SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekaleten Atanan Kendini 'Asıl' Yaptı, Öteki Başkanlığı Bırakmadı!

Vekaleten Atanan Kendini 'Asıl' Yaptı, Öteki Başkanlığı Bırakmadı!
A- A+ PAYLAŞ

Yolsuzluk, usulsüzlük ve skandal iddialarıyla gündeme gelen Rektör Aysun Bay Karabulut tarafından, ikamet ettiği Ankara'dan idare edilmeye çalışılan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ), geçtiğimiz günlerde gerçekleşen görevden alma ve atamalar, üniversitenin resmi internet sitesine 'doğru' yansıtılmadı.

Rektör tarafından, hakkındaki disiplin cezasına rağmen yasa dışı şekilde önce daire başkanı ve sonra genel sekreter yapılan Ömer Akkuş, geçtiğimiz hafta görevden alınmış, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'na mühendis olarak atandığı duyurulmuştu. Genel Sekreterliğe ise vekaleten Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Neşe Karakaş'ın getirildiği bildirilmişti. Akkuş'la birlikte, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca da görevden alınmıştı.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi olan Rektör Aysun Bay Karabulut’un görev yaptığı 3.5 yıl içindeki 5. Genel Sekreter ataması olan  MTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Dr. Öğretim Üyesi Neşe Karakaş, göreve “vekaleten atanmasına” karşın, üniversitenin resmi internet sitesinde direkt “Genel Sekreter” ünvanıyla yer aldı.

Üniversitenin internet sitesinde, Genel Sekreterlik görevinin yanı sıra Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı görevini de sürdüren Maden Mühendisi Ömer Akkuş'un, rektör tarafından bu görevlerinden alınarak, Yapı İşleri ve Deknik Daire Başkanlığı'nda mühendis olarak görevlendirilmesine rağmen, halen Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı olarak yer aldığı görüldü.

2018 Eylül ayında MTÜ Rektörlüğüne atandıktan sonra, hızla zenginleştiği iddiaları basında da gündeme gelen ve bu iddialara yanıt veremeyen, üniversiteyle resmi herhangi bir ilişkisi olmayan kocası Ercan Karabulut'la birlikte üniversiteyi idare eden Aysun Bay Karabulut, Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda (YİKOB) görevli iken, mal varlığındaki artışı izah edemediği için disiplin cezası alan Ömer Akkuş'u, Valiliğin üniversiteye ayrı bir yazıyla üst- yönetici görevlere getirilmesine engel ceza durumunu bildirmesine rağmen, yasadışı olarak Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı yapmıştı. Karabulut, kendisiyle birlikte yolsuzluk, usulsüzlük suçlamalarına muhatap olan Akkuş'u, daire başkanlığının yanı sıra Genel Sekreterlik görevine getirmişti.

Rektörün görevden aldığı Ömer Akkuş ile Prof.Dr. Süleyman Serdar Karaca'nın isimlerinin, üniversiteyle ilgili iddiaların basında yer almasının ardından, YÖK tarafından sürdürülen soruşturmada geçtiği, rektörün bu iki ismi, bu nedenle görevden almak zorunda kaldığı öne sürülüyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • HASAN AYDIN (1 yıl önce)
    günaydın dün olanlara ses çıkarmadınız ses çıkarmadık... bu gün kokulardan rahatsız olma lüksünüz yoktur....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Nazlı (1 yıl önce)
    Aysun bay karabulut kanun kitap tanımaz biri. Mahkemeyi kazanıp da iade etmediği kişiler var. Bunları yapmış çok mu
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Evrak çıkmışsa neden gereği yapılmıyor.Evrakta sahtecilik suçu oluşur. Eğer öyleyse
    %87
    %13
    Yanıtla
  • hamdi (1 yıl önce)
    Resmi kurumu yönetmek fotoğraf verip olmayan projeleri varmış gibi göstermeye benzemiyor. Sürekli milli proje diyor, ama üniversitede oluk oluk para harcanan bakım ve onarım dışında yaptığı bir şey yok. Siz anladınız, öznur çalık'a sorun o da anlamıştır.
    %89
    %11
    Yanıtla