SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valinin Makam Otosu Gaziye 'Gelinci' Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, terör gazisinin düğünü dolayısıyla makam arabasını ‘Gelin Arabası’ yaptı.

Vali Baruş, 21 Nisan 2010 tarihinde Hakkari'nin Gediktepe mevkiinde EYP’nin patlaması sonucu gazi olan Yalçın Yedek’in Güneş Urfalı ile bu hafta sonu olan düğünü sebebiyle Valilik Makam aracını Gazimize düğün arabası olarak tahsis etti.

Gazinin düğün konvoyuna İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı motorize ekipleri de eşlik ettiler. Aynı zamanda gelin ile damadın nikah şahitliğini yapan Vali Aydın Baruş ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Vali Aydın Baruş Nikah Cüzdanını geline vermeden önce yapmış olduğu konuşmasında; “Öncelikle Urfalı ve Yedek Ailelerinin tüm fertlerini ve tüm misafirlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dileklerimiz Güneş ve Yalçın’ın ömür boyu mutlu mesut bir şekilde hayat sürmeleri, el ele tutunarak bir yastıkta kocamaları. Bir evlilikte süreklilik için, mutlu olmak için dört ana unsura ihtiyaç var, birincisi sevgi; Güneş ve Yalçın ömür boyu birbirlerini sevgiyle aşkla sevecekler. Hayat boyu birbirlerine saygı gösterecekler, bununla birlikte birbirlerinin ufak tefek sıkıntılarına katlanacaklar. Sabır gösterecekler ve evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu bilerek birbirlerine daima destek verecekler. Ömür boyu birbirlerine sadakatla bağlı kalacaklar. Sevgi, saygı, sabır ve sadakat evliliğin anahtarıdır.

Bizim için vatan anadır, yardır. Vatan sıkıntıya düştüğünde, anadan da yardan da geçmesini biliriz. Bugün kahraman gazimiz Yalçın’ımızın bu mutluluğuna ortak olmak bizlere şeref ve onur bahşediyor. Vatan ve millet söz konusu olduğunda canını ortaya koymak herkesin erdemi değildir. İşte Yalçın kahramanımız vatan için en değerli varlığı; vücudunu ortaya koymuş çok büyük bir kahraman. Öyle bir kahramanın evliliğine şahit olmak bizleri çok mutlu ediyor. Kendi evladımın düğünü gibi seviniyorum. Güneş kızımız bundan sonra Yalçın’ın en büyük destekçisi, her zaman yanında olan ve hayata gülümsemesini sağlayan bir arkadaş olacak, hayat arkadaşı olacak. Güneş kızımızı da tebrik ediyorum, kahramanımızla birlikte olmanın onur ve gururunu yaşamak istediği için. Bu güzel evliliğin milletimiz için çok güzel meyveler vermesini Allah’tan temenni ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın her zamanki temennisi; bu milletin bu vatanın dünya üzerinde kaim olması için çok iyi evlatlar yetiştirmemiz lazım. Şuurlu ve bilinçli çocuklar yetiştirmemiz lazım ki vatanımıza milletimize göz dikenlere karşı dimdik ayakta duralım. İnşallah bu evlilik bahçesinden de güzel meyveler meydana gelir, güzel evlatlar yetişir, kahraman babalarının izinden giderler. Ailenin bekası için her türlü fedakarlığa katlanan, sadakatle aile birliğini ayakta tutmak için canla başla çabalayan kadınlarımızı temsilen Güneş kızımıza teslim etmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamlayan Vali Baruş, Evlilik Cüzdanını Güneş Urfalı Yedek’e verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • mehmet sinan (2 yıl önce)
    Sn. valimize çok teşekkür ederim. Aracını tahsis etmesi çok kıymetli ve anlamlı. Ülke için canını sev seve veren MEHMETÇİĞİMZ herşeye değer. Gazimize ve kıymetli eşine bir ömür boyu mutluluklar dilerim. 

    Bu vatan toprağın kara bağrında

    Sıradağlar gibi duranlarındır,

    Bir tarih boyunca onun uğrunda

    Kendini tarihe verenlerindir.

    Tutuşup kül olan ocaklarından,

    Şahlanıp köpüren ırmaklarından,

    Hudutta gaza bayraklarından

    Alnına ışıklar vuranlarındır.

    Ardına bakmadan yollara düşen,

    Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan,

    Huduttan hududa yol bulup koşan,

    Cepheden cepheyi soranlarındır.

    İleri atılıp sellercesine

    Göğsünden vurulup tam ercesine,

    Bir gül bahçesine girercesine

    Şu kara toprağa girenlerindir.

    Tarihin dilinden düşmez bu destan,

    Nehirler gazidir, dağlar kahraman,

    Her taşı yakut olan bu vatan

    Can verme sırrına erenlerindir.

    Gökyay’ım ne yazsan ziyade değil,

    Bu sevgi bir kuru ifade değil,

    Sencileyin hasmı rüyada değil,

    Topun namlusundan görenlerindir.

    Orhan Şaik Gökyay

    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (2 yıl önce)
    sayın valimize tebrik ederim evet özlenen hareketler bunlar sayın gazimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • R.a (2 yıl önce)
    Bir ömür boyu mutluluklar dilerim sayın vali ve emniyet müdürümüze teşekkürler Malatya için herşeyi yapıyorsunuz Allah razı olsun sizlerden..
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Gazimize mutluluklar.. Gazilerimize daha fazla imkanlar verilmeli . Otobüs,münübüs, Metro,Uçak,yüzme havuzları,Elektrik,su,Doğalgaz,harçlar oteller vb. indirimli olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Uzun zamandır özlenen hareketler... Allah Razı Olsun Syn. Valimizden.. Umarız bir vicdanın bilmem kaçtır hava parası diyen Üstad'ın söylediği gibi diğerleri de İnşallah birazcık feyiz alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynel (2 yıl önce)
    İşte bu ya işte bu bizim için kendini feda edenlere ne yapsak az ama yinede çok güzel olmuş..Son günlerde duyduğum en güzel haber,Valimiz gönüllerimize taht kurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (2 yıl önce)
    Vali bey gönüllere dokunmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Sayın Valimize böyle jest için çok teşekkür ederim. Vatanımızın korunmasında gazi olan kardeşimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (2 yıl önce)
    Evlenen Gazi' mize ve Eşine Yüce Allah'tan dünya ve ahiret saadeti diliyorum. Sn. Valimize de "Devlet Adamı işte böyle olur" dedirten sorumlu davranışından dolayı tebrik ve teşekkür ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    ?? Uğrunda seve seve ölünecek Tek Aşk VATAN Aşkıdır sayın valiye ve emniyet müdürünede bu güzel duyarlılığı için binlerce Teşkkürler GAZİLERİMİZ candır vatan parçasıdır lütfen onları Bir kenarda köşede unutmayalım ??
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    çocuk yaşta vücudunu vermiş bir yiğide övgüler düzeceğinize vali cumhurbaşkanını katıyor yorumcular valiyi övüyor ne diyeyim allah ıslah etsin sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Madem bu kadar duyarlıydın sen düzeydin övgülerini. Kalkmış birde ayar veriyorsun, Gazimizin bu mutlu günün paylaşan yorumculara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Nolmuş yani cumhurbaşkanını kattiysa abzer. Bir ilin valisi o ilde reis-i cumhuru temsil eder. Sn cumhurbaşkanına kinin okadar olmuşki yuh yani. Ama yapacak bişey yok daha çoookk beklersin inşallah :))
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Ömür boyu mutluluklar Vali bey teşekürler böyle si iyi insanların siyasete de olması dileğiyle biz bu ülkede rahatca uyuyorsak şehitlerimizd ve gazilerimize borçluyuz ALLAH hepsinde razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Kayısı kentli (2 yıl önce)
    Allah mesut bahtiyar eylesin inşallah Sayın valim sağolun varolun Adamlıkta son noktasınız ötesi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun. Mutlu olsunlar, bi yastıkta kocasınlar. Sayın valimizin jestide takdire şayan.
    0
    0
    Yanıtla