SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yakınca ve Karakavak'ta İmar Planı Revizyonu

Yakınca ve Karakavak'ta İmar Planı Revizyonu
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ilk toplantısında, Yakınca'nın İmar Yasası'na uygun olmadığı gerekçesiyle imar planı bir kez daha revize edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısını, Başkan Vekili Nevzat Aslan başkanlığında, Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Mecliste;  Yakınca beldesi için geçmişte hazırlanan 1.1000’lik uygulama imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından revize edildi. Mevcut ihtiyaca ve nazım imar planına uygun olmadığı gerekçesiyle revize edilen plan Mecliste oylanarak kabul edildi.

Karara bağlanan maddeler şunlar:

-Yakınca Mahallesinin(Beldesi)  yaklaşık 2 bin hektarlık alanı için hazırlanan 1.1000’lik Revizyon Uygulama İmar Planının ihtiyaca cevap vermemesi, üst ölçekli (1.5.000’lik) Nazım İmar Planına  uygun olmaması nedeniyle revize edilmesi,

-Karakavak Bölgesini (22. Etap) kapsayan 1.1000’lik revizyon imar planı,

-Mevcut planda tarımsal alanda kalan Yeşilyurt Gedik Mahallesi  204 ada 148 parsele “düşük yoğunluklu konut alanı” fonksiyonu verilmesi için 1. 5000’lik nazım imar planı değişikliği,

-İnderesi'nde bulunan Beydağı Tabiat Parkı giriş kontrol ünitesinin (Bilet Gişesi) yıllığı KDV hariç 15 Bin Türk lirası karşılığı Büyükşehir Belediyesi BELSOS A.Ş.’ye kiralanması kabul edildi.

Mecliste ayrıca, mevcut bazı kadroların iptali ve yeni kadroları ihdası maddeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edilmesi ve bir sonraki toplantının 11 Kasım Cuma günüyapılması kararlaştırıldıktan sonra Kasım Ayı 1. oturumu sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kilayikli (1 yıl önce)
    Yakınca (Kilayik) Puluca mevkinde köy merası olan yerler imara açılmış. Bu arazileri nüfuslu bir aile alarak parsellemiş ve imara açılmış. Üzüm bağı vasfını yitiren yerlerde yeşil alan olarak planlanmış. Acaba bu imar düzeltme işinde hangi ailenin kapattığı arazilere imar izni verildiğini açıklıyabilirmisiniz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Hertaraf gitti onun bunun sayesinde orada bekletiliyorrrrrrr
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barbaros (1 yıl önce)
    Tarım alanlarına bina imarı alınmasın dünyaca boş yer var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    sayın yetkililer. yeşilyurt dilek mahallesindede imar sorunu yüzünden bazı sokaklara doğalgaz verilemiyor kaç defa cimere yazdıysakta EPDK dan olumlu bir yanıt alamadık eften püften sebeblerle malatya aksa doğalgaz cevap yazıyor bu mahallelerede el atsanızbelki sizlere dua ederler
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kadayıf (1 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    50 tane ev için milyon dolar para harcanır mı sizce ?Devleti biraz olsun düşünün
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sayın Kadayıf,devletimiz milyon dolar harcayıp vatandaşını rahat ettiremiyorsa ölelim gitsin, hem kaldıkı bugün Gündüzbeyde Hekimhanda merkeze 70 -80 km uzaklıktaki mahallelere DOĞALGAZ Bağlanılıyorda yatırım yapılıyorda dilek gibi merkezi mahalleler mi üvey evlat
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Dilek zaten üvey evlat, büyükşehir belediye binasına 8 km mesafede sokağı var yolu var ama sokağın adı yok elli kere talepte bulunduk halen bir isim verilemedi yani kısacası doğalgaz bizim için hayal inşallah vizyoner biri gelirde böyle sorunlar ortadan kalkar
    0
    0
    Yanıtla