SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Velilerden Ortak Tepki: "Çocuklarımız Eğitim Alamıyor"

Arapgir İlçesi'ndeki Mehmet Akif İlkokulu 2-A sınıfında görevli öğretmenin görevine gelmediğini iddia eden veliler, duruma tepki gösterdi.

Velilerden Ortak Tepki:
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir İlçesi'ndeki Mehmet Akif  İlkokulu 2-A sınıfında görevli öğretmenin görevine gelmediğini iddia eden veliler, duruma tepki gösterdi.

Çocuklarının mağdur olduklarını dile getiren veliler, her gün başka bir öğretmenin derse girdiğini ve gerekli eğitimin çocuklara verilemediğini belirttiler. Öğrencilerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyleyen veliler, ilgili yerlere müracaatta bulunmalarına rağmen herhangi bir çözüm bulunmadığını ifade ettiler.

Veliler mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederek, ortak tepkilerini şöyle ifade ettiler: "İkinci dönemde 15 gündür kadrolu öğretmen gelmiyor. Çocuklarımız mağdur olmuştur, istikballeriyle oynanıyor. Öğretmen gelmiyorsa kadrosunu alsın gitsin, başka bir öğretmen atansın. Devlet her zaman daimdir, kişilere göre hareket edilmez. 22 çocuk perişan, bizim çocuklarımızın hakkı neden yeniyor? Görev yerlerini beğenmeyen torpilli nüfuslu insanların böyle bir lüksü olamaz. Köylerde binlerce öğretmen sobalı okullarda eğitim veriyor. Türkiye'nin belki de en güzel okulları Arapgir'de. Birazcık merhametli, adaletli olunsun. Devletin size verdiği maaşın hakkını verin."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Arapgir ilçe milli eğitim de sorun var benim çocuğum kerem aydınlar fen lisesinde okuyordu öğrencim aldığı egitim kendi dengi sınıflarını çok gerisinde ve öğretmenler çok yetersiz diğer velilerin çocuklarının okulunu değiştirdiği gibi bende okul değiştirmek zorunda kaldım yarim dönemde her sınıfta ortalama 15 öğrenci okul değiştirmek zorunda kalıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın Ömer Dinçer bir televizyon programında diyordiki,bakan oldum bir rapor istedim 40 bine yakın öğretmen görev yerleri dışında başka okullarda görevlendirme ile çalışıyorlar o okulların normu dolu olduğu için öğretmen verilmiyor öğrencilerin dersleri ya boş geçiyor yada ücretli öğretmen veriliyordu asıl görevi öğretmenlik olan onbinlerce öğretmen milli eğitim müdürlükleri proje birimlerine görevlendirilmiş,kadrosu milli eğitimde olan bir çok öğretmen devletin diğer kurumlarında görevlendirilmişler ,özür Grubu atamalarında bazı illerde bazı branşlarda yüzlerce norm fazlası olduğu halde il emri atama veriliyor bir ilimizde a branşinda ihtiyaç varken aynı branşta başka bir ilimizde fazla öğretmenler bulunuyordu ilk işim yukarda belirtilen sorunlari çözmek olmuş demişti.degerli velilerimize belirtmek isterim ki öğretmenin göreve gelmeyisi ile ilgili mutlaka kanuni bir özrü vardır bunlar izin yonergesinde açıktır,öğretmen izinli ise yerine ilçede norm fazlası öğretmen varsa o görevlendirilir yoksa ilçede eğitim fakültesi bitirmiş atama bekleyen gönüllü öğretmen varsa ücret karşılığı görevlendirme yapılır.sonucta hiç bir veli haklı olarak çocuğunun derslerinin boş geçmesini ve özellikle ilkokulda sık sık öğretmeninin değişmesini istemez, ilçe milli eğitim müdürümuzun bu sorunu çözeceğini ümit ediyorum.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • arapgir'li (2 yıl önce)
    milli egitim bakanlıgının derhal bu işe el atması lazım sadece ilk ögretimde degil arapgirde lise , orta ögretimveana sınıfı kadrolarında da acık var bunlarıda ücretli ögretmenle cözmeye çalışılsada hala ilgilenen yok eger ilçe milli egitim müdürü ilgilenmiyorsa ilce milli egitim müdür ünün görevden alınması eger il milli egitim müdürü ilgilenmiyorsa il milli egitim müdürünün görevden alınması gerekir olaki siyasi bir engelleme varsa ikisinin birlikte bir acıklama yapması lazım
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Malesef böyle şeyler hala oluyor. Merkezdeki Selahaddin Eyyübi imam Hatip lisesinde de aynı. 2 hafta geçti LGS sınavına girecek 8.sınıfların hala dersleri boş geçiyor. İl ve ilçe meb ne iş yapıyor?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Müdür beyin çalışan öğretmenlere tutum ve davranışlarından kaynaklı okuldaki öğretmenler bir bir ayrılıyormuş. Milli eğitimdekilerde tepkisiz kalmaya devam etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (2 yıl önce)
    Öğretmen olacak Arapgirli yokmuş. Dışarıdan gelen biri için ilçelerimiz lojmanı bile çok görüyor. Çoğu ilçede durum bu. Bunları konuşmak lazım. Öğretmenler için iş atama yapılana kadar, ondan sonra istediği yere atanana kadar rapor izin rapor izin. Konu 2 taraflı.
    %70
    %30
    Yanıtla