SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan Onayladı.. VOF İhalesi Nihayet Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2018-12-21 04:51:38
Erdoğan Onayladı.. VOF İhalesi Nihayet Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 28 Mayıs 2018'de özelleştirme kapsamında ihalesi yapılan Vagon Onarım Fabrikası'nın (VOF) satış ihalesinin sonuçlandırılmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) teklifi,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da imzalandı ve 20 Aralık 2018 günkü Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı olarak yayınlandı. İki taliplinin katıldığı ihalede, 650 bin TL teklif veren Türk Kızılay Derneği'nin teklifinin uygun görüldüğü belirtildi.

İHALE 7 AY SONRA SONUÇLANDIRILABİLDİ..

ÖİB  tarafından 28 Mayıs 2018'de yapılan ihaleye, Genel Başkanlığını hemşehrimiz Dr. Kerem Kınık'ın yaptığı Türk Kızılay Derneği'nin yanı sıra İstanbul merkezli ASC Mimarlık Dekorasyon Reklamcılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. teklif vermişlerdi.

ÖİB, Türk Kızılay Derneği'nin teklifini uygun gördüğü ihaleyi uygunluk incelemesi için 2018 Haziran ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu'na göndermişti. Araya 24 Haziran genel seçimlerinin girmesiyle süreç uzarken, ÖYK'nın ihaleyi Türk Kızılay Derneği'nin kazandığına ilişkin görüşü Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasına sunulduğu belirlenmişti.

İhale, ihalenin yapılmasından yaklaşık 7 ay sonra sonuçlandırıldı ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun ihaleye ilişkin teklifi Erdoğan tarafından onaylandı ve Cumhurbaşkanı Kararı olarak, 20 Aralık  2018 günkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kızılay'ın kazandığını belirten ihaleye ilişkin Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı şöyle:

"DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP BARINMA SİSTEMLERİ TESİSİ KURULACAK"

Söz konusu ihale ile yıllardır atıl duran Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın ekonomiye kazandırılmış olacağını vurgulayan AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, bir süre önce yaptığı açıklamada, “Malatya Vagon Fabrikasının lokasyon, lojistik, alan ve teknik avantajlarını Türk Kızılay Derneği’nin afete müdahale ve afet sonrası yönetim kabiliyetleri ile birleştirerek dünyadaki en büyük üretim kapasitesine sahip insani barınma sistemleri AR-GE ve üretim tesisinin kurulması hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesi aşamasında sektörde tecrübeli bir firmanın projeye dahil edilmesi ve böylece projenin çok hızlı ve etkin şekilde hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Sonrasında Proje geliştirme ve pazarlama faaliyetlerine başlanarak, birinci safha fabrika yatırımına başlanması ve işletmeye alınması, ikinci safha fabrika yatırımının planlanması ve hayata geçirilmesi şeklinde planlanıyor” diye konuşmuştu.

KIZILAY NELER ÜRETECEK?

Yatırımın hayata geçirilmesi sonrasında ulusal ve uluslararası pazarda satışı gerçekleştirilecek birçok ürün ve hizmetlerin üretileceğini belirten Tüfenkci, beraberinde birçok hizmetin de sunulacağını belirterek şunları söylemişti:

“Konteyner, prefabrik yapılar, hafif çelik yapılar, ağır çelik yapılar, insani barınma sistemlerine yönelik ürünler, afetlere müdahalede hızlı üretilen ve hızlı kurulabilen yaşam alanları, asgari insani yaşam standartlarına uygun, düşük maliyetli konutlar, afet sonrası yaşanabilir uygun maliyetli kalıcı konutlar, afet sırasında ve sonrasında kamp kurulumu ve yönetimi, kamp kurulumu (Alt yapı ve üst yapı dahil), beslenme faaliyetleri organizasyonu, kamp güvenliği, atık yönetimi, konularına ilişkin tüm hizmetlerin tek elden sunulması hedeflenmektedir.”

Tüfenkci, yatırımın tamamlanmasıyla aşamalı olarak 1480 kişiye iş imkanı sağlanacağını sözlerine eklemişti.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Sallama kardeş; vagon fabrikası sakarya da.....bilip bilmeden konuşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (6 yıl önce)
    Daha ortada bir sey yok şak şakcilar ortaya ziplamis emegi gecenleri kutlamislar
    0
    0
    Yanıtla
  • Şak şakcı bab a ndır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Malatya’mıza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    İşte yatırım işte proje diye ben buna derim emeği geçen herkese teşekkürler Yok muhtar evi yok semt konaği hayvan barınağı .......gibi işler yatırım değil, üretim şart
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (6 yıl önce)
    650 bin lira boş arsayı alacak olsak alamazdık değerli bir arsa bunlar arsa ile beraber yapıyıda almışlar helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    başta reisimiz ve bülent tüfenkçi olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. malatyamızın en büyük sorunlarından biri giderildi. darısı gerisine.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Tuna (6 yıl önce)
    Böyle bir tesisi Malatyamıza kazandıran Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci beye teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • bedir (6 yıl önce)
    haydı bısmıllah
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalı (6 yıl önce)
    650000 ihale bedeli dūşūk bi rakam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (6 yıl önce)
    40 yıl sonra hayırlı olsun. Bunada şükür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (6 yıl önce)
    Yazık orası vagon fabrikası olmalıydı. Malatya ve ülkemiz için çok büyük kayıp. Eskişehir dışında vagon fabrikası yok. Rahmetli Özal'ın bu proje için gerekçesini anlayamamışlar.
    0
    0
    Yanıtla