SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilikten Vatandaşın Konteyner Talebi İçin Bilgilendirme

Valilikten Vatandaşın Konteyner Talebi İçin Bilgilendirme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, konteyner kentte barınma talebi olan vatandaşların bu taleplerini e-devlet üzerinden yapabileceklerini duyurdu.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"İlimizdeki afetzede vatandaşlarımız barınma ihtiyacı için oluşturacağı konteyner kente yerleştirme taleplerini Valilik Açık Kapı Müdürlüğü veya Koordinasyon merkezine gelmeksizin E-Devlet üzerinden bizzat başvurarak yapabilirler."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Seher44 (9 ay önce)
    Yaşanılan depremde evimiz ağır hasar gördü ben deprem olduğunda biri 35gunluk bebek dört çocuğumla 6 gün boyunca evinizin yakininda bulunan lokantaya sığındık ordaki abiden Allah razı olsun barinmaya izin verdi bizim gibi bir çok insanda orada konakladık ilk günler yemek konusunda sorun yaşadık sonrasında asker ve polisimiz yetişti daha sonrasında barınacak bir yerimiz olmadığı için Ankara'ya gittik orda üç ay kaldıktan sonra seçim için ve ordaki evden çıkarttıkları dan dolayı Malatya'ya dönüş sagladık oradayken konteyner başvurusu yapmıştık gelince rica minnet dışarda kaldım diye bireysel çadır aldık kurduk içi boş bireysel aldıgımız için AFAD bir şey vermedi yardımda bulunmadı sağdan soldan gelen yardımlarla hala çadırda yaşamaya çalışıyoruz kaç ay geçti kaç defa valilik belediye AFAD gittiysem mağduriyetimi anlatmama rağmen beni konteyner yerlestirmediler çocuklarımla beraber zorluk içinde mücadele ediyoruz duyduğumuz tek şey bekleyin arayacağız başımıza birşey geldiği zaman mi arayacaklar gerçekten bu kadar sahipsizmisiz bunu anladim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kübra (11 ay önce)
    3 tane çocugum var evim ağır hasarlı deprem olduğu gün en kücuk oğlum daha 35 günlüktü. Kapısına sığınacağım bir ailem yoktu 3 aydır hiç bir kapıya sığmadık. Konteyner desen zaten kaç defa AFAD'ı aradım sırasıyla veriyoruz dediler. 3 yaşından küçük çocuğum olduğunu belirttiğim halde 3 aydır hiç bir cevap yok. Aldığım kısa çalışma ödeneği 3 ay boyunca verdiler 3090 TL ben bu paraya ev mi tutayım 3 cocukmu bakayım biri bana bunu açıklasın iş desen millet zor karnını doyuruyor hadi bulduk diyelim çocukları nereye bırakacağız tak etti canıma keşke bizde o enkazın altında can verseydikte bu kadar perişan kalmasaydik Rabbimden gelene razıyım da bu kullarının yaptıkları ağırıma gidiyor bugün valiliğin kapısının önüne gidecem bı konteyner almak için saatlerce belki dil dokucem işte insana en çok bu koyuyor. Bu zamana kadar kimseye minnet etmeden yaşayan insanlar beni çok iyi anladı sanırım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cn301 (1 yıl önce)
    Ne gerek var başvuruya siz yaptınız çağırdınız da biz mi gelmedik 1 ay olmuş çadır bulamadık konteyner için talep topluyorsunuz daha sizin açık kapılarınızda kapalı sayın vali gördük herşeyi geçin lütfen bunları reklam yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali44 (1 yıl önce)
    Devletimiz ilk gün sahadaydı afad çadır dağıttı kesinlikle yalan söylüyor devlet yoktu diyen! Evet ilk 2 gün yiyecek bulmakta zorlandık kek, kraker vs bulduk yedik. Arada bir çay dağıtan abi ve ablalarımız oldu sonra 3 gün buz gibi çadırda kaldık soba vs yoktu ısınma problemimiz vardı 4. gün sobalar geldi ısınmaya başladık ancak battaniyeler ilk iki günde dağıtıldı. Yalana gerek yok ilk günden itibaren özel harekat polisimiz ,askerimiz ve polisimiz her an yanımızdaydı ve Allah onlardan razı olsun iyi ki varlar bizim için üşüdüler aç kaldılar ama hep yanımızda oldular kimse bunları inkar edemez
    %20
    %80
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Ya arkadaş neyin ne olacağı belirsiz.evlerimizin durumu belli değilki konteyner kente başvuru yapalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan Tekatlı (1 yıl önce)
    Kendi parselimin üstünde olsa iyi olur rahat sakin Bir hayat sürdürme amaçlı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bak başının çaresine üstadım bunlardan bir şey çıkmaz... al koy sen konteynerini bunlara bel bağlarsan vakit kaybedersin
    0
    0
    Yanıtla
  • A yalçın (1 yıl önce)
    Konteyner de vazgeçtik çadır bulamiyoruz milet bırandadan çadır yapıyor oturuyor
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Rıdvan (1 yıl önce)
    Hani valilik taşıma için uyduruk ve hiç bir geçerliliği olmayan sadece sözde bir raiç bedeli belirlemişti. Hiç bir yaptırımı olmayan sözde beyanlarla sorun çözülmez. Nereye şikayet edeceğimiz dahi belli değil. Hele depo olarak yerlerini açanlar tamamen fırsatçılar. Lüks daire kiralar gibi 15 m2 alan için aylık 5000 TL ve onu da yıllık olarak istiyorlar. Bunun için de bir raiç bedeli yok mu. Yapsanız dahi nasıl zorlayacaksınız bu fırsatçıları.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    26 gün oldu hala ortada birşey yok konteyner yok destek ödemesi yok ilk baktılar az hasarlı dediler sözde 10 bin vereceklerdi vermediler ev yok bark yok akrabada daha ne kadar kalacaz illa şehri mi terk edelim ?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Malatya da yetkililer Cumhurbaşkanına sanki Malatya nın herhangi bir şeye ihtiyacı yokmuş gibi sorunu yokmuş gibi hiç bir şeyi dile getirmeyip ancak ziyaretler yapıp poz veriyorlar Poz verme değil insanların evi yok işi yok işyeri yok var mı bir öneriniz,.Gidenlerin bir çoğu Malatya ya geri dönmez nufusumuz 500 Bin kalırsa çok iyi .Malatya nın sahibi yok herkes şov peşinde yazık oldu malatya ya yazık.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yahya (1 yıl önce)
    Evim ağır hasarlı Zaten başvuru yaptık bekliyoruz kaç gündür akrabalarımızin yanında sığıntı gibi hissediyoruz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sare (1 yıl önce)
    26 gündür çadır istemiş bekliyorduk. Şimdi konteyner için var olmayan e devlet sayfasına yönlendiriyorlar. Daha evime bir kez Hasar tespitde yapılmadı, insanları güvensiz evlerde aşiret usulü yaşamaya mecbur bırakıyorlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Herkes aynı şekilde perişan zaten. Malatya da kalan herkese kokteynır şart, getirip elden teslim edip korsunlar. Sağlam ev yok. Yere döşmeyenlere sağlam rapor verip başından salıyorlar. Bize gıda yardımı bile yapmıyorlar. Kaderimize baş başa bırakıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eda (1 yıl önce)
    Valiliğin haberi yok sanırım. E devlet sisteminde Pazardan bu yana Malatya deprem bölgesi görünmüyor. Evinizin hasar durumunu sorgulayamaz ve barınma desteği talep edemezsiniz.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    DETAYLI AÇIKLAMA YAPSALAR DAHA İYİ OLURDU DA YAPMAMIŞLAR... E Devlete Giriyoruz Arama Kısmına Afedzede Barınma Destek Başvurusu Yazıyoruz.. Bilen Var Bilmeyen Var Daha Detaylı Açıklamalar Yapsalar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Konteyner alıp bahçemize kurabiliyormuyuz?
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Muhammet (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Hayır konteyner belli yerlere kuruluyor eğer verirlerse orada oturmanız şart alıp başka yere kurulum yapılmıyor
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (1 yıl önce)
    Doğunun parisiydik, tenekeden ev bulamıyoruz?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • naptın abii bunlar iyi günler rezill olacağımız günler daha başlamadı
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ahmet A. (1 yıl önce)
    Ben köyde yaşıyorum konteynır başvurusu yaptım hadi çıkarsa ben nasıl gideyim konteynır kampına ineği tavuğu bağı bahçeyi ne yapacam. Devlet bu saçmalıktan vazgeçsin. Bana konteynır verecekse getirsin köyüme ev yapacaksa yıkılan evimin yerine yapsın. Beni yerimden yurdumdan edecekse vazgeçsin saçmalıktan.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Köyünde kal köyünü bırakma çadır talep et
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ahmet A. (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    hasan akıl verdiğin için eksik olma
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hasan bu akıllı sensin çadırda nasıl kalsın adam su yok lavabo yok 1 sene çadırda mı kalacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 yıl önce)
    Devletin söz verdiği 15bin ve kira desteği haricinde milletin yaptığı yardımlar nerede kimin cebinde günlerdir itten reziliz geldiğimiz memlekette Suriyeli gibi hissediyoruz kendimizi.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Suriyelilerin gideceği Bi memleketi var bizde oda yok malatyanın yerlisi
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Trtarik (1 yıl önce)
    Evim 2. Depremde yıkıldı 8 aylık bebekle disarlarda kalıyoruz. 10000 destek yatmadı. Çadıra başvurdum halen ses yok. Kaderimizle baş başa koydunuz. Allah CC kerimdir. Söylenecek sözüm yok.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Seçimde söyleyeceğiz sözümüzü rahat ol sen hepimizi mağdur ettiler
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Uğur (1 yıl önce)
    Evim zaten ağır hasarlı 26 gündür sokaklardayim milletimizin bir gecede verdiği parayi afad neden hesaplarimiza yatirmiyor bir çorap bir eşofmanla evlerimizden çıktık akrabalarimizin sayesinde bariniyorum ama yinede kendimi ezik görüyorum
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gardaş abilerimde aynı durumda memura emeklinin geneline yattı kimi arasak bekle bekle diyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ziraat Bankasında hesabınız veya mobil uygulamaniz varsaordan bakın veya e-devlet'ten hane başı ödemesini tıklayin başarılı ya aziyorsa gidip Ziraat ten cekebilirsiniz eğer gözükmüyorsa Malatya kapalı çarşı üstündeki ziraat in konteynerdeki şubesine gidip sorun adınıza farklı bir şekilde yatmıştır böyle alanlarda vardır Böylece bir sonuç alamazsınız ya a evinizi hasarsız diye işaretlenmediyse biraz daha bekleyin hasarsız dairelerin hepsine o 10 000 TL yi yatıracaklar
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ziraat banka acikmi calisiyormu nerdekiler acik bilen varsa teşekkür ederim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Doğan (1 yıl önce)
    Valilik makamı yetkililerimiz,edevlet üzerinden hasar kayıtları kaldırılmış ayrıca adrese dayalı arama da ise Malatya çıkarılmış.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Son depremden sonra tespitler baştan yapılıyormuş...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Zaten ağır hasarlı yıkılmasını mı bekliyorlar
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Millet bunu biliyor, milletin bilmediği ne zaman olacağı...?
    %85
    %15
    Yanıtla