SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş Diyor ki, Ben Niye Kıbleye Arkamı Dönem!"

A- A+ PAYLAŞ

24 Ocak 2020'deki Sivrice merkezli 6.8'lik Elazığ- Malatya depreminden ciddi hasar görerek ibadete kapatılan, yaklaşık 10 ay sonra restorasyon ve onarım çalışmalarına başlanan, geçtiğimiz Ramazan ayının başlangıcında da ibadete alınan Yeni Cami'nin (Teze Camii)  avlusunun çevresine yapılan ve caminin görünümünü engellediği gibi, çevre ile bağlantısını koparan abdest yerleri  'duvarı' ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuştu.  Son durumu değerlendiren  Gürkan, “ Vatandaş orada soruyor; ‘Ben niye kıbleye arkamı dönem de abdest alayım, kıbleye yüzümü dönerek abdest almak istiyorum.’ toplumun inanç değerlerini şu veya bu şekilde incitecek tutum ve davranışlardan kaçınmamız lazım.” diyerek olaya farklı bir boyut getirdi.  

ERTV’de Hülya Kaya İle Güne Bakış Programına konuk olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Camii’deki restorasyon çalışmaları ile ilgili kamuoyunda oluşan tepkiler ve son durum hakkındaki gelişmeleri de değerlendirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yeni Cami ardıç ağaçları üzerine oturtulmuş bir eser. Bildiğim kadarıyla 1912’de ibadete açılmış. Daha 100-110 yılık bir cami. Malatya’nın zaten altı su. Şimdi suyu buradan kaydırıp götürecem, altına su gitmeyecek demek doğru bir gerekçe olmaz. Vatandaş orada soruyor; ‘Ben niye kıbleye arkamı dönem de abdest alayım, kıbleye yüzümü dönerek abdest almak istiyorum.’ Toplumun dengelerini bozabilecek, toplumun normlarını incitebilecek veya toplumun inanç değerlerini şu veya bu şekilde incitecek tutum ve davranışlardan kaçınmamız lazım.” dedi.  

Gürkan, “Vakıflar Genel Müdürünü, Malatya Milletvekilimiz Sayın Bülent Tüfenkci ile birlikte ziyaret ettiğimiz de çok alaka gösterdi, ilgili müellif firmayı da çağırmıştı. Firmayla da görüştük. 14 Mayıs Cumartesi günü saat 10.30’da Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri Yeni Cami’de olacaklar, biz fikir ve görüşlerimizi söyleriz. Eğer bir revizyon yapılacaksa Sivas Koruma Kurulu’na gidip revizesi yapılarak o şekilde neticeye müessir olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Harun (1 yıl önce)
    Ne cahil bir şehir be memleketin tek derdi bu mu şimdi ?
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Aydın (1 yıl önce)
    Aslında bizler burayı yıkalım. Hukuk arkadan gelsin. Ne bekliyoruz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kıbleyi bilen müslüman kardeşler. Camii adabını tam olarak biliyor mu ki. Kıbleye dönüp abdest aldıktan sonra ıslak ve çorapsız ayakları ile secde ettiğimiz yere bastığının farkında olmadıktan sonra. Duvar ha olmuş ha olmamış. Önemli olan kıbleye dönüp asıl farz olan namazı bilmek. Hayatı boyunca yolu sadece öldükten sonra camiinden geçenlerin peşine takılma Ey Müslüman.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hanifi (2 yıl önce)
    Daha büyük cami eski belediyenin yerine yapılmasını isteriz sayın başkanım teşekkürler
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Karşısında iki büyük cami var.Söğütlü ve Teze cami. Bu tarafta Saray camisi var.Biraz yukarıda Kernek camisi var.Mücelli caddesinde üç cami var.Kigili pasajında bir cami daha var.Geliyoruz yukarıya Hamidiye camisi var.Yetmez mi?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    herşeyi boşverinde, bu adamlar kendileri mi karar veriyor nereye ne yapılacağına? Kafalarına göre mi yapıyorlar? ihaleye çıkarken, ihale projesi hazırlanırken belediye başkanı, milletvekilleri niye kontrol etmemişler? ya da ihale projesini hazırlayan vatandaş kimseye sormamış mı? bu kadar acemice iş nasıl yapılıyor? şu anda bir sürü para israf olmuş durumda, inşaatta durmuş, bir sürü alım yapılmıştır, müteahhit parasını ister, ama iş yapılmadığı için devlet para vermez. Sanki ilk kez restorasyon yapılıyormuş gibi iş yapıyorlar.
    %79
    %21
    Yanıtla