SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilikten Kira Yardımı ve Barınma Merkezi Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, depremde konutu yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlara yapılmakta olan parasal yardımla ilgili açıklama yaptı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde konutu yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlarımızdan hasarlı evin sahibi olanlara 11.000 TL ve konutta kiracı durumda olanlara 5.000 TL kira yardımı yapılmaktadır.

Söz konusu yardımlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kesin hasar tespitinin ardından hak sahiplerine ödenmektedir. Yardım taleplerine ilişkin başvurular Valiliğimiz önünde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ait çadırlarda kabul edilmektedir.

Depremde konutunun yıkılması ya da ağır hasar görmesi nedeniyle geçici barınma imkânı olmayan vatandaşlarımızın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ait çadırlarda başvuru yapmaları halinde kendilerine Yeşilyurt İlçesinde bulunan Beydağı Geçici Barınma Merkezi olarak bilinen Konteyner Kent’te barınma imkânı sağlanacaktır.

Barınma Merkezi’nde geçici barınma talep eden vatandaşlarımıza kira yardımı ödenmeyecektir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    Arkadas adami olanlar aldi garibanlara gercekten magdur yardim edilmesi gerekwnlere yardim yapilmadi yapilmazda kardesim akp.partide adamin varsa alirsin yoksa hic bosuna umutlanmayon benim babamin evi cok agir hasarli 50 kez aradik dilekce verdik ne gelwn ne giden herkes basinin caresine baksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin (4 yıl önce)
    Alan aldı almayan hala bekliyoruz elimizdeki kış harcligimizida Yeni eve verdik beş parasız kaldık devlet verdiği sözü ne zaman tutacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip Coşkun (4 yıl önce)
    Kira yardımı için valilik önünde ki çadırlarda başvuru dilekçesi doldurup teslim ettik. Bugün 11 şubat ve hala ses yok. Kira yardımı ne zaman yatırılacak bilgi var mı?
    0
    0
    Yanıtla