SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Velinin Okul Müdürünü Darp Etmesine Tepki!..

0
Güncellendi - 2019-02-27 00:56:47
Velinin Okul Müdürünü Darp Etmesine Tepki!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir öğrenci velisinin okul müdürünü darp ettiği iddiası eğitimcileri harekete geçirdi. Okul önünde eylem yapan eğitim camiası saldırıyı kınadı.

Bostanbaşı İlkokulunda Okul Müdürü Ergün Taşçı’ya yapılan saldırıya ilişkin okul önünde eğitimcilerle birlikte ortak bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, okul müdürüne yapılan saldırı sonrası adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Söylemez, “İlme, alime, öğretmene saygıyı esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye'de, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, önlem alınmadığı için artarak devam etmektedir. Yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü, sözlü taciz, saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele düşündürücü olduğu kadar vahimdir de. Yıllardır olduğu gibi, bu yıl da eğitim çalışanları Türkiye'nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmıştır. Son olarak bugün huzur kenti Malatya'mızda, Bostanbaşı İlkokulu Müdürü, üyemiz Ergün Taşcı öğrenci velisi tarafından darp edilmiştir. Bu durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Öğretmene kalkan eller kırılsın” diyen Söylemez, “Hayatlarını, çocuklarımızın daha iyi olmasına vakfeden eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmaz ise, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmez ise, öğretmene iade-i itibarda bulunulmazsa, şiddet hastalığı bütün toplumu saracak, bu cennet vatan cinnet ülkesine dönüşecek, dolayısıyla yarınlarımız karanlık olacaktır. Disiplin zaafının olması, alınan tedbirlerin uygulanmaması, veli ve öğrenci merkezli şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak görülmelidir. Ayrıca, öğretmenlerin kimi zaman belirsiz kişilerin mesnetsiz şikayetleriyle soruşturmalara tabi tutulması, şiddetin bir diğer ayağını oluşturmaktadır. Caydırıcı önlemlerin alınmaması da olayların aralıksız devam etmesine, mesleğin itibar kaybına uğramasına neden olmaktadır. Şiddet hadiseleri öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir. Bu durum, herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesini gerektirmektedir. Toplumsal sorun haline gelen şiddet hadiselerine ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak elzemdir. Bugün Malatya'dan bir defa daha şu gerçeğin altını çiziyoruz: Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için, başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere herkesi, elini taşın altına koymaya davet ediyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, okul müdürümüz Ergün Taşcı'ya ve saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • eğitimci (5 yıl önce)
    Darp eden kişinin bir cami imamı olduğunu niye kimse söylemiyor. Eğer öğretmen bir imamı darp etse yeri göğü inletirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Her okulda bir okul polisi olmalı, her önüne gelen elini kolunu sallayarak okula girememeli, böyle işler güvenlik görevlisi ile olmaz. Doktorlar ve sağlık çalışanları için çıkartılan kanun tüm memurları kapsamalı. Bu velinin yaptığını kınıyorum, bu işin haklı bir tarafı olmaz, gidersin karakola veya mahkemeye şikayet edersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)TUNCAY isimli kullanıcı yorumuna
    Birçok okulda polis var zaten Malatyada
    0
    0
    Yanıtla
  • Akademik (5 yıl önce)
    Elbette şiddete karşıyız ancak bu tip durumlarda iki taraf da dinlenmeli o Veli neden o duruma getirildi araştırmak lazım malesef milli eğitim bitmiş şikayet diyorsunuz şikayet ediyoruz milli eğitim müfettişleri bile kendi görüşleri kime yakınsa ona göre hareket ediyor objectif rapor düzenlemiyorlar dolayısıyla kimi kime şikayet edeceksin Veli için yargısız infaza karşıyım
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer GÜL (5 yıl önce)
    '' Hele sor bakalım öğretmeni niye dövdüm'' anlayışını şiddetle kınıyorum...Öğretmenlerin darp edilmesi toplumun temellerinde gedikler açılması anlamına gelir...Öğretmenlere şiddet en ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Öğretmenlere kalkan eller kırılmalıdır. Öğretmenlerin haklarını savunmasını en içtenlikle destekliyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya44 (5 yıl önce)
    Bir insan bir eğitimci darp edilmiş yapılan yorumların bir kısmına baktığın zaman üzülüyor,insan. Darp edilen bir insan .Bu durumda bile şu- bu diye ayrımcılık varsa yapılanları çok görmemek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (5 yıl önce)
    Öğretmene şiddete hayır...fakat öğretmenlere 3.600 ek gösterge yetkililer tarafından kabul edildiği halde neden bugüne kadar verilmedi.Şiddeti protesto eden sendika neden bunu hiç dile getirmiyor.Neden protesto etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • halit (5 yıl önce)
    Ülkem ve halimiz Sendikalar ne için var ?Öğretmene sahip çık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak Saçlı (5 yıl önce)
    Eğitimciye saldırı kabul edilemez .Ehliyet ve liyakatte çok önemlidir.Eğitimdeki atama huzursuzluğunu biliyorum.Bence karşı tarafıda dinlemek lazım fakat bu saldırıyı haklı anlamına gelmesin.Başarılı bir yönetici işin bu boyuta gelmesini her zaman engeller bu durumu yaşamaz.... Şiddette kimse haklı olamaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (5 yıl önce)
    Yorumlarda okul Müdürü ne yaptıda öyle oldu diyenler var.Okullarda öğrenci sorunu yok.Veli sorunu var.Velilerimiz her şeye karısıyor.Anlamadan, dinlemeden okulda öğretmene İdareciye personele saldırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (5 yıl önce)
    Veli böyleyse öğrenciyi siz hesaplayın.Diğer velilerin de ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' zihniyetinden sıyrılma zamanı geldi artık.Olayı kamu davasına dönüştürürseniz emsal teşkil eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (5 yıl önce)
    Veliyi de dinlemek lazım..Acaba okul müdürü veliye ne yaptıda veli darp yoluna kadar gitti? Yoksa kimse kimseye saldırı teşebbüsünde bulunmaz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir kişinin her ne sebeple olursa olsun DARP hakkı olamaz. Veliyi dinleyince darpı haklı mı göreceksiniz. Karakollar, adliyeler hak arama kurumlarıdır. Varsa hakkınız gider ararsınız hakkınızı.. Aynı yöntemle müdürde hakkını ararsa ne olacak. Bu sorunlu insanlara istediği zaman istediği mekanda darp etme hakkını kim veriyor acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • acaba müdür, veliyi dövseydi, o zaman da "müdürü de dinlemek lazım" der miydiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • yorumcu zaten darbın kötü birşey olduğundan bahsetmiş müdür veya veli fark etmez biraz anlayarak okuyun kardeşim nasıl insanlarsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (5 yıl önce)
    şiddete karşıyım ....Ama eğitim bir sen mülakatlarda kendı adamlarına yuksek puan verdirerek kalıteyı düşürdüler.umarım sayın müdürümüzün sağlığı yerindedir.bu arada merak ettim sendika el çantasına bir sey olmusmu dıye....sonuçta bu çok önemli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun, bilmiyorum ama öğretmeni suçlayan da kendisi bilmez bir ogretmenciktir,sebebi ne bilmiyorum ama hiçbir zaman bir velinin bu şekilde devranmasi kabul edilemez, bunun en büyük suçlusu da öğretmeni bu durumlara sokanlar,öğretmenlerin hiçbir güvencesi kalmadı, yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Sukru (5 yıl önce)
    Bir öğretmene yapılan şiddet kesinlikle tasvip edilemez. Ancak, liyakatsız, toplum psikolojisinden anlamayan öğretmenleri ahbap çavuş ilişkisi ile müdür, müdür yardımcısı yapan-ön ayak olan eğitim bir sen değil mi? Neyin tepkisini veriyorsunuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek (5 yıl önce)
    Liyakatsız adamları yaptılar müdür. Müd. Yar. sı durum daha vahim olacak. Okul müdürleri müd. Yar. ları hep kendilerine ve ahpap oldukları öğretmenlere çalışıyorlar. Kendilerine full hafta sonu kurs. Ahpaplarına full kurs. Burada bede eğitimine ve müziğe hafta sonu kurs olurmu? Ahpap olursa full beden müzik kurs olur. İşte bunlar böle. Yazık bu millete yazık. Batırdılar herşeyi. Allah bunları bildiği gibi etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski kentin bekçisi (5 yıl önce)Gerçek isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçek rumuzlu arkadaş anladığım kadarı ile öğretmensin siz nasıl bir insansınız bir okul müdürü darp edilmiş sen kalkmış ek derslerden bahsediyorsun okul müdürünü ne kadar tanıyorsun acaba liyakatli olmadığın belli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen eğitimci değilsin galiba.Konuyla alakası olmayan şeyler yazmışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • yazdıklarının konuyla ne alakası var burada darptan bahsediyor sen çebinle ilgili olanı yazmışsın muhtemelen ek dersin az çok ayıp hocam lütfen biraz bu olayla igili empati gösterin
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (5 yıl önce)
    Eskiden bir meclise öğretmen geldiği zaman en yaşlısı bile saygıdan ayağa kalkardı.Şimdi ise yumruğu havaya kaldırıyoruz.Nereden nereye gelmişiz vay be(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (5 yıl önce)fth isimli kullanıcı yorumuna
    nerdennnnn nereyeeee....
    0
    0
    Yanıtla
  • Başka biri (5 yıl önce)
    Sayın Söylemez, düne kadar "muhakkak kendi adamlarıdir,(üyesidir) yoksa eylem felan yapmazlar" yargısı vardı. Darp edilen eğitimciyi tanimamakla birlikte, başkanligınız döneminde muhalif sendikalı veya sendikasız herkesin vicdanı olmanıza Malatya'nın cok ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla