Yazıcı; 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ağır tahribat alan Malatya’da büyük oranda yıkılan kent merkezinde yerinde dönüşüm esas alınarak gerçekleştirilen ve yapımı devam eden, Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Valilik Binası ve Saray Mahallesi inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı ilk olarak Emlak Konut tarafından yaptırılan Şire Pazarı inşaatında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Daha sonra inşaatına devam edilen Valilik Binası inşaat alanında incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Vali Ersin Yazıcı; Deprem sonrası İlimizde ticari hayatın yeniden canlanmasında önem arz edecek TOKİ Konut İdaresi Başkanlığı tarafından projelendirilen ve inşa sürecinde olan “Kent Meydanı Projesi” kapsamındaki Saray Mahallesi 1.Etap 60 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek 594 adet konut, 493 adet dükkan ve 256 adet ofis inşaat alanında yüklenici firmadan bilgi aldı.

Kent Meydanı projesinin tamamlanması için tüm yetkililerin büyük bir çaba gösterdiklerini belirten Vali Ersin Yazıcı, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kent Meydanı alanını en kısa sürede vatandaşların istifade edebileceği bir şekilde hizmete açacaklarını belirtti." 

malatyahaber.com- Bülten

FOTO: Vali Yazıcı'nın çarşıdaki inşaat alanında incelemeleri..

GÖRSELLER: Valiliğin, Yazıcı'nın incelemeleriyle ilgili bültenin ekinde basın kuruluşlarına gönderdiği, çarşıdaki ‘güçlü- torpilli’ kişi ve gruplara ait gayrimenkuller için özel işlem yapıldığı iddialarına neden olan kroki (yeşille taranmış alanın sol tarafında eski milletvekili ve meclis üyesinin işyerlerinin bulunduğu binaların rezerv alan dışına alındığının kırmızı daire ile belirtildiği) ve Fuzuli Caddesi'nin kapatıldığı yeni meydanı da yansıtan görsel

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • demir (2 ay önce)
    endise etme malatya, bu tur haksizliklara sandikta tepkini gosterir, yetmez ama evet diyerek bu kez inadina %70 oy oraniyla su mesaji vermis olursun: "bu fil yalniz kaldi hunkarim yanina bir arkadas daha lazim"
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Bu proje böyle yapılırsa tüm malatya gidip oralardan alışveriş yapmasın.. ordan altin döviz almasın.. gorelim hodri meydan
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Haber içeriğindeki görseller doğruysa vay Malatyamın haline, altı su olan zemine hangi akıl 8-10 katlı bina projesi yapıyor/yaptırıyor. Hatay'da binaların nasıl yan yattığını, 1999 depreminde Adapazarı'nda binaların toprağa nasıl gömüldüğünü hemen unutmuşsunuz. Bu rant hırsınız, sizi değil ama masum insanları bitirdi. Bugüne kadar insanların ölümüne neden olan göz yumanlar için bir ceza verilmediği için değil mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Sayın valim ,ihaleyi alan projeye baktı öyle fiyat verdi de ihale.aldi.bilmedigi işin parasinin altına imza atmaz Herşey açıkken neden açıklamıyor, kimleri koruyorsunuz valim..kimden yanasın. İstifa etmek erdemliliktir..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Zenginlere göre şehir planı yapan, ve bu planlara göz yuman Malatya düşmanları. Dünya ve ahirette yatacak yeriniz yoktur sizin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Görünen o ki kaos hergeçen gün artarak devam ediyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ferit (2 ay önce)
    Saray mahallesi de boş yerim var benim Elazığ depreminde yıkılan yerim duruyor gelincik tepede ev verdiler. 3 yıldır boş duran tapusu benim adıma olan yeri rezerv alan ilan etmişler çevre şehircilik diyorki size bir miktar para vereceğiz bunun adı nedir milletin malına çökme degilmidir mülkiyet hakkı esasken şimdi esas değil Şubat depreminde yıkılan rezerv alan da kalan yer sahiplerine de birer ikizce veya diğer yerlerden ev verip yerlerinde yok pahasina alacaklar olayın oluşumu bu yönde herkes görsün olacak olan bu
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Duyumlar üzerine haber yapmak malatyahaber.com a yakışmıyor.Size habercilik öğretmek haddimize değil ama haberciliğin anayasası sayılan 5N1K kuralına uyarak haber yaparsanız tarafsız olduğunuzu belgeler ve inandırıcı haber yapmış olursunuz.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Nasıl duyum diyebiliyorsunuz anlamıyorum ki, Valilik paylaştı. Neden artık herkesin bildiği birilerine dokunulunca hemen başka birileri korumaya geçiyor. Yetkili birileri çıkıp iddialara cevap verebilir ve kimsenin aklında soru işareti kalmaz. Gerçi kimin umurunda, bilim yok, akıl yok, vicdan yok, hukuk yok…
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya'da rant var (2 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Haberin tillahıdır bu! Üstüne üstlük tehditleri vs göze alıp habercilik yapıyorlar! Reklam gelirlerinden mahrum kalmayı göze alarak Malatya için yapıyorlar! Duyum vs vs falan değil! Buralar firmalara hangi proje ile ihale edildiyse aciklayacaklar halka! Orada gayrimenkulü olan herkes yerini görecek! Yok öyle milletin malına çökme!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Artık Valiliğin yayımladığı bir bilgiye duyum ve yanlış,yayınlayan haber sitesine yalancı diyecek kadar çok ilerlemişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 ay önce)
    Bilal bey, senin elinde sihirli değnek mi var. Bu kargaşada sen ne yapabilirsin. Hadi bakalım zorlayın bölünün de ben kazanayım derken Malatyayı beceriksiz aciz CHP lilere teslim edin.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Emin misiniz (2 ay önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Siz nerede yaşıyorsunuz yahu. Malatya'da son 15 yıldır özellikle bu kadar adaletsizlik haksızlık kötü yönetim olmasına rağmen yüzde 70 lerle hala kazanıyorlarsa yine kazanırlar.Kafanız rahat olsun. Rahat rahat davul çalmaya devam edebilirsiniz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatandaaş (2 ay önce)
    Kendi düşen ağlamaz siz üstün zekalar seçtiniz sayenizde bizde çekiyoruz Malatya yı parsel parsel bölüştüler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    6 şubat tan beri yazıyorum sözümün de arkasindayim. Deprem de yikilan 10 şehirden en kötüsü malatya olacak demistim..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Ben demedim mi. Milletin malına çökme hesabı yapıyorlar diye. Ahan da başladılar çökmeye.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mağdur (2 ay önce)
    Bu memleketin neresinde torpil, adam kayırma, dönmüyor ki yapan da yaptıran da kahrı perişan olsun. Garibanın hakkı iyi gelmez.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Konak'ta evler ne zaman yapılacak? Bölgeye ne zaman doğru düzgün imar verilecek? Fay hattı geçtiği söylenen Cafana'ya şehir kuruluyor. Kaya zeminli şehrin dibindeki Banazı bölgesinde imar bile yok. Burada vatandaş arazilerine evlerini apartmanlarını yapıyor. Yıllar sonra çarpık kentleşme nasıl oldu diye bakılırsa bu günleri hatırlayacağız ama iş işten geçmiş olacak..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mlt (2 ay önce)
    Malatyam, güzel şehrim, neden bu kadar sahipsizsin neden? Hiç kimse Şehri yapalım derdinde değil, bu siyasetçi müsveddeleri hiç değil. Hükümet de basiretsiz. Maalesef Şehir Çamurla uğraşıyor, batıyor batıyor. Kazık çakmakla bu şehri kurtaramazsınız, önemliler suları tahliye edin. Devlet ağırlığını koyacak bedestenler şeklinde çarşılar yapması gerekiyor. Bu şehir rantçı mafyanın eline düşmüş. Şehir ellerinde kaldı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • baba (2 ay önce)
    Her set küçük farklarla verilmiş, kızlarımızı tebrik ederim.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 10 kişi (2 ay önce)
    Dünya 5 ten büyük mü bilmem ama 13-15 kişi apaçık bir şekilde 800.000 kişiden den milyonlarca kat daha büyük. 800.000 kişinin yüzde 70 i de bunu normal kabul ediyor. İnanmayan her seçimden sonraki sonuçlara baksın. 1 Nisan da da aynısı olacak
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Göztepe li (2 ay önce)10 kişi isimli kullanıcı yorumuna
    800.000 değil artık 450.000 küçük bir şehir Malatya atını daha rahat koşturur lar rant ekibi...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • KANAL BOYU (2 ay önce)
    Her kimki yetim Hakkı Her Kimki kul Hakkı Her Kimki MALATYA Hakkı yedi yiyiyorsa Burunlarından Fitil Fitil gelsin HA Birde MALTYASPORUN paralarını çalıp borç batağında bıraktıysa Daha beter ola belekim aminnn diyelimmmmmmiiiii
    %100
    %0
    Yanıtla
  • isi duaya birakanlara da allah hesap soracak unutmayalim. zulme sessiz kalmak ortak olmaktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Malatya Malatya bulunmaz eşin, akılları şaşkına çevirir her bir işin...Bu memleket de güzel gelismeler okumaya hasret kaldık artık.Gelecek adına da güzel şeyler bekleme ümidim de sıfırın altında..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyada yer kalmamış gibi cafanaya yapılan toki konutlarını, eski çarşı merkezinde yapılan işleri görünce benim ümidim de kalmadı,
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Bir kaç kişi bu kişileri malatyalı iyi bilir düşün artık yakamızdan.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burak (2 ay önce)
    Öznur Çalık düş artık şu memleketin yakasından.sen bir yandan kardeşin bir yandan yıllardır bu memleketi sömürdünüz yetmedi mi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hala şu yorumu beğenmeyen cahiller var
    %95
    %5
    Yanıtla