SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaşların Minibüs Eylemi!

0
Güncellendi - 2018-12-08 04:36:44
Vatandaşların Minibüs Eylemi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir grup vatandaş, mahallelerine minibüs gelmediğini ileri sürerek, büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptı.

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde oturan vatandaşlar, minibüslerin mahallelerinin içine giremediğini ve minibüse binmek için çevre yoluna kadar yürümek zorunda kaldıklarını savunarak büyükşehir belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.

Belediye önünde toplanan mahalleliler, durumun kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek, belediye yetkililerine seslendiler.

Toplanan kalabalık grup adına açıklama yapan Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık, konuyu daha önce defalarca belediye yetkililerine ilettiklerini ancak bir çözüm bulunmadığı için bugün burada toplandıklarını ifade etti.

Daha önce minibüslerin mahallenin içinden geçtiğini ancak çevre yolu düzenlemesinden sonra tali yolların iptal edilmesiyle minibüslerin mahallenin içine girmediğini iddia eden Alışık, “Daha önce 3 tane vatandaşımız bu sebepten dolayı yaşamını yitirdi, birçoğu da sakat kaldı” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım’ın çağrısı üzerine eylem yapan vatandaşlardan bir heyet Ali Yıldırım ile görüşmeye gitti.

Görüşme sonrası tekrar bir açıklama yapan muhtar Bayram Alışık, “Bize nutuk atıyorlar. Bize ‘biz yasalara bağlıyız diyorlar.’ Biz de yasalara bağlıyız, burada yasaya muhalefet bir hareket yok. Yine bize çözüm sunmadılar. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Bizim mağduriyetimiz giderilsin” diye konuştu.

Yapılan eylemin ardından kalabalık grup sorunsuz bir şekilde dağıldı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ufuk (5 yıl önce)
    Belediyeyi şelalecilerden temizlemediginuz müddetçe hizmet görülmez. ...Selahattin başkan hepsini temizler. ..belediye herkesin kurumudur. ...sadece belli bir grubun elinde olması çok yanlış. ...İnşallah düzelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Ali yıldırımdan genel sekreter yardımcısı olursa olacağı budur. Liyakatsız ve işbilmez adamların elindende bu gelir... ali yıldırım gitsin şelaleye su taşısın başka işi yok zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • elele (5 yıl önce)
    Bazı rantlar ve bencil düşünce uğruna halka hizmet eden kişilerde halkda mağdur ediliyor. Ben yıllardır yıldıztepede oturuyorum. Burda ev bile yokken bu minibüsler bize hizmet veriyordu. Mahalle gelişti yol güzergahına siteler yapıldı değer kazanmaya başlayınca diğer güzergahda olan belediyede yetkili ve hatta hat sahibi olanlar göz dikip insanları mağdur etmeye başladı. Bu düzen böyle gitmemeli. Belediyede kararları etiğe uygun yapmalı. Karşı taraf ne olursa olsun önemli olan hizmettir sizin için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan (5 yıl önce)
    Minibüsleri iptal Edip halk otobüsü yapanda belediyemiz degilmi hem halk otobüsü sahipleri mağdur hem vatandasimiz ne diyelim herşeyin daha güzel olması temennisiyle
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfullah (5 yıl önce)
    çok zekisin gerçekten belediye işleriyle bu kadar uzak oldugunuzu bilmiyordum .... yazık bide yorum yazmışsınız bu insanların arasında bende vardım ve benim bulunduğum yerde 7 tane minübüs şoförü vardı onlar nie gelmis acaba ...
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (5 yıl önce)
    “İdareci” ve “Yönetici” sıfatları arasında ince bir çizgi vardır. İdareci; pratik çözümler üreterek ihtilafa yol açmadan olaylara geçici çözümler üreterek yol arar. Yönetici ise yasa bunu diyor kanun böyle söylüyor gibi basma kalıp ifadeler kullanarak olayları tamamen çıkmaza sürükler. Sayın Ali YILDIRIM Olayların sosyolojik çözümlemesini doğru algılayarak; makamına kabul ettiği heyetin sorunlarına makul şekilde yaklaşıp çözüm arama yoluna gitseydi hem Büyükşehir belediyesinin kalitesi ortaya çıkacak hemde isyan içerisinde olan halkın takebi karşılanamasa bile gönülleri hoş edilerek oradan ayrılacaklardı. Fakat Büyükşehir’in adayı malum gruptan olmadığından dolayı mevcut yönetimin ana kademisinde bulunan tüm makam sahipleri kendilerine yeni yönetimde yer bulamayacağı için “Hizmet” noktasını es geçerek yasa ve kanunları hatırlar olmuşlardır. Sayın Gürkan’a hizmet ve “kalite” noktasında çok şey düşüyor. Ferasetsiz bir yönetim: şehri mahrumiyete, vatandaşı isyana sürükler.
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım (5 yıl önce)
    Şu fotoğraftaki cefakar ve fedakar anadolu insanımız acaba yalan beyan sunar mı? Ya da bişeyleri peşkeş çekmek için talep eder mi? Açıkça belli ki bir problemleri var ve gelmişler taleplerini iletiyorlar. Vatandaş basit bir iş için bile Cumhurbaşkanından medet umuyorsa yereldeki yöneticiler ne işe yarar?İnsanlar sanki trambüs hattı istiyormuş gibi olaya yaklaşıp vatandaşı mağdur etmek neyin nesidir? Yol yoksa yaparsın ve insanlara gerekirse kar amacı gütmeden toplu taşıma hizmeti sunarsın. Sonra da insanımız mahallesini köyünü terk edip şehir merkezlerine göçüyor. Ah memleketim!
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (5 yıl önce)
    Aman minibüs gelmesin onlar girdiği yerin trafiğini mahf eder otobüs isteyin daha iyi geceye kadar çalışır hem. Ayrıca bu yüzden 3 kişi nasıl öldü onuda anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    BELEDİYENİN NE SUÇU VAR...Minibüs gelmiyorsa bu sizin suçunuz, binmezsiniz minibüse onlar da gelmez tabiii...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfullah (5 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    çok zekisin gerçekten belediye işleriyle bu kadar uzak oldugunuzu bilmiyordum .... yazık bide yorum yazmışsınız bu insanların arasında bende vardım ve benim bulunduğum yerde 7 tane minübüs şoförü vardı onlar nie gelmis acaba ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin zekiliğinize gelmişlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali uçar (5 yıl önce)
    Biz mahalle sakinleri olarak minibüsleri istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMAZAN SARICA (5 yıl önce)
    ALLAH İÇİN HAKLI BİR EYLEM YOLUN ALTI HİÇBİR ZAMAN DEĞERLİ GÖRÜLMEDİ,BUNUN TEK SEBEBİ FAKİR FUKARA KESİMİN BU MAHALLELERDE OTURMASIDIR.BENDE BU MAHALLEDE AYNI SIKINTILARI YAŞIYORUM HATTA YOL ÜZERİNDEKİ KAZALARIN SONU GELMİYOR MUTLAHA ALT VEYA ÜST GEÇİT YAPILMALIDIR,KOT FARKI VAR O MAHALLE İLE YOL ARASINDA ÇUKURDA KALIYOR BİRAZ DAHA ALT GEÇİT YAPILMASI GEREKİR AMA BİZDE BUNU YAPACAK MANTALİTE YOK MALESEF ANCAK KÜÇÜK PROJELERLE UĞRAŞILIYOR KALDIRIM KİLİT TAŞ VS.... SAYIN MUHTARI BU CESARETLİ DURUŞUNDAN DOLAYI KUTLUYORUM BİR MAHALLE SAKİNİ OLARAK DESTEKLİYORUM
    0
    0
    Yanıtla