SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Yahu Ne Yapıyoruz Biz?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı meclis başkanvekili Süleyman Erkuş başkanlığında toplanarak gündem dışı verilen önergeleri ve gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı. Toplantıda, köy ve kenar mahallelerde bulunan arazilerin belediyeye hibe edilmesi ve kazanılan yoğunluğun kent merkezinde kullanılması talebi gündeme damgasını vurdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Meclis toplantısı, Belediye-Üniversite işbirliği ile hasta yakınlarına misafirhane yapılması, Mahkeme kararıyla aklanan işçilerin davasının takip edilip edilmemesi, 2005 yılından önce yapılan yapıların yoğunluğunun o tarihten sonra yapılan yapılarda da kullanılması ve yapı kullanma ruhsatı olmayan su aboneliğinin Belediyeye olan yükümlülüklerinin yerine getirilmesinden sonra normal abone statüsüne dönüştürülmeleri önergeleri gündeme alındı ve görüşüldü.

Üniversite –Belediye işbirliğiyle hastane yakınlarına misafirhane yapılması AKP’li üyeler savunurlarken CHP’li Meclis üyesi Doğan Ağdaş “Hastanemizin misafirhaneden daha önemli sorunları var. Kadro ve benzeri gibi. Bizim orda yerimiz var mı? Nereye yapılacak? Bildiğimiz kadarı ile o bölgede hem üniversitenin hem de kamunun arazileri var. Bunları neden konuşmuyoruz? Bir de yapılacak misafirhane ticari bir kuruluş olarak hizmet verecek. Belediye tüccarlığa mı soyunuyor?” diyerek önergenin bu hali ile oylanmasına karşı çıktı.

Bunun üzerine başkanvekili Erkuş; İmar Müdürü’ne görüşünü sordu. Müdür Hamit Güneş’ de “Konunun İmar müdürlüğüne havale edilmesi bizim için de uygundur” deyince, konu İmar Komisyonuna havale edildi.

2001-2002 yıllarında bazı belediye personeline fazladan ücret ödendiği Sayıştay’ca belirlenmesinden sonra başlayan hukuk süreci sonucunda aklanan bazı muhasebe görevlilerinin davasının temyize gönderilip gönderilmemesi konusu oy çokluğuyla temyize gönderilmemesi kararı alındı.

Temmuz 2005 tarihinden önce yapılan yapılarda kullanılan yoğunluğun o tarihten sonra yapılan yapılarda da kullanılması önergesi de komisyona havale edildi.

14 Ekim 2004’ten önce yapılan ve yapı kullanma belgesi olmayan yapılarda kullanılan su aboneliğinin normal aboneliğine dönüşmesi önergesi de “ mükellefin belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getirmesi koşulu ile kabul edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP’li üye Doğan Ağdaş “ İlimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, parkın isminin eski adı ile anılmasının daha doğru olacağını beyan etmişti. Abdullah Gül ismini bu meclis vermişti, meclisimiz Parkın ismini eski haline dönüşmesi kararını vermesi gerekir diyerek isim değişikliği önergesinin gündeme alınmasını istedi.

Başkan vekili Erkuş, “Çok önemli bir konu. Bu konuyu başkanımızın olduğu bir toplantıda görüşmemiz daha yararlı olur kanaatindeyim” diyerek sözlü önergenin gündeme alınmasına karşı çıktı.

Gündem dışı maddelerin görüşülmesinden sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündemin ilk iki maddesi 2009 Mali yılı Belediye ücret tarifesine yeni hal binası işgaliye bedellerinin eklenmesi ve Minibüs ve servis araçlarının ruhsat harcından dolayı birikmiş borçlarının faizinin tamamının ana borçlarının da taksitlendirilmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

İMAR KONULARI
Gündemin imar maddeleri arasında, Blok nizamdan bitişik nizama geçilmesi, bahçe alanının sosyal tesis alanına dönüştürülmesi, plan iptal edilerek eski haline dönüştürülmesi, mahkeme kararının uygulanması, Yeşiltepe bölgesi, T.Özal, Şeyhbayram, Abdulgaffar, Samanlı vb. bölgesi, Yaka köyü ve bölgesi, Bulgurlu ve Bölgesi ile beydağı Güney Gelişim alanları revizyon İmar planları oylanarak komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi.

HİBE VE YOĞUNLUK KULLANMA
İmar maddeleri arasında ağırlıklı olarak yer alan kenar mahallelerden ve köylerden arsaların belediyeye hibe edilerek kentin sıkışık alanlarında yoğunluk olarak kullanılması maddeleri görüşülürken CHP’li üye Doğan Ağdaş “ Yahu, Çamurlu köyü ile Karakavak mahallesi bir mi? Yaka köyü ile Çilesiz bir mi? Birinde bir arsa on kuruş diğerinde ise 1000 kuruş. Ne yapıyoruz biz? Sonra Belediye gayri menkul zengini mi oluyor? Bu arsaları nasıl ve nerede kullanacağız.?" diyerek yoğunluk kullanma kararlarının gerekçesini sordu.

AKP’li İmar komisyonu başkanı Metin Mandal bu soruya “Bu hibeler genellikle yeşil alan, park gibi küçük alanlardır. Öyle ahım-şahım yerler değildir.” yanıtını verdi.

Bağış edilen arsalar ve yoğunluğun kullanılacağı bölgeler ise;

Yaka köyünden bağış Çilesiz Mahallesinde ek yoğunluk,

Koyunoğlu Mahallesinden bağış, İnönü mahallesinde ek yoğunluk

Çamurlu köyünden bağış, Uçbağlar mahallesinde ek yoğunluk

Tecde mahallesinden bağış, Karakavak mahallesine ek yoğunluk

Yaka Köyünden bağış, Karakavak mahallesine ek yoğunluk

Tecde’den bağış Çilesiz mahallesinde ek yoğunluk olarak geçti.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız