SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Y.Malatyaspor'dan Mesut Özil'e Destek

0
Güncellendi - 2018-07-24 18:00:01
Y.Malatyaspor'dan Mesut Özil'e Destek
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Türk oyuncusu Mesut Özil'e destek verdi.

Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından maruz kaldığı ırkçı saldırılar sebebiyle Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı.

Yıldız oyuncu, "Bu kararı almak gerçekten çok zordu çünkü takım arkadaşlarım ve Almanya’nın iyi insanları için sahada her zaman her şeyimi verdim. Federasyon yetkilileri ise benim Türk kökenime saygısızlık yaptı. Artık yeter. Yaşanan olaylar sonrasında uzun süre düşündüm ve ırkçılık ile saygısızlığı hissettiğim için artık Almanya Milli Takım formasını giymeyeceğim. Bu formayı büyük bir heyecanla giyiyordum ancak artık bu durum, böyle değil. Bu kararı almam inanılmaz zor oldu, zira takım arkadaşlarım, teknik ekip ve Almanya’nın iyi insanları için her şeyimi verdim" açıklamasında bulunmuştu.

Mesut Özil'e yaptığı açıklamadan sonra Türkiye'den büyük bir destek geldi. Yeni Malatyaspor Kulübü de resmi internet sitesinden Özil'e destek açıklamasında bulundu.

'Mesut Özil´in maruz kaldığı muameleyi kınıyoruz' başlığıyla yapılan açıklamada, "Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil´in maruz kaldığı muameleyi, tehditleri ve kökeni nedeniyle kendisine gönderilen küçük düşürücü mesajları kınıyor, uluslararası futbol camiasında var olan hiçbir ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğü kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Basri (6 yıl önce)
    nesine destek olunuyor anlamış değilim Alman milli takımını seçerken Türk milli takımında oynamam diyerek kapıları kapatan kendisi değilmiydi. Alman milli takımından kovuluncamı Türk olduğu aklına geldi. Milliyetinden utananlarla benim işim olamaz Bu insanı Malatyaspor adına kimse sahiplenemez sahiplenen kimse kendi adına sahiplensin Malatyasporun ismini kullanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • adamı kimse alman milli takımından kovmadı. konuyu öğren öyle yorum yap kendisi milli takımı bıraktı. alman futbol federasyonu başkanının mesut hakkında ırkçı açıklamaları var. sonuçta milyon doları olan adam biz türklere ihtiyacı yok kimseye yaranma gibi bir lüksüde yok helal olsunki doğruyu görmek önemli. o zaman senin yapacağın her hatada hep seni yadırgayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru tesbitleriniz var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın yorumcu,Siz Malatyasporun sahibimisiniz.Malatyaspor adına hamaset yapıyorsunuz..Bu adamı Almanya 2014 yılında büyük Alman futbolcu diye lanse ederken,2018 de Kötü Türk oyuncu olarak görmüştür.Alman milli takımında birçok ülkeden futbolcu oynamakta(örnek:Podolski ,bu herif polonyalıdır.mesela,khedira,bu iranlıdır.ama hiç biriyle ilgili kötü bir yorum yapılmamıştır.Almanya da müthiş bir Yabancı düşmanlığı varki,Son zamanlarda bu düşmanlık pik yapmıştır.mesut her zaman her yerde Türklüğünü ve müslüman oluşunu hep vurgulamıştır.Bir sporcunun milli takım tercihi o oyuncunun kişiliğini gösteremez.Bunun sebebini bilemezsiniz.İlkay diye bir Futbolcu daha var.Türkiyedeki en baba milliyetçi,Türk’üm diyenden daha Türk ve millidir.En son Balıkesir’de okul yaptırmıştır.Ama Türk milli takımını tercih etmemiştir.Kim bilir?Fatih Terim ne demiştir? .Malatyaspor klübünü bu ince Düşüncesinden dolayı tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor hepimizin
    0
    0
    Yanıtla