SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik, MTÜ'nün Rektörünü 'Sicili Bozuk' Eleman İçin Uyarmış

Valilik, MTÜ'nün Rektörünü 'Sicili Bozuk' Eleman İçin Uyarmış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ni adeta "skandallar ünivesitesi"ne dönüştüren Rektör Aysun Bay Karabulut'un, geçtiğimiz aylarda Üniversiteye Genel Sekreter olarak atadığı Ömer Akkuş'un, Genel Sekreterlik görevi bir yana, daire başkanlığına bile atanmasını engelleyecek 'bozuk sicili' hakkında yeni bir gelişme daha ortaya çıktı.

Malatya Valiliği'nin, Ömer Akkuş'un Malatya Valiliği - Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda görevli olduğu dönemde hakkındaki idari soruşturma nedeniyle, MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut'u uyardığı belirtildi. Rektör Karabulut ise Akkuş'u Valiliğin bu uyarısına rağmen daire başkanı olarak atadı. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi olan ve hakkında ablasının siyasi konumu nedeniyle işlem yapılamadığı, kaynağını bir türlü açıklayamadığı ‘hızla zenginleşme’ dahil tüm skandallarının bu nedenle yanına kaldığı öne sürülen Rektör Aysun Bay Karabulut, Malatya Valiliği tarafından daire başkanlığı için bile 'sakıncalı' olabileceği belirtilen Ömer Akkuş'u bir süre sonra daire başkanlığı da uhdesinde kalmak üzere Genel Sekreterlik görevine yükseltmişti.

Ömer Akkuş Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda çalışırken, hakkında yürütülen idari soruşturma sonrasında, "Sahip olduğu mal varlığının kaynaklarını izah edememek" yönündeki karar ile kademe ilerleme cezası almıştı.

Bu idari cezayı alan devlet memurları 10 yıl süreyle daire başkanlığı ve daha üstündeki görevlere atanamıyor.

REKTÖR KARABULUT VALİLİĞİN UYARISINI TAKMADI 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ndeki iş ve işlemlerinde yasa tanımazlığı bir gelenek haline getiren, kocası veteriner Ercan Karabulut'u da "eş rektör" konumunda üniversitenin tüm işlerinde gayri resmi biçimde yetkili kılan Rektör Aysun Bay Karabulut, rektörlüğe atandıktan kısa süre sonra, üniversite bütçesinin en çok harcandığı iki daire başkanlığına birden Ömer Akkuş'u geçici olarak atamıştı.

Geçici atamadan sonra Malatya Valiliği'ne bir yazı yazan MTÜ Rektörlüğü, Ömer Akkuş'un Malatya Valiliği'nden MTÜ'ye naklen atanmasını düşündüklerini, bu atamanın gerçekleşmesi için gerekli muvafakiyetin verilip verilemeyeceğini sorduğu öğrenildi.

Malatya Valiliği’nin bu soruya karşılık; MTÜ Rektörlüğüne, Ömer Akkuş'un MTÜ'ye naklen geçmesi konusunda kendileri açısından bir sakınca bulunmamakla birlikte, Akkuş hakkında İl Disiplin Kurulu Kararı ile siciline işlenmiş bir idari soruşturmanın olduğu uyarısında bulunduğu belirtildi.

VALİLİKTEKİ TOPLANTILARA KATILAMIYOR 

Bu arada, Malatya Valiliği’nin, sicilindeki sakıncalı durum nedeniyle MTÜ Rektörlüğü’nü uyarmasına karşın Rektör Aysun Bay Karabulut’un Genel Sekreterlik görevine yükselttiği Ömer Akkuş’un, Malatya Valiliği’nde düzenlenen ve MTÜ adına kendisinin katılması gereken birçok toplantıya katılamadığı ileri sürüldü. Ömer Akkuş’un, bulunduğu pozisyon itibarıyla Malatya Valiliği’nde katılması gereken toplantılara yardımcısını ya da bir başka üniversite idari personelini gönderdiği belirtiliyor. 

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI DA BU ATAMAYI YASA DIŞI BULUYOR 

Diğer yandan, Devlet Personel Başkanlığı'nın, MTÜ Genel Sekreteri Ömer Akkuş benzeri, kademe ilerleme cezası alanların, daire başkanı kadroları, daire başkanı kadrosunun dengi ve daha üstü kadrolara atanıp atanamayacağı, atanmış ise görevden alınıp alınmaması gerektiği konusunda  son derece dikkat çekici görüşler içeriyor.

Devlet Personel Başkanlığı'nın böylesine bir atama için "kendilerine disiplin cezası olarak kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilenlerin daire başkanı kadroları, daire başkanı kadrosunun dengi ve daha üstü kadrolar" verilmiş ise "hukuken bu görevleri yapabilme niteliğini kaybettiklerinden, bulundukları idari kadrolardan alınmaları gerektiği mütalaa edilmektedir" şeklinde görüş bildiriyor.

Devlet Personel Başkanlığı, MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut'un yasa dışı onlarca iş ve işleminden sadece biri olan 'bozuk sicilli' Ömer Akkuş'u önce iki daireye başkan, daha sonra ise bir daire başkanlığı da uhdesinde kalmak üzere Genel Sekreterlik görevine yükseltmesi örnek olayında, devletin resmi görüşü olarak nitelendirilebilecek yorumu şöyle:

"Bilindiği üzere 21/08/1982 tarihli 17789 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan "Yükseköğretim Kurumları, Yönetici, Öğretim Elamanları ve Memurları Disiplin Yönetmeliği" ile disiplin suçları ve cazaları belirlenmiş olup, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 53'üncü maddesinin z(b) fıkrasında ise, öğretim elemanları memur ve diğer personelin disiplin işleri ile disiplin amirlerinin yetkilerinin Yükseköğretim Kurulunca, Devlet memurlarına uygulanan usul ve esaslara göre düzenleneceği hükme bağlanmıştır.

"5 yıl kademe ilerlemesi cezası alanlar 10 yıl daire başkanlığı ve daha üstü görevlere atanamazlar"

Diğer taraftan 657 sayılı Devlet Meamurları Kanunun'nun 132'inci maddesinin birinci ve dördüncü fıkralarında, "Disiplen cezaları verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır.  Aylıktan kesme cezası ile tecziye edilenler 5 yıl, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile tecziye edilenler 10 yıl boyunca daire başkanlığı kadrolarına, daire başkanı kadrosunun dengi ve daha üstü kadrolara, bölge ve il teşkilatlarının en üst yönetici kadrolarına, düzenleyici ve denetleyici kurumların başkanlık ve üyeliklerine, vali ve büyükelçi kadrolarına atanamazlar" hükmü yer almaktadır.

"5 yıl kademe ilerleme cezası almış memurlar daire başkanlığı ya da daha üstü görevlere atanmışlarsa, hukuken bu görevleri yapabilme niteliğini kaybettiklerinden bulundukları kadrolardan alınmalıdır"

 Bu itibarla kendilerine disiplin cezası olarak kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilenlerin daire başkanı kadroları, daire başkanı kadrosunun dengi ve daha üstü kadrolar, bölge ve il teşkilatlarının en üst yönetici kadroları, düzenleyici ve denetleyici kurumların başkanlık ve üyelikleri, vali ve büyükelçi kadroları ile kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilat kanunları çerçevesinde bu görevlere muadil idari kadrolara atanmamaları gerektiği gibi, görevleri esnasında söz konusu cezalar ile tecziye edilmeleri halinde de aynı madde hükmünün mefhumu muhalifi gereğince hukuken bu görevleri yapabilme niteliğini kaybettiklerinden bulundukları idari kadrolardan alınmaları gerektiği mütalaa edilmektedir.”

YASA DIŞI ATAMANIN İLK DEFA HABER KONUSU OLMASINDAN SONRA GAZETECİ SALDIRIYA UĞRADI

Akkuş'un, Malatya Valiliği YİKOB'daki cezasına rağmen yasa dışı bir şekilde MTÜ'de daire başkanı ve genel sekreter yapıldığına ilişkin haberler, Gazeteci Burhan Karaduman'ın malatyayenises.com adlı internet sitesi ile malatyahaber.com'da yayınlanınca, Malatya'da ilginç olaylar tetiklenmişti.

Gazeteci Karaduman ve haberi yayınlayan yayın organları, Rektör Karabulut ve Akkuş yanlıları tarafından direkt ve en direkt olarak taciz ve 'üstü kapalı' tehditlere muhatap olmaya başlarken, rektör ve kocasının da çok rahatsız olduğu Gazeteci Burhan Karaduman bir süre sonra saldırıya uğrayarak dövüldü. Gazeteci Karaduman, poliste verdiği ifadede saldırının azmettirecileri arasında olduğu iddiasıyla Rektörün kocası Ercan Karabulut’un adını da vermişti.

Üniversite rektörü ve kocasının, kendileri gibi olmayan ya da kendilerine uyum sağlamayan üniversite personeline yönelik baskı, taciz ve yasal olmayan bazı usullerle yıldırılması, mobbinge uğratılması işlemlerinde 'baş eleman' olarak kullanmaya başladığı Genel Sekreter Akkuş, üstlendiği bu misyonu halen tüm hızıyla devam ettiriyor.

Akkuş, bunu yaparken, kendilerine 'milliyetçi' süsü veren, ancak esas işleri ‘iş takibi’ olan kişilerin de koruma ve desteklerine sığındı.

SALDIRIYA UĞRAYAN KARADUMAN’IN EŞİNİ İŞİNDEN ETMEK İSTEMİŞTİ 

MTÜ rektörü Aysun Bay Karabulut ve hiçbir yetkisi olmadığı halde rektör karısıyla birlikte üniversiteyi yöneten veteriner Ercan Karabulut'un, üniversiteye alıp Daire Başkanı, sonra da genel sekreter yaptığı Ömer Akkuş'un, hukuksuz ve ahlak dışı iş ve işlemlerinden ortaya çıkan biri de "Vicdansızlığın, ahlaksızlığın bu kadarı da olmaz" dedirtmişti. Akkuş'un, bir süre önce saldırıya uğrayarak dövülen ve olayın nedeninin rektör ve kocasının rahatsızlık duyduğu yazıları olduğu bilinen Gazeteci Burhan Karaduman'ın, bir yerel gazetede çalışan eşinin işine son verilmesi teklifini de, karşılığında gazete sahibinin yakınına akademik kadro verileceği  sözüyle gazete yönetimine ilettiği ve red cevabı aldığı ortaya çıkmıştı. 

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut ile Ömer Akkuş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Secret (1 yıl önce)
    Akp ‘yi bunlar bu hale getirdi.Sırayla Ahmet çakır,öznur çalık,öznür çalıkın kardeşi aysun.Kahtalı da basta olmak üzere akp yi Malatyada bitirdiler.Depremde bile Malatyaya sahip çıkmadılar.Yazıklar olsun bir daha akp ye oy falan yok.Düne kdar akp ye laf söyleymeyenler bu gün akp diyince tepkililer.Haklılar memleketi bitirdiniz bundan sonra oy falan yok.Millet uyandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • TANER (2 yıl önce)
    Turkiyede adalet olsa rektör dahil hepsi görevden alınmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat (2 yıl önce)
    Acıyorum acıyorum da bir tek Öznur Çalıka acıyorum. Sen 20 yıl bilfiil lekesiz siyaset yap. Sonra kardeşin çıksın senin bütün siyasetini lekelendirsin. Yazık.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Mustafa H. (2 yıl önce)
    Bu kadar haber yapıyorsunuz da Kıymetli Rektörümüz Aysun Hanım son 1 senedir Malatya'ya kaç kere geldi acaba , bu gücü nereden alıyor yani rektörün bir sorumlu olduğu kişi yok mu ? Mülki amiri yok mu ? Bağlı olduğu bakanlık yok mu ? Yahu hanımefendi 1 senedir 2 kere geldi gelmedi bu nasıl rektörlük.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • turan(44) (2 yıl önce)
    Kötümü akp'nin gitmesine yardımcı oluyorlar.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • kileyikli (2 yıl önce)
    Bana arkadaşını söyle, Sana kim olduğunu söyleyem efe.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeter (2 yıl önce)
    İyiki bu ülke ayakta kalıyor. Ahaa bunlarla ilgili gördüklerimi duyduklarım Bi bilseniz var yaa vay anam vayyy. Yav bunlara dur diyecek yokmu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hus (2 yıl önce)
    bu hanimefendinin yuzunu gormesek artik gazetelerde
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Siclii bozuklar,sicili bozuk çalıştırırlar ki,daha ne kadar yolsuzluk yapalım ve nasil ekip kuralım düşüncesi içindeler .Bir gün hesap verecekler ve adalet bunlar içinde tecelli edecektir.Bakalim eli sopalı tutup gazeteci dövdürmek,yolsuzları yazanlara göz dağı vermek sonucu nasil olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)
    Vah ki vah millet gözünü açsın artık diyecek birşey bulamıyorum. 2023
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çınar (2 yıl önce)
    Netice itibari ile yine birşey olmadı siyah meganlarla gezmeye devam:)
    %92
    %8
    Yanıtla
  • esenlil (2 yıl önce)
    Bir ermeni atasözü şöyle der; Kartalı öldüren, kendi tüylerinden yapılma oktur.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ne güzel söylemişler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    İyi de bu atamanın zaten kasıtlı yapıldığı o kadar belli ki. Kadının da niyeti malvarlığına varlık katmakmış. Bakmış bu adam bu konuda uzman, kim ne derse desin, zaten AKP millletvekili bir abla önünde kalkan olduktan sonra, Allah korkusu da yoksa, YÜRÜ BE REKTÖR HANIM KİM TUTAR SENİ olmuş. Hoca hocayı camide Hacı hacıyı tekkede Deli deliyi dakkada bulurmuş. Ne güzel bulmuşlar birbirlerini, ,işbirliği yapmışlar. Ortada zaten yağma Hasanın böreği var. Yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar zehir zıkkım olsun.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • @Ramazan ; çok doğru özetlemişsiniz durumu . Durum aynen bu şekilde ve bu ayan beyan ortada.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Siyasilerin vekilerin baskisi varken ne adelet ne hukuk gorev yapamiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mkurtulus (2 yıl önce)
    İböbü GSF nin son ikili öğretim müzik öğrencileriyiz. derslerimizin hepsi gündüz. Hocaların hepsi gece ders yaptık diye fazla maaş alıyorlar. kimsenin umrunda değil.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • O hocalarda oraya gece aliinmisti
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bekir (2 yıl önce)
    Doğru yanlış bilmem ama sicili bozuklar itibar görür oldu
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kevser (2 yıl önce)
    Hergün malatya haberlerine bakıyorum ve her gün MTÜ Rektörüyle ilgili haberler yayınlanıyor yetkili merciler görmüyor mu bu haberleri nasıl bu kadar duyarsız kalabiliyorlar .Bunun kul hakkı olduğunu bilen bir allahın kulu yok mu.Hepimizin hakkına giriyorlar biz üniversite mezunları emek verip işsiz kalırken dayısı olan iş buluyor bu nasıl bir adalet.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • feryat (2 yıl önce)
    Turgut özalı rektörüne sicili bozuk adam lazım.sicli düzgün adam onunla çalışmazki.valiliği takmaması normal ,aklınca sırtı kuvvetli.ama bu millet herşeyi yazıyor.hesap günü gelecek.biraz daha tadını çıkarın bakalım.sonu?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Bunca iddia ki artık iddia değil bir çok belge yayınlanıyor. Merak ettiğim bu ülkede hukuk yok mu? Savcılar yok mu? Kamunun hakkı hem de bir devlet üniversitesi tarafından böylesine ulu orta yağmalanırken daha ne kadar seyirci kalınacak? YÖK, bu iddialar karşısında daha ne kadar YOK'muş gibi hareket edecek?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hukukta var savcıda. Ancak dokunsalar bunlara ertesi gün ilgili kurum tarafından bişeyler bişeyler ile iltisak,ilinti,tutuntu,gibi gibi latifeler ile o hukuk adamlarını hiç ederler. Adalet herkes için...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Bu ekibe iyi dikkat edin, hazineye- tarım bakanlığına ait bir arazinin peşindeler iddiası var.. Kapı önüne konulmaları an meselesi olan sözde milliyetçilerle arazi işine bakıyorlarmış. Üniversite de şimdi bu olay konuşuluyor. Arazi işi bu, arazi olmakta var, araziye konmakta. Öznur Çalık var olsun, kendisinin yaratmaya çalıştığı imajı yerle bir etmekte olmasına rağmen halen ısrarla bacısını ve eniştesine dokundrtmuyor.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Yorumunuzu beğendim. Uyanık olmak çok işe yaramıyor. Saman altından su yürütürler. doğrudur. ANCAK "hazine arazisi peşinde" iddiası duyumunuz; yöresi-ada-parsel numarası ile somutlaştırın ki; ileride orasıydı-burasıydı vb... iddia veya müneccimlik değil HABER olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)öneri isimli kullanıcı yorumuna
    Beylerderesine yapılan ve faaliyete geçen kampüsün bitişiğinde 200 dönüm hazine arazisi var. Bilmem ki
    %80
    %20
    Yanıtla