SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil Artırdıkça Artırıyor!.

0
Güncellendi - 2017-05-02 19:29:41
Vekil Artırdıkça Artırıyor!.
A- A+ PAYLAŞ

16 Nisan'daki Anayasa Değişikliği Referandumu'ndan sonra ilçelere teşekkür ziyaretini sürdüren AKP Milletvekili Mustafa Şahin, ülke genelinde "Evet" oylarının "Hayır" oylarından "1.5 milyona yakın daha fazla" olduğu söylemindeki rakamı, bir gün sonra "1 milyon 800 bin fark" olarak artırdı. YSK, 27 Nisan'da kesin sonuçları açıklamış, Evet oylarının Hayır oylarından 1 milyon 378 bin 322 fazla olduğunu bildirmişti.

Şahin'in Hekimhan, Kuluncak ve Darende ilçelerini kapsayan önceki günkü ziyaretinde yaptığı konuşmalarda, "Şuanda almış olduğumuz yüzde 50 artı 1 oyda olsa demokrasilerde bu 1 kişinin bu ülkenin kaderini belirleyecek bir nitelikte oyun olduğunu ifade eder ama biz şuanda yaklaşık 1,5 milyona yakın bir oy fazlamız var, buna saygı duyuyoruz."dediği, parti tarafından basın kuruluşlarına gönderilen bültende yeralmıştı.

Milletvekili Şahin, son olarak Arguvan ve Arapgir ilçe teşkilatlarını ziyaretindeki konuşmasındaki, "Ve vatandaşlarımızın ikna noktasında anlatılanların yüzde 50 artı 1 olması yeterliyken aşağı yukarı bir milyon 800 bin oy farkla, hayır tarafında yer alan ekipten daha farklı bir tablo çıkmış oldu." sözleriyle, Evet- Hayır arasındaki farkı 1 milyon 800 bine yükseltti.

Şahin'in, Arapgir ve Arguvan ilçelerini ziyaretiyle ilgili parti tarafından yayınlanan basın bülteni şöyle:

"...Milletvekili Şahin, Malatya’daki temasları kapsamında Arguvan ve Arapgir İlçe Teşkilatlarını ziyaret etti.

Şahin, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, referandumun gelecek nesillere güzel bir yönetim mirası bırakılmasıyla ilgili olduğunu kaydetti.

Geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması adına 16 Nisan’da önemli bir halk oylaması gerçekleştirildiğini dile getiren Şahin, “Bu yönetim bizden öncekilerin bize bırakmış oldukları artık bu bedene dar geldiğini gördük. Artık bu ülkenin temel zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamaz bir noktaya geldiğini gördük. Demokratik usullerle bağdaşmayan bir takım çalışmaların, ayak oyunlarının milletin özellikle iradesini ortaya koymuş oldukları beş yılda bir, dört yılda bir yapılan seçimlerden sonra yetki vermiş oldukları hükümetleri yok sayarak bu ülkede ki demokratik hayatın kendilerine vermedikleri yetkileri kullanan birçok sıkıntılar yaşadık. Bu dönemlerin bir daha yaşanmaması için adına da yeni baştan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni 18 maddeyle tanımlanmaya gayret gösterdik ve bunu seçim süreci içerisinde vatandaşlara yeterince anlattığımızı biliyoruz. İster milletvekillerimiz ister teşkilatlarımız basında, medyada ve bizlerde sahaya geldiğimizde ifade etmeye çalıştık. Ve vatandaşlarımızın ikna noktasında anlatılanların yüzde 50 artı 1 olması yeterliyken aşağı yukarı bir milyon 800 bin oy farkla, hayır tarafın yer alan ekipten daha farklı bir tablo çıkmış oldu. Arada 3 puan fark var. Buda demokratik kurallar içerisinde yeterli olduğunu gördük. Biz, belki yüze 99’unu da almış olsaydık, müzmin bir muhalefet olan ana muhalefet partisi, o yüzde 1’lik bir desteği bile görseydi, oradan da hareketle muhakkak karşı bir duruş gösterirdi” dedi.

Milletvekili Şahin, 16 Nisan’daki halk oylamasının adil ve çok seviyeli bir şekilde yapıldığını kaydederek, şunları söyledi: “Ana muhalefet partisi iç hukuku tüketti. Kendilerine karşı bir nebze olsun bir ışık göremediler. YSK, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, mevcut yasalar çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin itirazına mahal bırakmayacak seçim olduğunu, itirazın yersiz olduğunu söylediler. Ana muhalefet partisi buradan ibret alması gerekirken, yüksek yargının tamamının karşı çıkmış olduğu bir şeye ‘hayır siz bilmezsiniz, bizim uzmanlarımız daha iyi bilir’ mantığıyla bunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürmeye hazırlanıyor. Orada da alacakları cevap açık ve nettir. Seçimlerin adil, çok seviyeli, özellikle asayiş noktasında en ufak bir müdahalenin olmadığı, herkesin kendi özgür iradesini sandığa yansıyacak şekilde kullandıklarını gördük.”

AK Parti’nin iktidarları döneminde ülkede güzel çalışmalar yaptığını dile getiren Şahin, “Alevi’de kendini öteki gözünde görmüyor, Kürt vatandaşlarımızda öteki gözünde görmüyor. İstismara yönelik hiçbir açık kapı bırakmadık. Dindar kesimdeki kardeşlerimizde aynı duygularla, aynı hassasiyetlerle hayatlarını bu güzel ülkede devletle omuz omuza vererek sürdürmeye çalışıyorlar. Bu birlikten gerçekten kuvvet doğuyor. Ekonomimiz güçleniyor” dedi."

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Harun (7 yıl önce)
    Darbeden başka birşey konuşmadı. Hep darbeyi anlattı. Bu zat ın Malatya ya bir şey kattığını düşünmüyorum. Hiç bir faydası yoktur. Demek ki partiye sağlam yardım yapıyor. Ağzından darbeden başka birşey duymadım. Bir tek kendisi yaşamış gibi. Bir de 15 temmuzu gördü ki ölene kadar daha susmaz. Gerçi hangisi elinde bir projeyle geldiki halkın önüne. Bir daha aday olursa aday gösterilirse Partime oy vermeyeceğim. Şehir hastanemiz yok. Devleti araştırma yaptılar ki tepki almasınlar. Stad dediler maç yapılmadan cimler yok oldu. Stada giriş köprüsü yok. Beylerderesi köprüsü dediler yamuk yumuk. Malatya hak ettiği hizmeti almadı. Bunlar yüzünden alamıyor. Bunlar varolduğu sürece alamayacak. Trambüs yaptılar. Tramvay daha çok yakışırdı. Neymiş maliyeti yüksekmiş. Eskişehir yıllarca hükümet karşıtı oy kullandı onlar hakediyor biz haketmiyoruz öyle mi. Bize pahalı öylemi. Yazık yüzde 65 70 in altında oy vermiyoruz. Değerlerimiz korunmuyor geliştirilmiyor. Şu kayısı eskişehir afyon kayseri konya gaziantep ürünü olsaydı yılda 5 milyar dolar dünya pazarından gelir elde edilirdi. Bizim siyasi gücümüz Özaldan sonra yok oldu. Tayyip Erdoğan Malatya ya hizmet etmeye razı olur seve seve de yapar. Ama bu siyasiler adam gibi bir projeyle karşılarına geçip birşey talep etmemişlerdir. Kendilerine güveniyorlarsa bağımsız aday olsunlar. Onlar da biliyor Malatya halkı onlara oy vermiyor. Tayyip Erdoğan a oy veriyor. Reis keşke bunu bilse. Doluyum kızgınım. Mücahit fındıklı 2007 de bir konuşma yapıyor aday olurken muhabir diyor ki Akçadağ Mermer İhtisas organize sanayi yi kuracağız 10 yıl geçti. Darende organize sanayi bölgesi kuracağız 10 sene geçti. Yazık Malatyam insanına. Hak etmiyor bunları. Sağlık üssü kuracağız dediler. 250 kilometre batıya gelsinler kayseriye sağlık kent yapılıyor bir baksınlar. Sağlık üssü 640(800) yataklı hastane 300 yataklı diyaliz bilmem kaç yataklı kadın doğum hastanesi ile olmaz. Gidip bi baksınlar. Gelelim ikinci üniversiteye 10 yıldır da bu dolaşıyor Malatya siyasilerinin ağzında. 10 yıl bu on yılda iki tane daha kurulurdu. Eskişehir ve Kayseriye. Allah ım bizi bu vekillerden kurtar. Malatyamı za ufku geniş adam gibi hizmet edecek birilerini tam bir malatya aşığı kişileri Malatyamızı temsil edecek kişileri bu partiye getir. Malatyam hak ediyor. Doğunun yıkılmayan kalesi hak ediyor. Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn Harun bey 15 Temmuzu yaşadıysan Sn vekilin ne kadar haklı olduğunu takdir etmen gerekir yok darbeyi yapanların safında isen ki öylesin gibi O zaman kuyruk acısı çektiğin anlaşılıyor ve de Sn vekilin ve vekillerin icraatlarını görememen gayet doğal Fetö kırıntıları gibi takiyyeyi becermeye çalıştığın yorumunun satır aralarında sırıtıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin bey o kadar şeyden 15 Temmuzu anladın ya helal olsun. Kim darbe yapmışsa ki Fetö yaptı kim bu milletin huzuruna refahına demokrasisine müdahale ettiyse ki Fetö etmeye kalktı Allah c.c onun belasını versin. Ben hizmetten bahsettim yapılmayan hizmetlerden. Malatyanin kandırıldığı hizmetlerden. Mustafa Şahin 15 temmuz dan önce de vekil di. Hep darbeden bahsetti takip ettiysen görmüşsündür. Sen bu vekillere destek vermeye devam et. Malatya nın kaderine razı ol. İdam idam diye bir ay sokaklarda boğazı yırtılan bizdik. Allah kimin ne olduğunu biliyor. Ben Malatyam a hizmet gelsin diye yandım yazdım. Sen 15 temmuza takıldın. Neyse iyi akşamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur (7 yıl önce)
    Bulacak bişey yok 3 dönem aslanlar gibi yaptı zaten mustafa şahin gider başka bir aslan gelir bizde destekleriz sen rahat ol
    0
    0
    Yanıtla
  • bu kadar savunmuşsunuz da her yoruma cevap vermişsinizde bir de Malatya için 1 hizmetini yazarmısınız. bir çeşme bi cami bir okul bir bağış kendi köyüne bile bir hizmeti olmamış maalef. biz isteriz ki hizmetle anılsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    YSK ayıp etmiş onların kararı önemli değil.Sizin kararlarınız bu ülkede geçerlidir.YSK seçim sonuçlarını açıklamadan hemen kendinizi kazanmış saydınız.HAYIR kazanması imkansızdı eğer çıksaydı seçimler iptal edilir kazanana kadar seçim yapardınız.Ülkede yine bombalar patlardı.Vatandaşı kandırmada korkutmada üzerinize yok
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Tarafsız gözlemcilere göre,hayır oyları yüze 55 evet oyları yüzde 45.Ne olduysa YSK'da allem kallem edilerek mühürsüz oyların kabul edilmesiyle evet oyları fazla gösterildi.Bu durumu sayın AKP'li vekillerde biliyor bu nedene hiç kimsenin yüzü gülmüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ıcıne sindir artık 51,4
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Biz razıyız vekilimizden hiçbirşey yoksa size rahatsızlık veriyor sadece ona kalsın doğru adam olduğu belli oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bize rahatsızlık vermiyor bilakis stresimizi vekile cevap vererek atıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz derken
    0
    0
    Yanıtla
  • Biz AKP oy vermeyenler yani Hayırlı işler yapan seçmenler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Sırf bu vekil Yüzünden partime verdiğim oydan Pişmanlık duyuyorum her görüşümde cidden
    0
    0
    Yanıtla
  • Canını sıkma ahmet kardeş bundan sonraki seçimler hükümet ayrı vekiller ayrı seilecek o zaman vermezsin artık tayyip erdoğan için oy verdik size oy vermedik sözleri tarih oluyor bakalım şimdi ne olacak halk kimi seçecek ben mevcut vekillerimizi destekliyorum ellerinden geleni yapıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulursan bidaha desteklersin kardesim ozamn :))
    0
    0
    Yanıtla