SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Verdiğimiz Sözleri Tutmanın Gururuyla Buradayız'!.

'Verdiğimiz Sözleri Tutmanın Gururuyla Buradayız'!.
A- A+ PAYLAŞ

Temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kent merkezinde devam eden çarşı inşaatı ile Saray Mahallesi’ndeki rezerv alanlarında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum burada yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesinde 2 bine yakın şantiyede 153 bin işçi kardeşimiz arı gibi çalışıyor. Yıl sonuna kadar da toplam 200 bin konutu teslim edeceğiz" dedi

İlk ziyaret deprem bölgelerine
2 Temmuz’da göreve başladıklarını ifade ederek ilk ziyaretlerini deprem bölgesine gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Kurum, "2 Temmuz’da göreve başladık. Göreve gelir gelmez de deprem bölgemizi ziyaret etmek istedik. Gün boyunca Malatya’mızda olacağız. Yine yarın Maraş’ımızda, Pazar günü de Hatay’ımızda olacağız. Yine önümüzdeki hafta Adıyamanımız, Gaziantepimiz, Osmaniye’mizi ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretleri ekibimizle, arkadaşlarımızla birlikte sürdürmeye devam edeceğiz. Hem proje alanlarımızı ziyaret edeceğiz hem de vatandaşımızı dinleyerek kardeşlerimizin sorunlarını hep beraber çözmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yıl sonuna kadar da toplam 200 bin konutu teslim edeceğiz”
6 Şubat 2023 depremlerinin ilk anından itibaren vatandaşlarla omuz omuza vererek yaraların sarılması için gayret gösterildiğini belirten Kurum, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, nasıl her depremde, selde her heyelanda ve yangında milletimizin yanında olduysak, asrın felaketinde de milletimizle birlikte bir seferberlik şuuruyla çalıştık. Devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olacak. Biliyorsunuz 6 Şubat depremlerini 11 şehrimiz yaşadı. 14 milyon insanımızın hayatı olumsuz etkilendi. Yüz binlerce konutumuz ve işyerimiz kullanılamaz hale geldi. Afetin verdiği maddi kayba baktığımızda 104 milyar doları geçtiğini görüyoruz. Bugüne geldiğimizde; 276 bin konutun, iş yerinin, ofisin ihale süreci tamamlandı. 11 ilimizde inşa faaliyetimiz devam ediyor. 4 bin 500’e yakın köyde evlerimizi süratle teslim ediyoruz. Başlamış olduğumuz 276 bin konutun, toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Bugün deprem bölgesinde 2000’e yakın şantiyede 153 bin işçi kardeşimiz arı gibi çalışıyor. Yıl sonuna kadar da toplam 200 bin konutu teslim edeceğiz. Gerek şehrin içinde, gerek rezerv alanlarda. Malatya özelinde baktığımızda şu ana kadar 7 bin 881 konutumuzu bitirip, depremzede ailemizi evlerine kavuşturduk. Bugün halen, Battalgazi’deki Akpınar, Cevherizade, Saray, Yenihamam, Yeşilyurt’taki Yakınca, Bostanbaşı, Koyunoğlu, Akçadağ’daki Doğu ve Başpınar, Yine Doğanşehir’deki, Doğu ve Yeni Darende’mizdeki Hacıderviş ve daha birçok mahallemizde inşaatlar devam ediyor. Malatya genelinde 80 bin ev ve işyerimizin inşasına da süratle devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

“Verilen sözlerin hepsi tutuldu”
Depremler sonrası verilen tüm sözlerin tutulduğunu kaydeden Bakan Kurum, ”Malatyalı hemşerilerime sesleniyorum. Biz, birçok afette olduğu gibi depremin ilk anlarında da milletimize sözler verdik. Görev süremiz boyunca bu sözleri tuttuk. Şimdi yine bu sözleri tutmanın gururuyla buradayız. Ben bugün sadece bir bakan olarak burada değilim. Malatya’nın bir evladı, deprem bölgesinin kardeşi ve bölgenin ihtiyacını giderecek kişi olarak buradayım. Oğlunuz, kardeşiniz olarak buradayım. Şantiyede baret takıp yuvalar inşa etmiş bir emekçi olarak karşınızdayım. Milyonlarca vatandaşımıza yeni yuva kazandırmış, milletimizin zor anlarında hep yanında olmuş bir kardeşiniz olarak yanınızdayım. Bizim tek motivasyonumuz, milletimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve dualarını almaktır. Kardeşlerimizin bitmiş evlerinde çay içmek en büyük isteğimizdir. Dün nasıl depremlerde, sellerde, yangınlarda milletimizin hemen yanına koşup hızlıca yeni yuvalarına kavuşturduysak; bugün de deprem bölgemizin tamamında aynı aşkla, azimle, gayretle çalışacağız. Malatya’da yeni yuvalarına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız. Bu evler teslim edilene kadar da arkadaşlarımla birlikte sürekli deprem bölgesinde olacağız. Elimizi bir an bile depremzede kardeşlerimizin elinden çekmeyeceğiz. Allah’ın izniyle, Malatya’mızı ve medeniyetler kurmuş tüm bu şehirlerimizi, şanına yaraşır şekilde ihya edeceğiz. Bu noktada devletimiz, tüm çalışma arkadaşlarımız yeniden inşa yeniden ihya” konusunda son derece kararlı ve dirayetlidir. Yıllardır, istisnasız dünyanın her yerine yetişen devletimiz, afetin yaralarını sarmak konusunda elbette büyük bir deneyime sahiptir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şartlar ne olursa olsun, deprem bölgesinin ikinci plana düşmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Deprem bölgesi tek ve en önemli gündemimiz olacak” diye konuştu.

AKÇADAĞ'DA..
6 Şubat depremlerinin etkilediği ilçelerden biri olan Akçadağ ilçesine de giden Bakan Kurum, burada ilçe merkezinde yapımı süren çarşı projesini inceleyip yetkililerden bilgiler aldı.

Daha sonra ilçede yapımı tamamlanan TOKİ deprem konutlarına geçen Bakan Kurum ve beraberindekiler evine yerleşen depremzede Doğan ailesini ziyaret etti. Bakan Kurum, “Biz devlet olarak milletimizle el ele afet bölgemizin ayağa kalkması için gereken her türlü mücadeleyi vermeye çalıştık. O zaman 6 Şubat sonrasında bir taraftan enkaz kaldırdık bir taraftan hasar tespiti yaptık, bir taraftan yeni konutların yerlerini seçtik, temellerini attık. Hamdolsun bugün de sizin evinize gelip sizin mutluluğunuza şahitlik ediyoruz. Bizim için en güzeli bu, bize dua ediyorsunuz ya bizim için en büyük mutluluk bu. Sizleri burada bu sağlam evlerde ailenizle, çocuklarınızla, huzur içerisinde yaşıyorsunuz böyle. Bizim tek isteğimiz bu. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle oturun inşallah" dedi.

Deprem bölgesinde tüm depremzedelerin evlerini teslim edene kadar ekibiyle birlikte burada olacaklarını belirten Kurum, "Ne eksik varsa o eksikleri bir taraftan gidereceğiz, bir taraftan takip edeceğiz ve inşallah el birliğiyle yeni Akçadağ’ı, yeni Doğanşehir’i, yeni Battalgazi’yi, yeni Yeşilyurt'u inşa edip Malatya'mızın inşallah yüzünü sizlerin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. En kısa zamanda Akçadağ’a da işte bu konutlarda olduğu gibi tüm deprem bölgesinde de konutlarımızı teslim edeceğiz” diye konuştu.

Deprem sonrası yapılan yeni yuvasına kavuşan depremzede 50 yaşındaki Servet Doğan’da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümete teşekkür ederek, “Devletimiz çok şükür gereken her şeyi yaptı. Buralar yapıldı teslim edildi, herkesin biran önce evlerine taşınmasını istiyoruz. Evler çok güzel, devletimiz her şeyin en kalitesini yapmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DOĞANŞEHİR'DE..
Kurum, daha sonra Doğanşehir ilçesine geçerek, konteynerde hizmet veren esnafı ziyaret etti, sorunları dinledi.

Çay ocağında vatandaşlarla çay içen Kurum, buradaki konuşmasında, ilçede 2 bin 100 hak sahibi olduğunu belirtti.

İlçede kalıcı konut inşaatlarının devam ettiğini belirten Kurum, "676 konutumuzu şehrin çeperlerinde, belirlediğimiz alanlarda yapıyoruz ve bunların 349'unu da bitirdik. Teslimlerini yine Doğanşehirli kardeşlerimize yapmaya başladık. Geri kalan yaklaşık 600 civarındaki konutumuzu ve iş yerimizi de şehrin merkezi Doğu Mahallesi'nde yapacağız. İstiyoruz ki Doğanşehir yaşasın, Doğanşehir'in ticareti devam etsin." dedi.

Bakan, daha sonra Kahramanmaraş'a hareket etti.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ergün (12 saat önce)
    Muhalefet haber.com.....şurda yorum yapanlara yetki verseniz, gelin siz yapın deseniz inanın arkalarına bile bakmadan giderler.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MEHMET (12 saat önce)
    sayın bakanım rezerv alandaki arsası olan vatandaşlara kaç mt2 yeri olana daire verilecek bunu bir açıklayın. mesala deyinki 130 mt 2 yeri oalana borçsuz 120 mt kare dairemi verilecek bunları açıklayın vatandaşlara , mütahitler 150 mt 2 yeri olana 130 mt 2 daire veriyorsa devlet vatandaşlara ne teklif yapacak 15 gün süre evleri boşaltın diye yazı geliyor önce vatandaşı aydınlatın bizahmet bu karmaşayı ortadan kaldırırsanız vatandaşın size güveni artar saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus demir (15 saat önce)
    verdiğiniz sözleri tuttugunuz için teşekkürler.toki evleri 6 ay olmadan hepsi teslim edildi orta hasarlı evlerin kredisi verildi çadır kentler konteyner kentler kaldırıldı.çarşımız sıfırdan yapıldı ölenler cennete teslim edildi .ölüp cenneti beğenmeyenler tekrar canlandırıldı.teşekkürker varolun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali ossman (1 gün önce)
    Helalbe Sami başkan püf dikkat nasilda dinliyor işte başkanın müyendis olması böyle iyidir işte
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Dönerci (2 gün önce)
    Milletin yiyemediği döner kesme pozları ile belediye seçimlerinde boy gösteren sayın bakan, belediye seçiminden önce bakanken hangi sözünü tutmuş da şimdi de tutacakmış. Komedyenliğe mi özendiniz şimdide dönercilik tutmayınca. Sizin tutabileceğiniz tek söz yandaşlarınıza rant pay etme sözü olur sadece…
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyali (1 gün önce)Dönerci isimli kullanıcı yorumuna
    Boşver ne de olsa attıklarını yiyen bir kesim var. Çok araştırmayan ,düşünmeyenlere hitap ediyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bülent (2 gün önce)
    Sayın bakan verdiğimiz sözleri tutmanın gururuyla buradayız diyor Sayın bakana YALANCISIN demek bizim gibi devletine bağlı kişilere yakışmaz ama Sayın bakan DOĞRU değil bu sòzleriniz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mâlatyali (2 gün önce)
    Sayın bakanim sizin tekrarda geldiğinize sevindik ancak her şey tokki ile olmuyor rezerv alanlar bir yönde çok güzel en azinda yerinde yapılyor oysaki yerinde dönüşüm de hiç umudum yok belediyeler geçen yıl imar sorununu cözseidi bir yilimiz hibe oldu gecen yil 1 bucuk milyona yapilacak olan daire malesef eflasyonda eridi bu gidişle yerinde dönüşüm yapamaz hale geldik ya Acilen emlak konuta yaptıracaksanız yada siz büyük firmalara ihaleye vereceksiniz yoksa bizler yaptıramıyoruz 5 de akp vekilimiz var 1 tane büyükşehir 2 ilçe belediye başkanı var hiç biri de yerinde dönüşüm le ilgili bir şikayet de bulunmuyor varsa yoksa çarşı merkez arsalar boşaldıkça çarşı neye yarar herkes tokki ye giderse sehirin bütünlüğü bozulduktan sonra boş gelen bakana malatya yi toz pembe gösterip duruyorlar vatandaş olarak artık umudumu yitirdim
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatyam (2 gün önce)
    Hangi sözü tutmuş bu stajer belediye başkanı ?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Asim (2 gün önce)
    İşte doğru sözlü bakan için her daim dürüstlüğün abidevi şahsiyet örneği olarak hatırlatmaya yeter.ama kime göre dürüst.depremlerin sarstığı kıt imkanlara sahip çoğumuz için hayat mücadelesi verirken birde devletin gücüyle vatandaşına zulmetmenin yolunu bulmak için sürekli kentsel dönüşüm yasasıyla oynanarak mülküne musallat olanlara karşı değil.rezerv alan zorbalığını zararına olduğu için ceberrut anlayışa karşı hakkını aramak isteyen cesur insanlara karşı değil.asrin felaketini asrın rantına çevirerek rezerv alanla üç kuruşa mülkünün bedeline hem fiyat verilip kendi yapacaklarını vasat ama dehşet fiyata mecbur bırakılan vatandaşına karşı değil.ankara da depremin zulmü yetmezmiş gibi birde yüksek fiyatlara ihaleleri bekleyen insanlara karşı çok dürüst olduğunuz, kırsal tokilerin rant için yeterli gelmemesine karşı ilave rant bölgesi arzulayanlara karşı rezerv alan uygulamasını politik yalanlarla köpürtüp vatandaşın mülkünü zorla da olsa rant bekleyenlere karşı elbet dürüst ve sözlerini tuttuklarını şahidim.şimdi madem halk için çalıştıklarını iddia ediyorlarsa vatandaşın malını mülküne musallat olmaktan vazgeçsinler.aksi durumda düzeni bozulan insanların ahina sebep olanlar ülkeye daha büyük belaları çağırmaktalar.dürüstseniz kimsenin mülküne musallat olamazsınız.vatandaşin mülkünü üç kuruş fiyat verecek siz, yapacağınız vasat evlere milyonlarca fiyat belirleyecek olan siz,kura yoluyla mülkünü yeri belli olduğu halde sağa sola savurarak alçakça işlere imza atacak olan siz, vatandaşın mülkünü istediğiniz vasatlıkta projeler belirleyip uygulayacak olan siz doğrusu deprem sizin zalimliginiz karşısına çok mahsum.Allah dan gelene sonsuz şükürler olsun kuldan gelene naletler olsun.nasip olupta yaşadığım süre boyunca bu denli hayvan yerine konmamıştim.kisacasi sizler koyu bizlere efendileriz der gibi söz hakkı tanınmıyor itirazlara cevap verilmiyor insan olduğunuz görmezden geliyorsa koyduğum durumun hayvan sınıfı olduğuna şüphem yok.ama ölüm sonrası bakalım kim hayvan yerine konacak.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 gün önce)
    Battalgazi Belediyesi yüzde atmış olarak açıkladığı imarı yüzde elli beşe düşürmüş. Sanki babalarının mallarını ceplerinden veriyorlar. Diğer deprem şehirlerinde böyle kısıtlamaya gidilmemiş. Arsamız zaten küçük kuşa çevirdiler. Kaldı ki arsamızın bulunduğu yerden ne yol geçiyor ne de park. Yani mevcut arsamız boş yere daraltılıyor, üstelik yanda yeni yapılmış emsal binalar olmasına rağmen İstediğiniz yere şikayet edin demişler. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Topluca Cimere yazıp, Ankara'ya Çevre Şehircilik Bakanlığına gideceğiz. Depremzedelere yapılan bu zulüm yeter artık. Allahınızdan bulun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gariban (2 gün önce)
    Verdiginiz hic bir sozu tutmadiniz sayin bakan 1 yilda evleri teslim edicez dedini etmediniz hani hala insaatlar yikimlar devam ediyor ayrica sizden onceki bakan da kira yardimlari evler teslim edilinceye kdar devam edecek dediniz kiracilarin kiralarini kestiniz bu sozleriniz secimlerde suyin cb yerel yonetimle ankara birlikte hareket edince hizmet gelir dediniz bu millet size oy verdi kandirdiniz kusura bakmayin hic bir sozunuzu tutmadiniz kandirmayin milleti artik ekonomi olarakta batirdiniz ve hesabi millete vergilerle odetiyorsunuz once vergi borclarini sildiginiz sirketlerden baslayacaksiniz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hakan (2 gün önce)
    Sayın bakanım ortada bir kararsızlık var niye derseniz insanlara teslim edilecek evleri boş senet imzalatmadan evler teslim edilmiyor şimdi bu büyük depremde çoğu insan öldü çoğu insan her şeyini kaybetti devlet ki devlet olmalı bu insanların evlerini ücretsiz herkese dağıtmalı bu dünya insan örgütünde de böyledir bu natoda da böyledir bu Avrupa birliğinde de böyledir insanlara senet imzalatıp evlerini teslim etmeyin insanların o evlerin parasını ödeyecek gücü yok ödeyemezsen ölünceye kadar oturursun öğleden sonra devletin diye bir şey yok yani sayın Haseki öyle söylemişti vatandaş ödeyemezse ölene kadar dedikten sonra devletin öyle bir şey yok devlet devletliğini yapacak devlet vatandaş bir olduğunu gösterecek evlere teslim edecek taplarına kadar verecek zaten size her şeyini koyacak içine teslim edecek herhangi bir ücret alınacak çünkü devletimizin dünya insan örgütünden destekleri çoktur devletimize ve içimizde sağ olsun biraz zengin olan insanlar da destek verdi onun için vatandaşların taklalı verin herhangi bir ücret alınmasın senet menet de imzalatmayın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hkb (2 gün önce)
    Hangi sozleri tutmuslar anlamadim, kim memnun? herkes sikayetci, 1.5 sene oldu kim evine kavustu, kime iyi bir cozum sunuldu? yerinde donusume birde bakin insanlar borclandiriliyor tamam guzel herkes bunu kabul etmis durumda ama ilave borclanma insanlarin canini acitiyor, verilen bedeller zaten yetersizdi birde enflasyon karsisinda eridi. emekli ve asgari ucretli depremzedeler perisan. evsiz kaldiklarinami yansinlar enflasyon karsisinda ezildiklerinemi ,aclik sinirinda olmalarinami... Hayatlariniin sonbaharini uzuntu , problem , aci ile gecirmek zorunda olan bu insanlara birde sozumuzu tuttuk martavalarini atmayin lutfen.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Orhan (2 gün önce)
    Malatya'ya verdiğiniz hangi sözü tuttunuz. Havalimanı, çevre yolu, şehir hastanesi, hızlı tren, kayısıyı TMO ve THY alacaktı. Hani nerede? Bir viyadük diye bir şey yaptınız. Dünyada örneği yok. Hani Adliye binası, ya bırakın gidin bu memleketten yeter elinizi çekin artık
    %84
    %16
    Yanıtla
  • OpTiMiST (2 gün önce)
    Adamlara helal olsun.Yalanı nasıl da gerçek gibi söylüyorlar.Arkadaş milleti oyalamaktan başka ne iş yapıldı ki?Her seferinde yeni kararlar alıyorsunuz onu da icraate koymuyorsunuz
    %82
    %18
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 gün önce)
    sayın kurum sen ve senin akp genel başkanın 1 yılda vatandaşın yıkılan evlerini ve işyerlerini yapacaktınız ne oldu 1,5 yıldan fazla oldu deprem olalı daha bir esfana bir dükkan yapıp teslim edememişsiznşiz siz böyle söz verirsiniz anca milletle insanlarla dalga geçmeyi bırakın sizin bu gidişle malatyayı 20 yılda yapamazsınız
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vahap (2 gün önce)
    Resimdeki ekibe bakılırsa Malatya tez zamanda uçar.Tüfekçi özellikle büyük katkı sağlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (3 gün önce)
    Hani 1 buçuk yılda herkesi evine yerleştirme sözü vermiştiniz bu hızda giderse 5 yılda bitmez.
    %71
    %29
    Yanıtla