SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yanlış Müdahale Ağaçlara Daha Fazla Zarar Verebilir'

'Yanlış Müdahale Ağaçlara Daha Fazla Zarar Verebilir'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Gündüz, don olayından etkilenen üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Kayısı ağaçlarının hassas bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Gündüz, yanlış müdahalelerin ağaçlara daha fazla zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Gündüz, don olayının birçok ilde meyve bahçelerine zarar verdiğini belirtti. Prof. Dr. Kazım Gündüz, don olayından etkilenen üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

"Ağaçların gövde kısmında sorun yok"

Özellikle Malatya’nın en önemli tarımsal ürünü olan kayısı ağaçlarında gövde kısımlarında ciddi bir sorun olmadığını ifade eden Gündüz, üreticilerin ağaç kesimi ve budama işlemlerini şu aşamada yapmaması gerektiğini söyledi.

"Ağaçlar hassas bir dönemden geçiyor"

Prof. Dr. Gündüz, "Kayısı ağaçları hassas bir dönemden geçiyor. Ağaçların tamamen kuruduğu sanılmamalı. Şu an yapılacak kesim ve budama işlemleri ağaçlara daha fazla zarar verebilir" dedi.

"İlk ilaçlama yapılmalı"

Zarar gören bahçelerde ilk olarak ilaçlama yapılması gerektiğini vurgulayan Gündüz, daha sonra gübreleme ve sulama gibi kültürel işlemlerin uygulanmasının doğru olacağını belirtti.

"Acele karar vermeyelim"

Üreticilerin acele karar vermemesi gerektiğini söyleyen Gündüz, doğal sürecin izlenmesi ve ağaçların kendini toparlaması için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız