SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yakından İzliyoruz, Hesabını Sorarız"

0
Güncellendi - 2017-03-06 02:27:52
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affı uygulamasına uymayan bankaları uyararak, “Bütün Türkiye'ye de söylüyorum, bütün kamuoyu ile de paylaşıyorum; o bankaları gerçekten yakından izliyoruz. Elimizde birçok denetim mekanizmaları var. Hesabını sorarız.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Yeni Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi. Bakan Tüfenkci’nin ziyaretine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkan vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf odası başkanları da katıldılar.

Esnaf ziyaretlerinde bulunan, sorun ve talepleri dinleyen Bakan Tüfenkci, ziyaretleri esnasında sicil affını bankaların uygulamadığı yolundaki şikayetler üzerine bankalara sert tepki gösterdi.

Malatya Ağaç Sanatkarları Odası’nda esnaflarla yaptığı toplantıda konuşan Bakan Tüfenkci, bankalara uyarıda bulundu.

“O BANKALARI GERÇEKTEN YAKINDAN İZLİYORUZ”

Malatya Ağaç Sanatkarları Odası’nda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; “‘Kredisini ödeyemeyenlere sicil affı getiri bu kredilerden, bu imkanlardan faydalanalım’ dediniz. Biz sicil affı getirdik, bankalarla da görüşerek getirdik. 'Ama ne oluyor, sahaya baktığınızda 'Ya siz çeki ödememişsiniz, senedi ödememişsiniz’. Ya zaten sicil affı bunun için geldi. O zaman ne anlamı var sicil affının? Bunu engelleyen kim, banka müdürü bankaların bilmem neyi. Ama buradan söylüyorum, bütün Türkiye'ye de söylüyorum; bunu geçen haftada söyledim; başkanım söyledikten sonra; bütün kamuoyu ile de paylaşıyorum; o bankaları gerçekten yakından izliyoruz. Elimizde birçok denetim mekanizmaları var. Hesabını sorarız.” dedi.

“BANKALAR NİYE ESNAFIN VE ÇİFTÇİNİN ÖNÜNÜ TIKIYOR?”

Bakan Tüfenkci şöyle devam etti:

“Orada biz şunu getirdik; değerli arkadaşlar; biz şunu dedik; geçmişte çekini, senedini veya kredisini ödeyemeyenler olabilir. Sonradan o çeki, senedi ödeyenler olur. Zaten bunlarda bir sorun olmaması lazım. 6 ay içerisinde müracaat ettiklerinde silinmesi lazım. Kredisi var, ödeyemedi, bunun içinde yapılandırma imkanı getirdik ve şartlar koyduk. Şartları tutan her bir arkadaşımıza bu yapılandırmanın yapılması lazım. Çünkü ona dair hükümleri de getirdik altta. Yapılandırma yaptıktan sonra gerekli, yani ilk defa sicili düzgün olan insanlar hangi prosedüre tabi ise, esnafımızda yeni kredi taleplerinde aynı prosedür çerçevesinde kredilendirilmesi gerekir. Niye, ya ben esnafımı süspanse etmek için esnafa verdiğim kredinin yüzde 50’sini zaten ben ödüyorum, hükümet olarak ben ödüyorum. Niye, benim esnafım biraz daha ayakta dursun diye, işini bitirsin diye, ben faizsiz krediler veriyorum. Dönem dönem veriyoruz, vermeye de devam ediyoruz. Peki, sen niye banka olarak, geçmişte biz sicil affını bunun için çıkarttık, niye esnafımın, çiftçimin önünü tıkıyorsun? Türkiye’yi büyütmemiz lazım.”

Bakan Tüfenkci, Sanayi Sitesi programını Malatya İmalat, Demir ve Tamir Sanatkarları Odası’nı ziyaret ederek tamamladı.

Bakan Tüfenkci, yeni sanayi sitesi yapımı ile ilgili olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyerek, bu konuda yapılacak çalışmaları beklediklerini söyledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • H. Hakan Doğan (7 yıl önce)
    Eskiden yarım günde biten yeni hesap açma işlemleri bile en az 3 gün sürüyor. Çok büyük olmayan meblağları bile vezneden çekeyim desen 3 gün önceden haberimiz olacak diyorlar. 10 yılda yazılan çekimiz sadece 1 adet o da mahkemelik bir husus var bütün kalan çek defterlerini getir diyorlar. Bankaların umrunda bile değil. Bir de işin realitesi var. Bankaları suni baskılarla sıkıştıramazsınız paranın geri döneceğini bilseler hükümet karşı bile çıksa parayı salarlar piyasaya. yani mesele ekonomimiz!. Acilen yapısal önlemler alınmalı doğru kararlar verilmeli. Ayrıca Ohal de acilen bitirilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (7 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı bankalara savaş açtı faizlerle ilgili ama bankalar takmıyorlar 1 yıldır uğraşıyorum konut kredisini yapilandiram yapmıyorlar devlet bankaları da dahil bildiğini yapuyorlar0. 79 düştü faizler ama indirmiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (7 yıl önce)
    Sayın bakanım hangi banka değil hepsi aynısını yapıyor buna devlet bankalarıda dahil buna en basiti Kosgeb 50 bin kredi verecekti düşürdüler 20 bine sayı artınca gel görki bankalar bunu bile bu sebeplerden vermiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Bırakın geçmiş de sicili bozuk olanları ilk defa ticarete girecek olanlara, birinci sınıf gayrimenkul teminatı verildiği halde bile kredi açmıyorlar başta devlet bankaları, buyursunlar beraber gidelim ispat edeyim.Yok efendim en az iki yıl ticari faaliyeti olacakmış sicili temiz olacakmış cirosu yüksek olacakmış bankalara borcu olmayacakmış yahu bu durumda olan bir işletmenin zaten krediye ihtiyacı olmaz şimdi soruyorum sayın bakanıma bankaların bu tutumları karşısında nasıl istihdam sağlanacak nasıl işsizlik önlenecek, bankalar birliği çıkıp desin ki kardeşim bizim faaliyet alanlarımız ticaret değil tefecilik, devlet de millet de bilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    SAYIn bakan bankaların hiç biri takmıyor buyurun bankalar orda silmiyoruz diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    oda ve borsa başkanları 3+3 arka arkaya 2 dönem yapmalı ve 1 dönem ara verip tekrar aday olabilmeli ,sayın bakanımız buna bir atsın eminim halleder.
    0
    0
    Yanıtla