SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaş Ulaşım Derdinde, MOTAŞ 'Tatil Modu'nda

0
Güncellendi - 2022-01-24 14:39:57
Vatandaş Ulaşım Derdinde, MOTAŞ 'Tatil Modu'nda
A- A+ PAYLAŞ

VATANDAŞA 'ARACINIZLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN' DERKEN OTOBÜS SEFERLERİNİ AZALTTILAR!. Malatya'da geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışının olumsuz etkileri özellikle ulaşımda yaşanırken, şehir içi ulaşımı sağlayan MOTAŞ'ın seferlerdeki tatil kararı tepkilere yol açtı.

Geçtimiz hafta Çarşamba günü başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışının ulaşımdaki etkileri giderilmeye çalışılırken, bugün başlayan yoğun kar yağışı sorunları daha da artırdı.

Kar yağışları ve buzlanma nedeni ile bir çok vatandaş özel araçlarını günlerdir trafiğe çıkaramadı. Böyle günlerde olası kazaların önlenmesi ve yollardaki trafik yoğunlunun azaltılması için toplu taşımanın önemi artarken, MOTAŞ'ın sadece yarı yıl tatilini düşünerek hafta içi seferleri 4 Şubat gününe kadar 'hafta sonu' saatlerine göre uygulamaya başlatması tepkilere neden oldu.

MOTAŞ'ın hafta sonu uygulamasıyla bazı hatlardaki sefer sayılarının azaltıldığını, okulların tatil olmasına rağmen hava koşullarından dolayı toplu taşımaya ihtiyacın arttığını belirten vatandaşlar, "Kar yağıyor, sonrasında yollar buz tutuyor. Böyle durumlarda toplu taşımaya ihtiyaç duyuluyor. Ancak MOTAŞ sadece yarı yıl tatilini düşünüyor ve kış günü toplu taşımaya artan talebi hesaba katmıyor. Bu kararın etkisi sadece bununla da kalmıyor, bu soğuk havada insanlar duraklarda daha çok bekletiliyor.  Zaten açıklamalarında 'hafta sonu uygulamasına geçildi' deniyor. İnternet sitelerine bakıldığında bazı hatlar için Cumartesi ayrı Pazar günü ayrı sefer saatleri uygulanıyor. Son otobüslerin bile saatleri bazı hatlarda değişiyor. Vatandaş, Cumartesi'ye göre mi hesap yapsın yoksa Pazar gününe göre mi?" diye ortak tepkilerini dile getirdiler.

MOTAŞ'ın internet sitesine yarı yıl tatili dolayısıyla alınan karar şöyle: "Yarı yıl tatili sebebi ile araçlarımız 04.02.2022 tarihine kadar hafta sonu çalışma planına göre hizmet verecektir. Vatandaşlarımızın web sitesi üzerinden kullanacakları hatta ait hafta sonu çalışma planlarını takip etmeleri gerekmektedir. 23.01.2022"

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    İş Okul yıkmak olduğunda ne kar ne hastalık dinlemeyen, ülkenin en pahalı ve en pis şehir içi taşımacılığını yapan Selahattin sen, Öznur ve ihsan Malatya'yi, reisi ve ak partiyi Mahvettiniz. Ekrem bile reis ve ak parti için sizden daha faydalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ednan (2 yıl önce)
    4 büyük büyükşehir içerisinde en fahiş bilet ücreti malatyada. Halkın yanında değil!!! Normal esnaf gibi çalışıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım ogretmen (2 yıl önce)
    Yok öyle zama gelince herkesten önce atla. Hizmete gelince o da vatandaşın en zor zamanında yanında olma.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan (2 yıl önce)
    Motaş tamamen batık ve bitik bir kurum. Acilen tasfiyesi lazım gelir. Hele şu Eskimalatya hattında özelleştirilen ve hiç bir şekilde denetlenmeyen bu hatlara ne denmeli....???? Yazık gerçekten yazık. Hiç bir denetim olmaz mı?? Böyle bir kamu hizmeti olabilir mi???? Pandemi olur hatlar çalışmaz, kar yağar hatlar çalışmaz.... Peki siz ne zaman çalışacaksınız??? Kamu adına hizmet veren bu şahıs/şirketleri denetleyen yok mu?? Bunlarla bir yazılı sözleşme yapılmadı mı?? Yaptırım veya ihlal maddeleri yok mudur?? Belediye nerede???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ezel (2 yıl önce)
    Motaş çökmüş durumda bence hicbirsekilde vatandasa hizmet diye birsey yoktur olsada olur olmasada olur modundalar zam a gelince buyuksehir zammı hizmete gelince cogu kasaba dolmusundan daha kotu durumda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sezer (2 yıl önce)
    sayın Malatyalılar bu başkan yarın çıkar kar temizlemek için para talebinde bulunursa hiç şaşmam dinleri imanları halkı nasıl sömürmekten başka ne işe yaradılar merak etmesinler getirmesini bildik göndermesinde biliriz inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Hem ultra FAHİŞ fiyatla taşıma yap hem de hava koşullarını beğenmeyince çalışma CHP Li bir belediyede olsa başına ne haller gelirdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mert (2 yıl önce)
    Esenlik Marketlerinde bir kaç tanesini kapatsınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Vallaha tebrikler. Valilik açıklama yapıyor özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Büyükşehir belediyesi sefer sayısını çoğaltacağına sefer sayısını azaltıyor. Bazı bölgelerde seferleri durduruyor. Büyükşehir Belediyemizfen büyük bir hizmet daha Türkiye de ilk Karla mücadeleye sefer durdurma ve sefer sayısını azaltma ile savaş açtılar. Tebrikler..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.D (2 yıl önce)
    Yürü Malatya lim yürü yalnız sağdan yürü yürü ki sağlık bulasın belediye yi meşgul etme
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    arkadaşlar malatya büyükşehir belediye ve personeli çok yorgun başınızın çaresine bakın dercesine isyanlara çıkmış ulaşım 4.050 krş olmuş kendileri bir gün otobüse binsin ne hale gelirler masambaşında otur memeleket yönet yarın seçmenin karşınına varacaklar ne olacak biz çok çalıştık yorulduk denilecek sonu hüsran onun için rabbim bizlere nefsine uymayan insanlar eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özel (2 yıl önce)
    Parayı veren düdüğü çalar ...otobüslere sadece bilet kullanan öğrenci ve askeri ücretli ...geri kalan ücretsiz Malatya'da 2018 resmi rakam 100/42 ücretsiz biniyor ...kimse itiraz etmesin bence
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Motaş halk otobüslerinin merkezden çeksin kendi çalışsın otobüsler küçücük ve tıkabasa her seferde.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardan adam (2 yıl önce)
    Gerçekten tebrikler otobüsleri sadece öğrenciler mi kullanıyor hafta sonu uygulamasına geçiliyor Bostanbaşı hattında 7:30 dan 9:30 kadar 2 otobüs geçti el sallayarak karın altında kardan adama yapmaya gerek kalmadı zaten bekleyenler kardan adam oldu 2 saat boyunca otobüs bekledm acaba alırlarmı diye iki gün işe geç kalmak zorunda kaldık belediyeleri bu uygulamadan dolayı tebrik ediyorum şehrin bir uvcundan diğer ucuna küçük otobüs vermesi de ayrı bir konu!!!! (ayrıca görevli diye birde otobüsleri var onalar kime hizmet ediyor acaba halkın parası ile alınan araçlar görevli diye kimlere gidiyor merak konusu gerçekten) sosyal mesafenin önemli olduğu bu günlerde sefer sayısını düşürüp kucak kucağa taşıma yapan belediyemizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum vatandaştan kurtulmak için güzel bir yol bulmuşlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Malatya'daki belediyeler halkın yararına yapılan tüm faaliyetlerde sınıfta kaldılar.Ulaşim kar temizleme vb Bostanbaşı hattın da küçük otobüsler var.Sayin başkan akşam ve sabah saatlerinde bir zahmet otobüse binsede bizlerin rezilliğini görse.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bugün abonelik işlemleri için mecburen dışarı çıktım. Ortam tamamen rezaletti. Yollar, kaldırımlar kullanılmaz halde. Aklıma Yazın belediye önünde sergilenen onlarca otobüs ve iş makinesinin şuan nerde olduğu sorusu geldi. Onuda geçtim dünya kadar maaş alan belediye personeli de piyasada yoktu. Sizcede artık "görevini yapmayan birilerinin" ciddi ciddi hesap verme zamanı gelmedi mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dünya kadar maaş alan belediye personeli ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Yani Dünya kadar maaş almadığı için çalışmıyor öyle mi? ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ne kadar maaş alıyor belediye personeli? Dübya kadarmış?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadirr (2 yıl önce)
    Bu karın yağmasını meteoroloji kaç gün öncesinde haber verdi.aracınızla çıkmayın diyorlar ama motaş hariç tam tersi motaşda tatile çıkmış malesef, yahu el insaf be motaşı arıyoruz telefonlara bakan bile yok bu işi yapamıyorsanız o koltukları işkal etmeyin üniversite ve tötm çalışıyor onlar tatile çıkmadı hani nerde 17 b otobüsünüz yok efendim okullar tatilmiş motaşa tatil değil bunu öğrenin kaç tane öğrenci taşıyorsunuz (üniversite hariç)siz böyle yaparsanız insanları kendinizden nefret ettirirsiniz.sizler vatandaşa hizmet için varsınız başka birşey için değil görevinizi yapın sizden başka bişey isteyen yok.Lafa gelince imamoğlunu eleştirileriniz siz ondan beter işler yapıyorsunuz farkında olun artık.Sizler vatandaşlara hizmet etmek mecburiyetinde siniz onun için ordasınız insanları mağdur etmeyinki tepki almayasımız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    benim başkanım işi biliyor.. başkanım sen çok yaşaaaa
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Allah akıl fikir versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Zorunlu Haller dışında dışarı cikmamak lazım yağan karın altında gizli buzlanma oluşmuş .
    0
    0
    Yanıtla
  • mücahit (2 yıl önce)
    Birazda sizi eleştirmek lazım, ücretsiz bi platform kullanıyorsunuz, biraz paraya kıyıp şu sitenizi düzeltseniz iyi olur, siteniz geç açılıyor bazen hiç gelmiyor, site sizin itibarınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    Bu hava şartlarında seferleri artırmaları gerekirken yaptıklarına bakın. Gerçekten artık vatandaşla dalga geçiyorlar. Pes yani bu kadar olabilirdi. Kronik hastaydım. 17b otobüsünü 1 saat bekledim ve gelmedi.Soğukta hasta olacakdım neredeyse
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (2 yıl önce)
    Binen yolcuların nerdeyse yüzde 70 i bedava ücretsiz 65 yaş, vs vs dün gündüzbey otobusüne bindim benimle birlikte 14 kişi bindi 12 kişi ücretsiz ben ve bir öğrenci ücretli bindi. bukadar ücretsiz olursa motaşta zarar eder belediyede zarar eder. Motaşta araçta alaöaz az araç çalıştırır. lütfen bunlara bir sınırlama getirilsin bedavayı kaldırsın motaş öğrenciyi ücretsiz yapsın yada 1 tl gibi bir sembolik rakam olsun bir evde okuyan 4 öğrenci olsa ailesi için büyük bir küflet. ücretsiz yolculardan sabah akşam otobuslerde yer bulamıyoruz. Yollar zaten buz pisti ara yollarda hiç çalışma yok yetkililere duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesin özel halk otobusun var ben geçen gün bindim 30 kişi var bir tane 65 yaş üstü ve öğrenci yoktu buna ne diyeceksin sanki kapıda durdun akbilleri kontrol ettin yazık günah Allah'tan korkmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan44 (2 yıl önce)Mirro isimli kullanıcı yorumuna
    Otobüsüm falan yok bostanbasinda çiftçilik yapiyorum gerçekler neden zorunuza gidiyor biraz objektif bakın olaylara haksızlık karşısında susan dinsiz şeytandır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen 30 kişiyi nasıl saydın kimliklerini nasıl analiz ettin galiba belediyede yüksek bir konumdasın Yaşlılar Malatya’nın kanayan yarası ücretli bindiğimiz araçta bırak yer bulmayı adım atacak yer bulamıyoruz Binmesinler demiyoruz ama iyi yanından bakıyorum bi kısıtlama şart günde 4 defa gibi. Bunları yazarken benimde annem babam var ve kartlarıda var ayda 2-3 defa ya kullanırlar ya kullanmazlar Geçen durak ta 4-5 tanesi aynı durakta uzun zamandır binmeyen durakta tanıştıkları arkadaşlarından bahsediyor bayadır yok galiba rahmetli oldu diye Zamanında biri beni arkadan iteledide nerdeyse ön tekerin altında kalacaktım Bu yazdıklarım o günün kini değil bilesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • 65 yaş üstüne ücretsiz kullanım için belli bir kota getirilebilir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fth (2 yıl önce)
    Bostanbaşı hattında küçük otobüsler tercih ediliyor.Pandemiden dolayı mesafe şartlarını geçtim otobüste adım atacak yer yok. Burdan motaş yetkilierine sesleniyorum.Bi akşam Bostanbaşı otobüsüyle yolculuk yapın durumu zaten göreceksiniz. Lütfen sefer sayılırını artırın böyle üst üste gitmeyi hak etmiyor bu insanlar.Burası 25 bin insanın yaşadığı bir mahalle .ilçe nüfusu kadar planlamayı ona göre yapalım lütfen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BÖRTEÇİNO (2 yıl önce)fth isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye H Plakalı araçlar için çalışıyor.Yolcu yoğunluğunun olduğu saatlerde H plakalı küçük otübüsler Hareket Memurluğunca hareket ettiriliyor.Yolcu yoğunluğu azalınca Belediye ye ait büyük otübüsler hareket ettiriliyor.Özellikle de Bostanbaşı hattında
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    MBBB Gürkan'nın haberi var mı bundan... 700 kusur mahallede yollarda ulaşım sorunu yok demiş de...
    0
    0
    Yanıtla