SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yakınca TOKİ Konutları Yıl Sonuna Kadar Teslim Edilecek

Yakınca TOKİ Konutları Yıl Sonuna Kadar Teslim Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yılın sonlarına doğru teslim edilmesi planlanan, içerisinde 541 konut ve 22 işyerinin yer aldığı Yakınca TOKİ Konutlarında incelemelerde bulundu.

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan Elazığ-Malatya Depreminde evleri yıkılan deprem mağduru vatandaşlar için Yakınca Mahallesinde yapılan ve ilk etabı teslim edilen TOKİ Konutlarının bulunduğu bölgede inşaatına başlanan 541 adet Afet Konutu ve 22 İşyerinin bu yılın sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Yeşilyurt Belediyesinin mülkiyetinde olmasına rağmen 2020 yılı Ocak Ayında meydana gelen Elazığ-Malatya depreminden sonra TOKİ Konutlarının yapımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devri yapılan alanda TOKİ tarafından inşa edilen konut ve işyerleri için titiz bir çalışma yürütülüyor.

Yakınca TOKİ Konutlarının yapımında hiçbir aksama olmadığını ifade eden şantiye yetkilileri, konut ve işyerlerinin 2023 yılının sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edileceğini söylediler.

Yakınca Mahallesinde deprem yönetmeliğine uygun, şehrin yöresel mimarisine uygun kaliteli binaların deprem mağduru vatandaşlara teslim edileceğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, 541 konut ve 22 işyerinin bulunduğu deprem konutlarının bulunduğu alanın sosyal donatılar ve yeşil alanlarla birlikte Malatya’nın yeni alt merkezlerinden bir tanesi olacağını ifade etti.

TOKİ Konutlarının bu yılın sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edileceğini hatırlatan Başkan Çınar, “TOKİ tarafından Yakınca mahallemizde yapımı planladığı gibi ilerleyen deprem konutları ve işyerlerini yerinde ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldık. Burası bilindiği üzere 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan Elazığ-Malatya Depreminde sonra kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinin uygulanması için belediyemizden TOKİ’ye devr edilen bir alandır. Toplam 541 konut ile 22 işyerinin bulunduğu deprem konutlarının imalatları ve iç yapımları tüm hızıyla sürmektedir. Buradaki ilk etap konutlar tamamlanıp Elazığ-Malatya depreminde evlerini kaybeden vatandaşlarımıza teslim edilmişti, bu yılın sonlarına doğru teslim edilmesi hedeflenen ikinci etap konutların olduğu bölgede hummalı ve planlı bir çalışma yürütülüyor. Bizlerde sık sık inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler alıyoruz. Sağlam ve güvenilir konutların yanı sıra sosyal donatıları ve çevre düzenlemesi ile birlikte burayı yeni bir yaşam merkezine dönüştürmek içinde bizlerde tüm desteği veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Emekleri geçen herkese teşekkürler, benim kafamın almadığı bir şey var, o da aynı bölgede ( Bostanbaşı ) yerinde dönüşüm için ise zemin artı 4 kata müsade verileceği haberleri geliyor, hemen yanı başındaki toki ise benim gözlerim belki yanlış saymış olabilir zemin artı 5 kat. Şimdi yetkililere soruyorum neden yerinde dönüşümde zemin artı 4 de ısrar ediliyor anlayamadım, o bölgede binlerce mağdur ev sahibi var, onların dertlerine derman olunması gerekmektedir, o da yerinde dönüşüm de zemin artı 7 ya da 8 olmalı, yoksa çok sıkıntılar doğacak, çok kişi mağdur olacaktır.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • TOKİ hep perde duvar yapıyor. Sen dört kolon dikip yutong örecen, sana iki kat bile çok. Gardaş LCW binası gibi yap 20 kat yap yapma diyen olursa gel buraya yaz. Sağlam yaparsan kat verilir. Ama 80x40 kolonla 15 kat çıkarsan izin vermezler artıl
    %100
    %0
    Yanıtla