SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Viyadükteki Zincirleme Kaza Trafiği Kilitledi

A- A+ PAYLAŞ

9 ARAÇ KARIŞTI, 21 KİŞİ YARALANDI.. TSO BAŞKANI ALTERNATİFSİZLİĞE TEPKİ GÖSTERDİ.. Beylerderesi Turgut Özal Viyadüğü üzerinde meydana gelen, 9 aracın karıştığı, 21 kişinin yaralandığı trafik kazası, trafiği adeta kilitledi.

Beylerderesi üzerinden tek geçişin viyadük olması, alternatif olarak kullanılabilecek alternatif eski yolun Beylerderesi Baraj gölü altında kalmasının ne denli büyük sıkıntılar yaratacağı Pazartesi sabah 07.45'te meydana gelen trafik kazasıyla bir kez daha gündeme geldi.

Yoğun araç trafiğinin olduğu saatte Beylerderesi Viyadüğü'nde, OSB yönüne gitmekte olan 9 aracın karıştığı bir kaza meydana geldi. 21 kişinin hafif yaralandığı kaza nedeniyle, yol 2 saate yakın bir süre trafiğe kapandı. Araçların oluşturduğu kuyruklar, kentin bu güzergaha bağlanan birçok yolunda tıkanıklığa neden oldu. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla yol açıldı.

TSO BAŞKANINDAN TEPKİ.. "ALTERNATİF ÜRETEMEDİK"

Bu arada,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Beylerderesi Turgut Özal Viyadüğü’nde meydana gelen ve trafiğin uzun süre kapanmasına neden olan zincirleme trafik kazası üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Sadıkoğlu; “Zincirleme trafik kazasında hamdolsun bir can kaybı yaşanmadı. Ancak yaşanan kaza bir kez daha şehir, organize sanayi bölgesi ve şehirler arası trafiğinin kilitlenmesine yol açtı. Yaşanan bu kaza malum mevkide yaşanan ilk kaza değil. Hatırlanacağı üzere daha önce yaşanan kazalarda da trafik yine kilitlenmiş, oluşan araç kuyrukları nedeniyle servis araçları sanayi bölgemize giriş yapamamış ve çalışanlarımız mesailerine başlayamamıştı. Bugün meydana gelen kaza sonucunda da aynı manzara yaşandı. Yarın yaşanacak olası bir kazada da göreceğimiz manzara bundan farklı olmayacak” dedi.

Sadıkoğlu daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak; “Daha önce de konunun yetkililer tarafından acil ve ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini defalarca dile getirmiştik. Şehrimizi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız  Karaismailoğlu’na da konuyu bizzat iletmiştik. Bugün meydana gelen kaza ve ortaya çıkan sonuç taleplerimizin haklılığını bir kez daha ortaya koydu. Beylerderesi mevkiinde kullandığımız eski karayolu bildiğiniz gibi bugün sular altında. Mevcut viyadüğün ise herhangi bir alternatifi bulunmuyor. Peki ne olacak? Her kaza sonrası aynı şekilde şehir ve şehirler arası trafiğin durmasına, işçilerimizin iş başı yapamamasına seyirci mi kalacağız? Bölgedeki ulaşım çalışmalarında yapılan yanlış risk analizi ve bunun doğurduğu sorunlar gün gibi ortada. Şubat ayında yapılan bir açıklamada bu güzergahta alternatif bir viyadük yapılacağına dair beyanatlar olmuştu ancak şu ana kadar bir gelişme yaşanmadı. Sadece bizler değil tüm Malatya halkı sürekli olarak dillendirdiğimiz bu konu hakkında somut bir çalışma yapıldığını görmek istiyor.” ifadelerini kullandı

Konunun sadece bir trafik sorunundan ibaret olmadığının altını çizen Başkan Sadıkoğlu; “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, uzun yıllar hak ettiği değeri görmeyerek adeta yerinde sayan sanayimizi geliştirmek adına büyük bir özveri ile çalışıyor, Malatya ekonomisini sanayi ve diğer tüm üretim alanlarında büyüterek bölgesinde bir üst lige çıkartmak için çabalıyoruz. Bu amaçla şehrimize ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarını davet ederek, insanımıza daha fazla iş kapısı aralanması adına burada üretim yapmalarını teşvik ediyoruz. Ancak bilindiği gibi ‘lojistik’ konusu sanayimizin temel taşlarından ve yatırımcıların en önemli kriterlerinden biri.  Bizler şehrimizdeki hava ve demir yolları imkanlarının da gelişmesini, sanayimizin geleceği adına şehrimizin ulaşım ve lojistik alternatiflerinin arttırılmasını arzu ederken; sanayimizin yanı başında, şehir ulaşımının can damarı sayılan bu noktada sürekli aynı problemlerin yaşanmasından, Malatya’mızın ve OSB’mizin bu tip konularla gündeme gelmesinden gerçekten üzüntü duyuyoruz, tabiri caiz ise ‘Denizi geçmek isterken yine derede boğuluyoruz’.” şeklinde konuştu

malatyahaber.com- Bülten- Görüş Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Birol (2 yıl önce)
    Koskoca Malatyada bir tane köprülü viyadüğe mahküm olmuş durumda böylesi durumlarda altarnatif paralel bir köprünün acilen yapılması gerekiyor yoksa her zaman çile çekmeye devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    26 kişi yorum yazmış 1 kişi organize kavşağında neden bekliyoruz dememiş, köprünün bitiminde kavşak mı olur, bu ahmaklık nereye kadar , araçların biriktiği yerde kaza da olur , yaralı da olur ölü de.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (2 yıl önce)
    Şehrimizde de artık bir köprü trafiği var :) Eski yol kapanmasaydı trafik oradan akardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beceriksiz yöneticiler. (2 yıl önce)
    Şehri yönetenler kadar trafik polisleri de amatör demekki. Kardeşim OSB yönünde kaza olmuş trafik kapanmış hemen Sivas kavşağından itibaren Havalimanı kavşağına kadar geliş gidiş tek yön trafik akışını sağlayınsana. Hiç olmazsa bu kadar sıkışıklık olmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (2 yıl önce)
    Arkadaş yorumlara bı göz attım hemen hemen çoğunluk yönetim v yoldan şikayetci yol böyle yönetim şöyle kimse sürücüde hatta bulmmş koskoca yol kar yok buz yok nden o kadar Hızlı giderz takip mesafesi ni korumayz 9 araç zincirleme kza çok şükür can kaybı yok yaralı Lara acil şifalar diliyorum Bu yorumu okuyan gzel insan elinzui ayağınzı öpeyim trafik kurallarına uyalim geç olsun güç olmasın geç geldi desinler gelmedi demsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (2 yıl önce)Baba44 isimli kullanıcı yorumuna
    kurallara uyalım uymasına sıkıntı orada değil ki güzel kardeşim. kaza bu, kimse isteyerek yapmaz. hadi trafik kazası olmadı da direk devrildi? yol çöktü? buz oldu, kar oldu ? dünyanın binbir türlü hali var sen şehre girişi tek alternatif üzerinden yaparsan bunu yaşamya mahkumsun demektir! anlatmaya çalıştıkları şey bu arkadaşların.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Ben diyordum sabah çevreyolunda bu ne trafik demek ondanmış kaza olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayri (2 yıl önce)
    Bu habere 3 tane fotoğraf konur mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun bu şehri yönetenlere.... 15 dk lık yolu 1 buçuk saatte gittim... Dahası polis anayolları kapamış ara yollara yönlendiriyor... Sahipsiz Malatya, öksüz Malatya, yetim Malatya....
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    servis minibüsleri cok süratli ve dengesiz araç kullanıyorlar..makas atan ,arkadan öndeki arabayı hızlı gitmesi sıkıştıran,müzik sesleri dışarlardan duyulan ,sofor camından gittiği yerde bi eli direksiyonda bi eli dışarda tesbih sallayan ..e normal bunlar okullar acıldığında nasıl bir kaos bekliyor onuda izleyip görecez..organize sanayiye raylı sistem cözüm bulunması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalım (2 yıl önce)
    Beylerderesi eski köprüyü sulara gömenler rahatlarımı alternatif olmayan yolu kapatınız sabah maştiden organizeye 1.5 saatte gittik milletin dualarını aldınız rahatmışsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz şehirin yakışıklısı (2 yıl önce)
    Dar’ül Rıfat olduğumuz için bize çevre yolu gerekmiyor,iş yerimize uçarak gidebiliriz….Yolumuz yok,”yolsuzluktan” şikayet edenimizde yok.Bu başım gözüm üstüne siyaseti ile doğunun Paris’i oldu doğunun Afganistanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)
    Yıllar önce hükümetten biri Urfa Büyükşehir Belediyesi içi, " Ceketimizi assak alırız." demişti. Belediye başkanı Fakıbaba'yı aday göstermemiş, Fakıba'da bağımsız girip seçimi kazanmış ve o ceketi yere atmıştı, Urfalılarla birlikte. Her seçimde sorgusuz sualsiz yüzde 70 oy atıldığı sürece, çok fazla bir şey beklememek gerek. 20 yıldır çevre yolu bitmedi. Adı geçen köprü yamuk yumuk ve ne kadar sağlam belli değil. Bir kart göstermek gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • ziya cirit (2 yıl önce)
    Diğer bi şahit olduğum problem yolun refüj ile bölünmüs olması. Ambulanslar gidemedi. orta refüj de belli aralıklarla acil geçislşler için kumandali bariyer yapilmali. yola giren dönüş yapamıyor karşı şerit boş geçemiyor. bariyer olsa trafiği diğer serite tasirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    bunların sayesinde sabahleyin uçağa zor yetiştim. Gerçekten bu kadar saçma birşey yok, Doğu Anadolu'nun batıya bağlantısı sadece yamuk yumuk bir viyadük. Alternatif yol yapmayı hiç mi düşünememişler? Madem onu düşünemediniz bari eski yol kalaydı, alternatif yol yapınca baraj yapaydınız. Viyadüğün o eğri büğrü haline nasıl güvenipte eski yolu iptal ettiniz ilginç. Viyadüğün orta yerinde zincirleme kaza olmuştu, viyadüğün şehir tarafı başında da ayrı 2 araç kaza yapmıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abi sen yine yetişmişsin , biz kaçırdık kaza yüzünden 2 saatten fazla sürede anca gidebildik havaalanina
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizde uçağı kaçırdık, bazı beyinsizler yüzünden..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)
    Organize sanayi bölgesinde fabrikaların 2 saat çalışamaması milyonlarca liraya malolmuştur. Bu şehirde yaşamak gerçekten bir cinnet...????
    0
    0
    Yanıtla
  • ayhan (2 yıl önce)
    Ufuk vizyon Başka Birşey Bu viyadüğü yaparken ileriyi olacakları hiçmi düşünmemişler.Olayı örnek verecek olursak Jeneratör gibi düşünmek gerekiyor Elektrik gidince nasıl devreye giriyorsa Asansörde kalanlar için Kazalardada olumsuz durumdada bir alternatif olmalı Kimseye bu yol kapalı kaza var diyemezsiniz Maalesef şuan bir jeneratör yok
    0
    0
    Yanıtla
  • osman1453 (2 yıl önce)
    Vallaha Başkan Haklı kaza yüzünden Sabah 2 saatte fabrikaya gidemedik Allah göstermesin yarın farklı kazalar olsa yaralıları Ambulans hastaneye götüremez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Bugünkü kaza gibi Viyadük bir tıkansa, Allah muhafaza, Tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Malatya yolunu kullanırken alternatifsiz ve zaruri kullanılan viyadükteki küçük bir kaza sonrası trafiğin geldiği vahim hale bir bakın. Ey yetkililer acil olarak alternatif bir yolun hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu çok ciddi bir konu. İvedililikle halledilmesi gereken büyük bir sorun. Mesela Sivas yolu üzeri Tohma çayı Şıhlar Duranlar Aksaray Yağmurlu üzerinden Sultansuyu TİGEM'e geçiş yapılarak Ankara yolu kullanılabilir. Yine Aksaray üzeri havalimanı da kullanılabilir. Diğer taraftan Yeşilyurt Gözene Cumhuriyet Örnekköy üzerinden Adıyaman Gölbaşı yoluna da geçilir. Tabii ki bu yolların biraz ıslah edilmesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Allah korusun bir afet anında viyadük zarar görse yada yıkılsa Malatya ile bağlantı kopacak.Alternatif yolu su altında bırakan yöneticiler de nasıl bir kafa var anlamış değilim.Gerçi Malatyalı da uyansa bunları yirmi senedir iktidarda tutmazdi
    0
    0
    Yanıtla
  • raif (2 yıl önce)
    Kelimenin tam anlamı ile rezalet, sabah saatlerinde fırat elektrik a.ş bir evrak için yola çıktım 2 saate yakın Malatya merkezden Teişa ulaşabildim. Bu çağda tek alternatifsizlik kabullenilebilecek bir şey değil. Malatya yı yönetenler nerede...Allah korusun yarın şiddetli bir deprem veya başka teknolojik bir kaza olsa Malatya tam anlamı ile felç olur... Siyasiler ve İdareciler bu konuya acilen eğilmeli gereğini yapmalıdırlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimsesiz (2 yıl önce)
    Hangi firmaya ait oldugu belli olmayan okul ve fabrika servisi son sürat dengesiz bir şekilde araba kullanıyorlar ne olduğu belli olmayan uyuşturucu bağımlılarına milletin canını teslim ederseniz daha çok kaza görürsünüz derhal önlem ve tedbir alınması lazım bu işler işi hakkıyla yapanlara verilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimsesiz; sizi gerçekten bu yorumunuzdan dolayı kınıyorum, bir hacı olarak bende burda servis çekiyorum daha aracım 70 km geçmedi şimdiye kadar, uyuşturucuyu görsem tanımam, bu kabahatı bizlere değil yolu yapanlara bulsanız çok iyi olur, köprüden geçerken dualar okuyarak geçiyoruz köprü çökük bir vaziyette kimsenin sesi çıkmıyor bu körü nasıl teslim alındı asıl onlara bulun bu sorunu;;;
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kayısıyı satan minibüs alır servis işine girerse olacağı bu. Sırf fiyat biraz daha düşük olsun diye, senelerdir bu işi layığıyla yapan firmalar yerine bunları tercih eden, personelinin canını düşünmeyen fabrikatörler bu tarz olayların sorumlusudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Adamın derdi kaza yüzünden Osb'de çalışanların mesaiye geç başlaması, viyadük falan değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • ZTRTR (2 yıl önce)
    düşünüyorum, malatyada büyük bir deprem olursa, ve şehrin merkezinden geçen bu çevre yolu trafikte kapanirsa, yaralilar nasil hasteneye ulaştirilacak, meydana gelen yanginlar nasil söndürülecek.. valiliğin bir plani var mi, çevre şehircilik müdürlüğünün bir plani var mi, belediyelerin bir plani var mi, hastanelerin hazirliği var mi... sanirim yok.. sadece günü kurtarma... akil mantik var... şehrin ortasindan çevre yolu geçer mi.. sirf esnaf istiyor diye, buna eyvallah denilir mi... malesef ilerde meydana gelecek bir faciayi herkes ağzini açmiş bekliyor ya da umursamiyor.. liyakat liyakat liyakat... sabahki olayda malatyanin tüm emniyet teşkilati yolda... ancak hepsi şaşkin bir şekilde ordan oraya koşturuyordu.. yönetemiyorlardi...
    0
    0
    Yanıtla