Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yaz mevsimi ile birlikte artış gösterme ihtimali nedeniyle vatandaşların yangın tehlikesine karşı daha dikkatli ve duyarlı olması için vatandaşlara bir dizi uyarıda bulundu.
Konu ile ilgili Malatya Belediye Basın Yayın Müdürlüğü aracılığı ile bir açıklama yapan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar okulların tatile girmesiyle birlikte bağ bahçe işlerinin başladığını, çoğu ailelerin çocuklarını evde yalnız bıraktıklarını, bunun da yangına davetiye çıkardığını belirterek; Aileler özellikle küçük çocuklarını evde yalnız bırakmamalılar. Evde çıkan yangınların baş nedenlerinden biri çocukların evde yalnız bırakılmasıdır dedi.
Vatandaşların evde ve iş yerinde yangın olabileceği ihtimalini düşünerek yangın tüpü bulundurmasının önemine değinen Hanifi Acar, sözkonusu tedbirin hem can kaybını hem de mal kaybını önleyeceğini söyledi. Acar, yangın tüplerinin 6 ayda bir bakımının yapılması gerektiğini de kaydetti.
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, yaz aylarındaki yangın sebeblerinden birinin elektrik kontağından kaynaklanan sorunlar olduğunu belirterek, Son bir ay içerisinde sıcaklıklarında artmasıyla birlikte gittiğimiz yangınların çoğu elektrik kontağından çıkan yangınlardır. Gün boyunca fazla ısınan tesisatlar bakımı yapılmadığı takdirde yangına sebep oluyor. Vatandaşlar tesisatların sık sık bakımlarını yapmalılar. Özellikle iş yeri sahibi vatandaşlar elektrikle çalışan makine ve cihazların fişlerini gece çekmeliler dedi.
İtfaiye Müdürü Acar İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yangın sırasında yaşadığı sorunlara da değinerek, Vatandaşlar itfaiye olarak bizlere çok yardımcı oluyor. Fakat biz özellikle gece çıkan yangınlarda yanlış park edilen araçlardan dolayı zaman kaybediyoruz. Özellikle Sivas Caddesi, Beşkonaklar (Sinema Caddesi) ve Cengiz Topel Caddesi üzerine park eden araç sahiplerinin burada itfaiye ve ambulansın geçeceğini düşünerek araçlarını park etmeliler uyarısında bulundu.
Alo 110 Yangın İhbar Hattının yangınlara erken müdahale edilmesi, can ve mal kaybının önlenmesi konusunda büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Acar, özellikle çocuklar tarafından yapılan yangın ihbarlarını teyit etmek zorunda kaldıklarını, bunun zaman kaybına yol açtığını kaydederek, ihbarların yangının nerede olduğunu daha iyi anlatacak, adresi doğru ve hızlı verecek vatandaşların aramasının yangına hızla müdahale edilmesi anlamında hayati önem taşıdığını söyledi. Acar, Alo 110 Yangın İhbar Hattını aramak ücretsizdir. Fakat yapılan yanlış bir ihbarında bir hayata mal olacağını düşünerek hareket edilmesi, bu konuda anne ve babaların çocuklarını bilinçlendirmesi gerekiyor dedi.
İtfaiye araçlarında revizyona gittiklerini de belirten Acar, eskiyen ve ihtiyaca cevap vermeyen araçların yenilendiğini, yeni araç ve gereçlerin İtfaiye Müdürlüğüne kazandırıldığını ve İtfaiye Müdürlüğünde faal olmayan ve görev yapmayan hiçbir aracın bulunmadığını belirtti.