SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Önlem Açıkladı, Sendika: "Okullarda Güvenlik Sorunları Artıyor"..

Valilik Önlem Açıkladı, Sendika:
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, ilde 2024- 2025 eğitim ve öğretim yılının başlangıcından itibaren büşlatılan güvenlik ve denetim çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, Genç Eğitim Sendikası Malatya İl Başkanı Mehmet Ekici, okullarda güvenlik sorunlarının giderek arttığını öne sürdü.

VALİLİK AÇIKLAMASI..
Valilikten yapılan açıklamada, ders yılı başından itibaren ilde yürütülen güvenlik ve denetim çalışmaları hakkında şu bilgiler verildi:

"İlimizde 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başladığı 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren, okul önlerinde ve çevresinde suç işleme amacındaki şahısların caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması, okul çağındaki çocuk ve gençlerin uyuşturucu maddeler, terör nitelikli oluşumlar, narkotik ve asayiş suçlarından korunması amacıyla polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı güvenlik ve denetim faaliyetleri yürütülmüştür.

Polis Bölgesinde Gerçekleştirilen Çalışmalar
Okul Önü ve Çevresinde 423 uygulama yapılmış,
- 9680 şahıs ve 4477 araç sorgulanmıştır,
- İfadeye yönelik aranması bulunan 2 şahıs yakalanmış,
- Yoklama kaçağı olan 6 şahıs yakalanmış,
- 67 şahsa toplam idari para cezası uygulanmıştır.

Yurt Çevresi:
- 40 uygulama yapılmış,
- 963 şahıs ve 362 araç sorgulanmıştır,
- 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 şahsa adli işlem yapılmış,
- Yoklama kaçağı olan 1 şahıs yakalanmış, 1 araç aranma kaydı ile yakalanmış,
- 1 şahıstan 1,58 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir,
Trafik yönünden 2 araca  cezai işlem uygulanmıştır.

Öğrenci Servis Araçları:
- 434 uygulama yapılmış,
- 1804 servis aracı ve sürücüsü denetlenmiş,
- 322 servis aracı/sürücüsüne toplam  cezai işlem uygulanmıştır.

Jandarma Bölgesinde Gerçekleştirilen Çalışmalar;
Genel Uygulamalar:
- 32 uygulama yapılmış,
- 7925 şahıs ve 25.485 araç sorgulanmıştır,
- Yapılan uygulamalar sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.

Öğrenci Servis Araçları:
32 uygulama yapılmış,
1040 servis aracı ve sürücüsü denetlenmiş,
28 servis aracı/sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.

İl Genelinde Polis ve Jandarma Bölgelerinde Toplam:
- 961 uygulama gerçekleştirilmiş,
- 18.568 şahıs ve 30.324 araç sorgulanmış,
- İfadeye yönelik aranması bulunan 2 şahıs yakalanmış,
- Yoklama kaçağı olan 7 şahıs yakalanmış,
- 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 şahsa adli işlem yapılmış,
- Aranma kaydı bulunan 1 araç yakalanmış,
- 67 şahsa toplam idari para cezası uygulanmış,
- Trafik yönünden toplam 2844 servis aracı ve sürücüsü denetlenmiş,
- 350 servis aracı/sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır."

SENDİKA: "GÜVENLİK SORUNLARI ARTIYOR"
Genç Eğitim Sendikası Malatya İl Başkanı Mehmet Ekici, okullarda yaşanan güvenlik sorunlarının giderek arttığını belirterek, eğitim kurumlarına acil olarak güvenlik görevlisi atanması gerektiğini söyledi. Ekici, okullarda profesyonel güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesinin, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin güvenliğini sağlamak adına elzem olduğunu ifade etti.

Genç Eğitim Sendikası olarak bu konuda yapıcı çözüm önerileri sunduklarını belirten Ekici, okullarda güvenlik görevlilerinin acilen görevlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Her okulda güvenlik personeli bulunması, güvenlik altyapısının güçlendirilmesi ve eğitimcilerle güvenlik personelleri arasında iş birliğinin sağlanmasının bu sorunun çözümünde önemli bir adım olacağını ifade etti.

"Okullarda güvenli bir eğitim ortamı oluşturulmazsa, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarıları da olumsuz etkilenecektir," diyen Ekici, bu konuda yetkililerin gecikmeden adım atmaları gerektiğini belirtti. Velilerin de güvenlik konusundaki endişelerine dikkat çekerek, okulların çocuklar için sadece eğitim değil, güvenli birer alan olması gerektiğini söyledi.

Son olarak, Genç Eğitim Sendikası'nın çözüm sürecine katkı sunmaya hazır olduğunu belirten Ekici, yetkililerden bu konuda hızlı ve etkin bir çözüm beklediklerini sözlerine ekledi. "Çocuklarımızın güvenliği için atılacak her adım, onların geleceğini güvence altına almak demektir," dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız