SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Valilikte 'Üniversitelerin Güvenliği' Toplantısı

Valilikte 'Üniversitelerin Güvenliği' Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş Başkanlığında İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) öğrenim gören öğrencilere daha huzurlu ve güvenli bir yaşam ve eğitim ortamı oluşturmak adına yapılan Üniversite Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik 2 nolu toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Aydın Baruş’un yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, MTÖÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce üniversite yerleşkeleri, yurtlar ve çevresi için alınan güvenlik, asayiş ve trafik tedbirleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıda, üniversiteler ile üniversitelere bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda ve üniversite çevresinde huzurlu eğitim ortamının devam ettirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili kurumlarla üniversite yönetimlerinin eşgüdüm içerisinde hareket edilmesi konuları ele alındı.

Son olarak kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin gündemde bulunan konularla ilgili görüş ve temennilerini aktarmaları ile toplantı sona erdi.

MTÜ'NÜN REKTÖRÜ YİNE YOK!

Bu arada, 3.5 yıl önce kurulan MTÜ Rektörlüğü'ne atandığından beri zamanının çok büyük bölümünü, ailesinin ve evinin bulunduğu Ankara'da, rektör sıfatını kullanarak yaptığı protokol ziyaretleri, özel çalışmalarla geçiren, en son geçtiğimiz hafta Ağrı'daki Kar Festivali'ne katılımı, gittiği bölgeyi ‘güneydoğu’ olarak tanımlanmasıyla ve coğrafya bilgisinin düzeyini ortaya koymasıyla, yine ayrıca konuşmacı olduğu bir başka toplantıda haftalardır uğramadığı Malatya'nın kar altında olduğunu söylemesiyle gündeme gelen Aysun Bay Karabulut, Malatya'da bulunmadığı için Valilik'teki güvenlik toplantısına da katılamadı.

Malatya'daki programların neredeyse tamamına katılmayan, çok tartışılan yasadışı uygulamaları ve keyfi yönetimine rağmen  sorumlu- yetkili bir makamın hakkında herhangi bir işlem yapmadığı Rektör Aysun Bay Karabulut'un, geçtiğimiz günlerde Üniversite Senatosu'nun toplantısına da, daha öce olduğu gibi Ankara'daki evinden internetle bağlanarak katıldığı öğrenildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Yerelli (2 yıl önce)
    Üniversitelerde bilim ve ilim ile ar-ge dışında her şey var, Tebdili kıyafet ile gidin kampüse o gençlere bir dokunun bin ah işitirsiniz. Hastalanmış üniversite öğrencisinin hastaneden aldığı Dr. istirahat raporunu üniversite, hoca, senato her neyse kabul etmiyor. O rapor T.C.nin raporudur. Sen de T.C. nin üniversitesisin. Kabul etmiyorum da ne demek? vs... geleceğimiz olan gençler için hiç bir gayret, iyileştirme ve geliştirme yok. Herkes kapalı odalarında günü kurtarma peşinde...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Süleyman Demir (2 yıl önce)
    Her zamanki gibi Turgut Özal Üniversitesi' nin rektöre hanımı ve eşleri beyfendi toplantıda yok. Yine Ankara' da villacıklarında istirahattalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    bilim yuvaları özel güvenliğe emanet edilir mi..eskiden ne güzel polis yada jandarma vardı bir tane olay olmazdı şimdi olaysız gün yok güvenliği profesyoneller sağlamalı ..
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali boş yapıyorsun..Neden mi seninde dediğin gibi bilim yuvaları buralarda serseri olmaması gerekli çünkü burası bilim ve öğrenme yerleri ayrıca burada bir meslek grubunu da aşağılıyorsun güvenlik personeli arkadaşlar bu konularda elinden gelenden fazlasını yapıyor ama yetki ve müdahale bir yere kadar..Sizin gibi düşünenler meslek olarak görmeyenler zaten ortalığı karıştırıyor...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • özgen (2 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    en son olay ne zaman olmuş bizim niye haberimiz yok biz görev başındayız siz rahat olun
    %100
    %0
    Yanıtla