SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yabancı Uyruklu Dilenci Sayısı Yerli Dilenciyi Geçti!

Yabancı Uyruklu Dilenci Sayısı Yerli Dilenciyi Geçti!
A- A+ PAYLAŞ

Büyük çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 50 bine yakın yabancı uyruklunun bulunduğu Malatya’da yabancı dilenci sayısının yerli dilenci sayısını geçtiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre; Malatya’da yılın ilk 9 ayında dilencilik olaylarına karıştıklarından dolayı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince idari ve cezai işlem yapılan dilenci sayısının toplam da 932 olduğu ve her ay ortalama 100 dilenciye  işlem yapıldığı kaydedildi.  

Malatya genelinde dilencilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 464 Türk vatandaşı ile birlikte büyük çoğunluğu Suriyeli olan 468 yabancı uyruklu dilenci hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

Resmi rakamlara göre, yaklaşık 32 bini Suriyeli, 50 bine yakın yabancı uyruklunun yaşadığı Malatya’da yabancı dilenci sayısının, yerli dilenci sayısını geçmiş olması dikkat çekti.  

Malatya’da sokaklar da yabancı dilenci kadar, sokaklarda kağıt ve hurda toplayanların büyük bir bölümü de yine Suriyeli uyruklulardan oluşmaya başladı.  

-54 göçmen kaçaklığı organizatörü hakkında işlem  
Bu arada, Ocak-Eylül döneminde yılın 9 ayında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmenlere ve göçmen kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalarda ise 444 düzensiz göçmenin yakalanarak Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği ve göçmen kaçaklığına organizatörlük yapan 54 şüpheli hakkında ise işlem başlatıldığı kaydedildi. 

malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • mlx (1 yıl önce)
    Hani biz ensar,onlar muhacirdi....olmadı bu haber şimdi...onlar dilenci değil,muhacirler....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Dilenci de bile ülkemizde azınlığa düştük. Gerisini siz düşünün. Bu planın gerisinde ne var? Türkiye yi Türksüzleştirme projesi mi acaba?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hocam güzel bir noktaya değinmişsiniz...o türkçü,milliyetçi geçinen sayın bahçeli de buna göz yumuyor işte,en çok o zoruma gidiyor.hani nerede türkçülük,hani nerede turan ülküsü....sözde milliyetçi ama ülkede araplar cirit atıyor...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (1 yıl önce)
    Önlem alınmazsa gelecek nesilleri için cok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Sadece suriyeliler de yok. Afgan-Pakistanlıları unutmayalım
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Bu işin sonu kötü, şimdi dileniyorlar, biraz palazlanınca gasp, şantaj ve tehditler artacak. Suriye'de savaş bitti, bunların acilen gönderilmesi lazım. Ülke olarak asıl beka meselemiz budur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yüzde yüz katılıyorum ve lübnan gönderme kararı aldı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bosgilli (1 yıl önce)
    Bir ülkenin hudut sınırları yani kapıları NAMUSTUR ŞEREFTİR. bizim ki manukyanın işçileri gibi açıldı artık giren çıkan belli değil . Bu adamlar malatya ya felaket derecede yerleştiler. hasta olan düşkün olan kalsın sorun değil. kimliğimizi bozdular ve felaket ürüyorlar . sanayiyi ele geçirdiler, çöp toplama işini ele geçirdiler ,şire pazarını ele geçirdiler ve felaket hain adamlar. şuan suriyede herhangi bir sorun yoktur hükümet alel acele 1 tane kalmayana kadar bunları yollamalı bunlar artık iç güvenlik sorunu oluşturuyorlar korkuyor insanlar bunların yanından geçmeye.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bizi uzaya çıkaracak topluluk işte..ya dilencilik yapıyorlar ya da fark etmişsinizdir her taraf çöp toplama arabaları ile doldu..hayaldi gerçek oldu..teşekkürler akp
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Dilenci bir yana, sanayide ( araç tanır v.s.) olsun yapı inşaat işçisi olsun (demir, sıva, duvar v.s.) alayı Suriyeli. Yakında evinize bile Suri ustalar gelecek. Sınıfta kalmayı kaldırıp çırak yetişmesini engelleyen sistem de suçlu burada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Tabii ki geçecek, biz yerlilerin ya bir çocuğu var ya da hiç yok. Ancak yabancı menşelilerin ise evleri çocuktan geçilmiyor. 40 - 60 sene sonra bizim buralarda yerli diye bir şey kalmayacak. Amerikada yok edilen kızılderililer gibi (gerçi onları katlettiler) bizler de bu kafayla kendi yurdumuzda bir GARİP olarak kalacağa benziyoruz... VeSSelam...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • reyes (1 yıl önce)
    ilginç bir tespit olmuş.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    hükümeti ve tayyip erdoğanı işte bu suriyeliler gönderecek.akıldan yoksun bu suriye politikası ülkemizin tüm ayarlarını bozmuştur.ekonomi bir gün düzelir.kültürel bir yıkım nesillerin sorunu olacak .derinden bir sorgulama var seçimlerde vatandaş bunun hesabını soracak büyük bir yenilgi kaçınılmaz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • mikail (1 yıl önce)
    siz önce burnunuzun dibindeki mahallesin içme suyu ve kanalizasyon işlerini bitirin. anca reklam
    %58
    %42
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    günaydın yenimi farkına vardılar dilencilik şirketi kurdular
    %90
    %10
    Yanıtla
  • MURAT (1 yıl önce)
    Arapça kürediyorlar para vermeyince
    %87
    %13
    Yanıtla