SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vay Anam Vay.! Bu Nasıl Yıkım?"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan 15 katlı binanın yıkımını evinin camından izleyerek görüntü çeken vatandaş  “Vay anam, vay anam bu nasıl yıkım!” sözleriyle şaşkınlığını dile getirirken, bir süredir Malatya'daki yüksek katlı bina yıkımının, kontrollü olarak patlayıcı kullanmak yerine iş makineleriyle alt kolonlarının zayıflatılarak yıkılmasının ciddi tehlike oluşturduğu öne sürülüyor.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören veya orta hasarlı iken güçlendirilmesinden vazgeçilen binaların yıkımı süreci devam ediyor. 

Bostanbaşı'nda bulunan 5 bloklu Sidelya Park'ın 3. blokuhuh yıkımını bulunduğu binadaki evinin camından çeken vatandaş, yıkımdaki özensizliğe ve dikkatsizliğe isyan etti.

Yıkımı cep telefonu kamerası ile kaydeden vatandaş, gördüğü manzara karşısında, “Oooo burayı salladı, gördün. Vay anam, vay anam, vay anam, bu nasıl yıkım? Offf, Allah yardımcımız olsun. Yerle bir oldu 15 kat. Vallahi deprem oldu sanki. Milletin evi de hep tozda kaldı, toza bak toza vay vay.” diye tepki gösterdi.

Bu arada, özellikle Yakınca ve Bostanbaşı bölgesindeki ağır hasarlı yüksek katlı binaların, daha önce patlayıcı kullanılarak yıkımı yapılırken, son aylarda bundan vazgeçilerek, iş makineleriyle binaların kolonlarının zayıflatılarak yıkımı yönteminin tercih edilmesi, yıkımda çalışan ve çevre güvenliği açısından ciddi risk oluşturuyor. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız